Even voorstellen...

Hallo allemaal,

Ik ben Sara, met nieuw aangenomen 'hikenaam' 'Kiddo'.
Waarom? Omdat ik van zins ben volgend jaar of het jaar daarop de PCT te gaan lopen.
Ik ben nieuw op dit forum en wil me daarom even voorstellen.

Hoe is het begonnen...
Het hiken is voor mij begonnen toen ik ging studeren in Londen: daar ben ik toen bij de hikevereniging gegaan omdat ik ook eens buiten de stad wilde komen. Dat was een hele openbaring: wandelen is in het VK een nationale sport. Ik heb er ontzettend veel mooie meerdaagse hikes gemaakt en heb een aantal mooie gebieden gezien als:
- Snowdonia incl. Mt. Snowdon
- Lake District NP
- South Downs NP
- Forest of Bowland AONB

Eenmaal terug in Nederland ben ik begonnen met veel wandelen rondom Utrecht, m'n woonplaats. Verder ben ik begonnen aan het Pieterpad: deze loop ik sporadisch van Zuid naar Noord.

Uiteindelijk wilde ik vooral vaker langer lopen. M'n eerste lange tocht was de WHW: deze heb ik in 2018 gelopen.
En het VK vind ik nog steeds prachtig, maar ik vond de WHW te druk belopen en te 'plat': ik wilde hoogtemeters! Die uitdaging ben ik aangegaan door in 2019 de GR20 te lopen. Dit was een absoluut fantastische tocht. Ik vond'm geweldig: de combinatie van de sportieve uitdaging en de absoluut fan-tas-tische omgeving maakten de tocht onvergetelijk. Ik zou'm zo nog een keer lopen.

Wat nu?
Op het moment ben ik aan het oriënteren op een nieuwe lange afstandstocht met flink wat hoogtemeters.
Daarnaast ben ik op zoek naar mogelijk iets buiten Europa - voor de afwisseling -. Op het moment spreekt de PCT me aan, niet vanwege de sportieve uitdaging maar vanwege het 'alleen zijn' aspect en de uitdaging die daarbij komt kijken.

Is er nog wat anders dan hiken?
Ja hoor... ik heb vroeger veel paard gereden en denk nog steeds bij 't hiken: elke meter die 'k loop zou 'k liever op een paardenrug afleggen. Helaas is dat vanwege praktische overwegingen niet haalbaar. Soms doe ik nog eens een paardrijvakantie.

Verder dans ik Argentijnse tango. Ik woon dus met veel plezier in Utrecht en werk met veel plezier in de duurzaamheid voor 4 dagen per week bij een grote technische firma.

Waarom het forum?
Lang verhaal kort: ik vind hiken leuk. Tadaaa!
Ik kom hier vooral voor inspiratie en wat leuke leeskost.
Ik zie d'r naar uit hier wat rond te snuffelen!

Groetjes,
Sara / 'Kiddo'
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Welkom Sara! Super leuk, ik heb vorig jaar de PCT gelopen, als je vragen heb schroom niet me een PB te sturen. Hoop dat je de tocht kan doen! :)
 
Hi Sara,

Wat een gave plannen! Ik zag ook al een topic over Japan langskomen waar ik ook erg graag blijf meelezen. Welkom en leuk dat je er bent :) Wie weet loop ik de PCT ook wel over een paar jaren, wat een droom. Alleen de JMT zou ik al geweldig vinden!

Groetjes Mathias (of Boterbartje - haha).
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan