Even voorstellen,


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

Om te beginnen zal ik mij eerst even voorstellen, Ik ben Lange Henk, omdat ik gewoon lang ben. Qua hiking heb ik geen enkele ervaring, maar mijn jongste dochter heeft het plan opgevat om samen met mij in de zomer van 2009 in de franse Alpen een wande/kampeervakantie te doen.
Alle benodigdheden zijn aangeschaft en het plan is om vanuit mijn (zelbouw) caravan telkens een 2-daagse/ 1 nachtse tocht te ondernemen. Tenslotte is zij pas 14 en ik tegen die tijd 50. Hebben jullie misschien suggesties of tips? Bij voorbaat dank, zeg maar Henk
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Welkom Henk,

hier alvast de allereerste tip waarmee je al veel kunt op deze site: gebruik de zoekfunctie van deze site eens en kijk eens naar wat er zoal meegaat op een korte trip.
Er is door de tijd heen een aardige verzameling aan paklijsten en tips over bv koken& eten en het gebruik van kleine tentjes of tarpjes opgezet, ik heb hier in de begin jaren ( en nog steeds !!) heel veel aangehad!
ook zijn de tips/truuks leuk om eens door te nemen.

Ik zou jullie als tip nog mee willen geven om voordat je richting de alpen vertrekt, eens een keertje 2 dagen "uit te proberen"in de ardennen/ eifel... al doende leer/ondek je het meest !

alvast veel succes met de voorbereidingen!
mvg
Tim

( PS is dit niet eerder een onderwerp voor rond het kampvuur ofzo ? )
 
Welkom Henk!

Tim,
waarom denk je dat Henk naar een andere rubriek moet?
Omdat Henk in de rubriek "wandelgebieden" om tips vraagt, zou het dus zo simpel kunnen zijn dat hij tips over tochtjes in de Franse Alpen zoekt.

Dus Henk, verklaar je nader ;-)

Marla
 
Hoi Henk,

Wees welkom op het prikbord en de site!

Veel tips over de Franse Alpen heb ik helaas niet. Ben in die buurt nog nog niet zo vaak geweest (Mont Blanc, Mercantour), maar vind het idee van een 'zelfbouw caravan' wel interessant. Dus beetje off-topic, maar hoe maak je zelf een caravan??

Raymond
 
Hoi Henk.

Welkom op de site. Leuk idee van je dochter om met pa op stap te gaan.

Hoe is jullie conditie? Als die niet super is, zou je kunnen beginnen met wandelingen die niet te veel hoogteverschil hebben. Dus een lage wandeling, of eerst met de auto omhoog rijden en dan hoog blijven wandelen. Dan denk ik dat je wat meer kunt genieten van de wandeling dan als je erg loopt te puffen als je je rugzak omhoog moet slepen. Op hoogte heb je vaak wel mooier uitzicht.

Zowiezo moet je proberen uit te vinden welke routes technisch redelijk makkelijk zijn en met deze beginnen. Dan kun je daarna een pittigere proberen als blijkt dat de vorige wandeling je mee viel.

Probeer de rugzakken tijdens het wandelen zo licht mogelijk te houden. Dit is niet altijd makkelijk als je een tent meeneemt. Ik zit te denken aan max. 10 kg voor je dochter en max. 15 kg voor jou (totaalgewicht incl. rugzak). Met die gewichten zou het wandelen nog leuk kunnen blijven. Je wilt niet dat het meteen al een lijdensweg wordt met loodzware bepakking.

Een alternatief is ook om de eerste dagen alleen dagwandelingen te doen. Maar kamperen in een tentje maakt het wel leuker.

Succes ermee.


Linda
 
Misschien is het sowieso een goed idee om de conditie te trainen en natuurlijk de rugzak en schoenen in te lopen. Dat voorkomt blaren en andere ongemakken tijdens de echte tochten.

Saskia
 
Franse Alpen:

Een paar suggesties:

Simpele camping aan het meer van geneve Excenvex (geloof ik). Leuke uitvalbasis voor wandelingen in Zwitserland en Frankrijk. Langs de Dranse vallei kan je zo het hart van de Haute Savoi in.

Les Houches 'Klimmers' camping aan de voet van de Montblanc nagenoeg tegenover de kabelbaan met snelle mogelijkheid om heel hoog te komen.... Zijn 2 campings in het dorp geloof ik maar je moet degene hebben die bij de kabelbaan zit de andere camping is een grote jongen. Veel wandelmogelijkheden. Overweeg ook eens een uitval naar St. Maurice in Zwitserland daar kan je in drie dagen de dents midi bezoeken zit een leuke berghut daarboven...

Samoens. In het hart van de Haute Savoie, raften, hiken veel mogelijkheden. Bezoekje aan Cascade Rouget, Lac D'Anterne, Cornets de Bise etc. etc. Ligt in de vallei van de Gifre.

mvg. Sander
 
Hoi allemaal,

Wow, wat een reacties op m n eerste bericht.
Mijn dochter heet Nadia en heeft een redelijke conditie. De mijne is ook redelijk, alleen reist tanta Van Nelle mee, in de zware uitvoering.
Waarom Franrijk? Wel, we willen bergen zien en Frans spreken.
Ook de mentaliteit van de gemiddelde fransman spreekt ons aan.
Zwitserland valt af om persoonlijke redenen, accevietje in het verleden met de douane aldaar, dus die zien me nooit meer.
Qua bepakking had ik ook wel aan zoiets gedacht, alleen voor mij iets meer. Wat schoenen betreft, mk heb al werkschoenen bij mijn baas besteld om alvast in te lopen op de zondaagse uitlaatronde met de honden.
En nu die leuke vraag over die zelfbouw caravan. Na jaren een hele grote Caravelair gehad te hebben, en de mededeling dat moeders niet meer mee wilde en dochter(s) toch apart slapen, al of niet met vriendje, heb ik besloten er zelf een te maken. Onderstel van een Alpen Kreuzer, daarop een opbouw van hout, geisoleerd dak, verlichting erin en het geheel onder de 350 kg zien te houden. Kortom, er staat nu een bed op wielen voor de deur. Je kunt de vorm grofweg zien als een T@b, maar dan lager en smaller. Met ongeveer de zelfde buiten kleuren. Als ik weet hoe ik een foto kan plaatsen (HELP)
krijgen jullie een inzicht. Als jullie willen.

Grtz Henk
 
Tochtjes van 2 dagen/1 overnachting?
Als je wilt kamperen zou ik niet te hoog gaan gezien de ervaring/conditie. Hou routes met hutten aan, je kan vaak bij een hut min of meer gedoogd kamperen en bij beestenweer kan je de hut in als alternatief.
Voordeel van de Franse Alpen zijn de skiliften die je overal tegenkomt: voor een redelijke stapel euro's zit je snel op een leuke hoogte en kan je vandaar uit prachtige tochten lopen zonder eerst die zware klim te hoeven doen.
Werkschoenen zou ik niet aan beginnen, het zal je zwaar tegenvallen ineens daar een roteind op te moeten lopen, in zwaar terrein en zelfs met hoge schacht is de beschrming tegen zwikken marginaal. Investeren in een paar goede C klasse bergschoenen is een uitgave waar je jaren plezier van kan hebben.
Werkschoenen zijn er simpelweg niet voor gedesigned!
Als budget een probleem is kan je denken aan de Declathon (als je weet wat je zoekt) of een goede dump. Er bestaan goede, goedkope legerkisten waarmee je prima de bergen in kan.
Verder: loop je niet stuk, neem de tijd voor rustpauzes, geniet, fotografeer en let ook op de gemoedstand van je dochter.

Enne:
Trainen vooraf helpt echt.Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Kijk, dat zijn nog eens goede tips. Alleen van die werkschoenen durf ik wel in twijfel te trekken. Die schoenen heb ik echt dag en nacht aan, dus ingelopen en vast zijn ze wel. Waterdicht, stevig en ruim boven de enkel.
Even een linkje naar de pagina waar mijn zelfbouw caravan opstaat. De site is in het amerikaans/engels. Misschien kunnen jullie er nog ideetjes uithalen en komt er een hele hype opgang van hikers die een bed op wielen neerzetten om daar van uit tochten te ondernemen.
Blijf je met je aanhanger onder de 750 kg, ben je niet eens keuringsplichtig. En dat in een land waar op het lulligste waxinelichtje nog een keurmerk zit.
http://www.mikenchell.com/forums/viewtopic.php?t=26320

Grtz Henk
 
Wat een schatje die caravan :)

Nou even over die werkschoenen, ik heb er zo mijn twijfels over. Die van mij waren namelijk flink zwaar en hadden een stalen plaat in de zool. Niet echt prettig lopen op de lange-afstand. Daarbij moet je ook nog op het materiaal van de zool letten, die zijn vaak olie/chemicaliën bestendig hetgeen goed is op de werkvloer, maar glibberig kan zijn in het veld.
IMHO kun je volgens mij nog beter een paar leger- of luchtmachtkistjes kopen. Zelf heb ik een paar MA1's voor nog geen vijf tientjes en ben daar zeer tevreden over.
 
Hai,

Heel cool die N@B T@B. Het duurde even voor het kwartje viel :7

>IMHO kun je volgens mij nog beter een paar leger- of
>luchtmachtkistjes kopen.

Wat is het verschil?

Maar, als je denkt dat je (in de bergen) met je werkschoenen kan lopen zou ik je alleen maar het advies geven om het een keer een weekendje te proberen in de Ardennen ofzo...
Ik denk ook dat je er op terug komt.

Hele fijne vakantie!
Duncan.
 
Werkschoenen? Zonder me in een discussie te storten, wil ik er wel even op wijzen dat de werkschoenen voor "buiten" werk van Meindl, Lowa, Haix enz. in technisch opzicht nauwelijks verschillen van hun zwaarste modellen trekkingschoenen.

Groeten,
Boelo
 
>Hai,
>
>Heel cool die N@B T@B. Het duurde even voor het kwartje viel
>:7
>
>>IMHO kun je volgens mij nog beter een paar leger- of
>>luchtmachtkistjes kopen.
>
>Wat is het verschil?
>
>Maar, als je denkt dat je (in de bergen) met je werkschoenen
>kan lopen zou ik je alleen maar het advies geven om het een
>keer een weekendje te proberen in de Ardennen ofzo...
>Ik denk ook dat je er op terug komt.
>
>Hele fijne vakantie!
>Duncan.
>

Als het even duurde voor het kwartje viel, ben je nog vrij snel, het kwartje is al 6 geleden uit de roulatie genomen.
Voor de amerikanen is het N@B gedeelte moeilijker te begrijpen, die hebben er dan maar een soort hazeslaapje van gemaakt. Ben ik ook wel tevreden mee, hoor.

Groetjes Lange Henk

P S hoe start ik een nieuwe topic op? Heb het wel de eerste keer gedaan, maar weet niet meer hoe.
 
>>IMHO kun je volgens mij nog beter een paar leger- of
>>luchtmachtkistjes kopen.

>Wat is het verschil?

LM kistjes, volgens de verkoper, zijn wat lichter en flexibeler doordat een deel van de zijwanden is vervangen door kunstvezel, en ze hebben meestal een zijritsje/pennenhouder. :+

http://hwhaan.homeip.net/images/ma1.html
 
Leuk Henk, die zelfbouwcaravan. Ik ben helemaal geen caravanliefhebber, maar anders dan anders kan ik wel waarderen.
Ik weet niet welke werkschoenen jij hebt, maar probeer het eens uit.in de Ardennen of zo.
Ik heb zelf een paar veiligheidsschoenen, en ik loop daar dagelijks op. Mijn wandelschoenen geven me wel wat meer enkelsteun, maar het gewicht maakt niet veel uit. Mijn werkschoenen hebben geen stalen zool, dat scheelt in gewicht, maar alleen een stalen neus.
Er zijn mensen die, op de plek waar ik het lieft met hoge wandelschoenen zou lopen, op lage schoenen lopen. Kortom,heel persoonlijk. Het lijkt me dat kisten geen schokdemping geven, lijkt lastig met afdalen.

groetjes,

Mirjam
 
>P S hoe start ik een nieuwe topic op? Heb het wel de eerste
>keer gedaan, maar weet niet meer hoe.
>

Je kiest "prikbord" (vanaf de homepage), dan de rubriek waar je topic in thuis hoort en dan "nieuw bericht".

Marla
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan