Excuses+ virus waarschuwing!


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


4us verspreiding via adresboeken schijn je effectief te kunnen voorkomen door een adres op te nemen in je adresboek met de naam 0000
(een paar nullen dus) zonder e-mailadres.
Deze naam wordt bovenaan in je adresboek gesorteerd en zal als eerste worden aangesproken door het virus, die hier nix van snapt en vervolgens vastloopt.

baat het niet dan schaad het het.
Frank.
 
Zou kunnen. Een leeg adres-boek is nog beter in die zin. Ik heb gewoon helemaal geen mensen in het adresboek en daardoor kan een virus dus weinig beginnen als het gebaseerd is op het adres-boek.

Nog beter is uiteraard gewoon een goede virusscanner kopen, installeren en continu aan hebben staan.

En het beste is wellicht om 'vreemde' mails helemaal nooit te openenen. Ik krijg gemiddeld zo'n 2 tot 3 virus-mailtjes per dag binnen nu en (gelukkig!) heb ik ze met de bovenstaande methode nog steeds kunnen killen voordat er iets spannends gebeurde.

Maar goed, mocht je PC zijn geïnfecteerd: succes!

Raymond
 
Normaal open ik ook geen vreemde mailtjes, en zeker geen onduidelijke attachments maar deze jongen is slim: Die opent zichzelf.
Intussen heb ik de boel hier min of meer onder controle, maar ik zit wel in een cirkeltje vast waardoor ik het virus zo'n 6 tot 8 keer binnen krijg per dag. Met de nieuwste update van Norton AV en een of andere patch van de Microsoft site is het virus nu in ieder geval te deleten.
Tot nader bericht stuur ik niemand meer email en worden mailtjes met attachments automatisch gedelete van mijn server. Zo verspreid ik het ding in ieder geval niet verder. (Ook heb ik nog geen nieuw adres boek aangemaakt.)

Voor hele belangrijke dingen aangaande hiken kan je me hier evt bereiken of een mailtje sturen, waar je dan geen antwoord op zult krijgen. Maar gelezen is het dan wel. Stuur zo bijvoorbeeld je telefoonnummer op.

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Wat dachten de dames en heren van een virusscanner? Voor 89 piek koop je bij Vobis, Dynabyte of zo McAfee VirusScan en die scant je systeem, je internetverkeer en je mail. Wel iedere week effe de nieuwste virusdefinities downloaden.
En laten we eerlijk zijn, 89 piek is een stuk goedkoper dan de gemiddelde bergschoen, rugzak, klimgordel, fiets of slaapzak en die schaffen we ook aan zonder met onze ogen te knipperen vanwege de prijs.

Groetjes,
Dennis
- inderdaad, heeft een virusscanner draaien thuis -
 
En wat dacht jij dat ik hier heb draaien dan???
De nieuwste Norton etc etc, maar ook scanners zijn dus NIET ZALIGMAKEND!
Ik heb het hier nu onder controle maar pas na een Norton update van 3 dagen terug EN een speciale patch van de Microsof site. Dit virus heeft ook nog eens de eigenschap om zichzelf te openen zodra het je mailbox binnenrolt, dus het niet openen van een attachment helpt dus ook niet

Sorry voor de misschien wat boze toon, maar we zijn namelijk niet helemaal achterlijk hoor! Zit net 2 dagen te worstelen om mijn PC aan de praat te krijgen, schaam me rot ten opzichte van velen die ongevraagd via mij geinfecteerd worden met dit virus en dan zo,n reactie?? Is net even verkeerd gevallen

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Beste Rob,

Dat virusscanners niet zaligmakend zijn klopt, uiteindelijk moet iemand de klos zijn om het virus op te lopen voordat er een anti-virus kan maken. Ik behoorde zelf tot de gelukkigen om het Nimda virus op te lopen voordat het officieel erkent was. Gelukkig werken al die virussen hetzelfde en merk je dus redelijk snel dat je er een hebt.
Als iedereen net als jij en ik de nieuwste virusscanner zou hebben draaien zou het met de verspreiding van die dingen niet zo'n vaart lopen, helaas zijn echter veel mensen te ranzig om dat te doen. Ik weet dat zelfs gerenomeerde bedrijven en instanties (veel gemeenten!) helemaal geen anti-virus software hebben draaien. Ik krijg op mijn werk regelmatig van toko's virussen binnen die al jaren oud zijn, zoals Melissa en ja hoor, nog steeds het "I love you" virus.

Dus Rob, ik bedoelde helemaal niet dat je achterlijk bent, jouw probleem was voor mij slechts een kapstok om hopelijk weer wat meer mensen te overtuigen van het feit dat ze een virusscanner zouden moeten aanschaffen.
En dat je ligt pissig ben na 2 dagen worstelen met een computer is niet meer dan logisch want het is hopeloze tijdverspilling. Hopelijk is het voor jou een incident; worstelen met computers is mijn dagelijks werk....

Dennis
- die het echt zo rot niet meende -
 
RE: Excuses

OK, ik ben wat te hard van stapel gelopen, mijn excuses!
Mijn probleem is dat ik computers niet leuk vindt!
Wel een aantal dingen die je er mee kunt doen,zoals bijvoorbeeld de Hiking-Site, maar het apparaat op zich is absoluut geen hobby van me.
Ik hoop dat we de boel hiermee rechtgezet hebben.
Groetjes
Rob

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
RE: Excuses

Hai Rob.

Hij zit er bij mij nog in en daarom mail ik voorlopig even niet.
Vrijdag krijg ik een virus scanner en moet het probleem opgelost zijn.
Ik moest wel een beetje lachen.
Ook ik moest eens getroffen worden.
Zet me er eindelijk toe aan een virusscanner te nemen.
Gelukkig is deze niet zo schadelijk.

Het duurt even voordat ik al mijn mailtjes die in mijn inbox zitten kan beantwoorden maar goed, wachten die mensen maar even.
C.M.
Peter.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan