eureka skylite 2 se sul

Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals

jurgenvv

Lid Club Hiking-site.nl
Ik ken dit specifieke model niet helaas.
Wel ben ik zeer te spreken over de twee eureka tenten die ik heb: de TunnelVision CV en de Moonshadow Duo.
Wellicht helpt het :)
 
Ik heb sinds een tijdje de Solo SUL en mij lijkt het een goed tentje. Waarom lijkt ? Tja, nou, uuh, mwah. Ik zou het een paar keer gebruiken maar dat ging niet door.
Als eerste zou ik het testen bij OutdoorValley, vlak bij mij in de buurt. Rugzak, tent en hond mee, uurtje lopen naar OV, tent opzetten en er achter komen dat de PatatKoning van Rotterdam, Bram Ladage, met het voltallige personeel een uitje had, ... met disco tot 01.00 uur. Net voor donker tentje weer afgebroken, de rugzak ingedaan en met hond terug gewandeld naar huis. --> niet getest.
Ik heb geprobeerd de TMB te lopen met die tent bij me. Ook dat liep iets anders dan ik gehoopt had [Het weer was zo slecht dat de UTMB-runners van het parcours gehald werden ;ik ga dan niet in m'n eentje de bergen in] --> tent weer niet gebruikt.

Voor zover ik kan beoordelen is voor de Eureka! SUL serie het opzet gemak groot, het gewicht laag en de tent zelf ruim genoeg. Ik zelf ben 1.65 m dus er blijft wat ruimte over voor m'n spullen.
 
Jeetje wat een pech. Als ik jou was zou ik die ongelukstent maar snel verpatsen. Dat gaat nooooit meer goed komen:D
 
Ik heb de tent besteld. Bij twijfel doen dit keer.

Over het algemeen hoor ik nooit negatieve dingen over eureka tenten.
Over de skylight heb ik maar 1 slechte review gevonden.

Ik citeer:
If you ever need to use the fly in anything but the best of weather stay away from this tent! The condensation on the fly is horrible, and due to some very poor design water will drip into the tent, and most likely hit your forehead!

Ik geloof er eerlijk gezegd niet zo in wat deze meneer zegt. Of beter gezegd....we gaan het meemaken.

Ik ga morgen eerst maar eens een nachtje in de tuin slapen (-2 is de verwachting) op mijn nieuwe expad down en mijn birdland donszakje. Mijn eerste nachtje buiten!:)

Bedankt voor de reacties.

Groet anton
 
Ik heb even op de eureka site gekeken naar dit tentje en ik zie rondom veel mesh in de binnentent. Als het super vochtig is in de lucht dan komt er veel condens tegen de outerfly. Dat kan idd gaan druppen en dan ligt het vooral aan het mesh of dit behoorlijk waterwerend is. Is dat niet zo dan zullen de druppels niet echt van het mesh afparelen maar er doorheen gaan. Maar goed ik ken het tentje niet dus je zult het zelf moeten ervaren hoe het vergaat met druppels op je mesh vlakken. Ik vermoed dat het wel oké zal gaan want bij Eureka zijn ze ook niet zo gek.
 
Jeetje wat een pech. Als ik jou was zou ik die ongelukstent maar snel verpatsen. Dat gaat nooooit meer goed komen:D
Ik ben en blijf een optimist ; dit komt nog wel goed tussen mij en m'n tent. Je moet investeren in een relatie :).

Ach, er zijn bij mij wel vaker dingen misgegaan. Ik probeerde het dan later opnieuw en uiteindelijk lukte het toch wel. Het plezier en de voldoening is dan alleen maar groter. Zonder tegenslag geen voldoening. toch ?

Ooit eens een Semoistocht afgebroken. Horloge stuk, auto-accu leeg en ijs op de tent ['s zomers]. Ik heb de zelfde tocht nu zo'n 5x keer gedaan en ik vind hem nog steeds leuk. Waarschijnlijk ga ik met Pasen weer; met Solo SUL.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan