Expad synmat beschermen tegen hond


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hoi,

Wij hebben een prachtige kruising bordercollie, Duitse herder, labrador pup (7 maanden) en daar gaan we graag mee kamperen. We hebben ook twee prachtige expad synmat 7 UL matjes, waar ik even graag mee kampeer :). Vooralsnog zijn we met de auto gaan kamperen.

Met de auto is een dikke wollen deken ter bescherming van de matjes geen probleem. Te voet zie ik dat minder zitten... Ik heb al aan verhuisdekens gedacht, scheelt weer iets in het gewicht of een kleine honden tent.

Ik ben benieuwd of hier mensen ervaring mee hebben, en/of misschien een goede oplossing weten.

Bedankt,

Jeroen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hay Jeroen,

Ik ben in het bezit van dat soort matjes en van stuiterhonden. Toch hike/kampeer ik al jaren met die combinatie. Zeker wanneer we lopen gedurende de dag, zijn ze zo moe, dat ze de tent instappen, in/op hun zak gaan liggen en gaan maffen. Regel is gewoon, dat ze pas de tent ingaan als ik er ook inga. Ik lig altijd aan de deur, waardoor de honden over mijn mat moeten stappen om bij hun plek te komen. Slaapzak eroverheen of wanneer ze goor zijn hun eigen zak er overheen. Het gaat al tien jaar goed, vooral ook omdat ze weten, dat wanneer we de tent ingaan, het over is met de pret: liggen, bakkes dicht en slapen :-)

De ene keer dat het misging, spong mijn reu achter me langs naar een man die stiekem om een hoekje kwam kijken ter mijner bescherming. Winkelhaak van 12 centimeter. Maar in tien jaar tijd hebben genoeg mensen met hun broekrits, rugzak, veterhaakje of bramenstruik hun mat gesloopt, dus die ene keer viel voor mij ook in die categorie.

Kortom voor mij: buiten de tent blijven tot ook het vrouwtje gaat slapen en dan gewoon in/op de zak en dimmen. Geen concessies mogelijk. Wie mij en mijn honden kent, weet dat ik stuiterballen heb die niet perfect luisteren, maar dit is gewoon een must.

Het lichtste alternatief is tevens iets wat je in je honden-ehbo-kit dient te hebben zitten: schoentjes. Mijn honden hebben een schurft aan die dure van ruffwear en muttluks met die stevigere rubberen zolen. Dus net zo lang gezocht tot ik soepele vond, soort van stevige sokken. Weet niet eens meer van welk merk. Deze kun je aandoen in de tent, maar ook gebruiken als je na drie dagen door de sneeuw lopen op een bestrooid treinstation aankomt. Of als de hond een snee in zijn poot heeft. Of over lavagesteente moet lopen. Of over veertig graden heet zand.

Tip: leer het ze vroeg aan. Ik begin bij pups altijd met 1 babysokje. Eerst 1 poot. Later een andere poot. Dan twee poten. Etc.
 
Exped heeft beschermhoezen voor z'n matten te koop. Ik heb er eentje waar je een stoeltje van kan maken. Echter geen ervaring met honden...
 
exped-chair-kit_03_1.jpg

Ik kwam deze foto net tegen van Exped Chair Kit en herinnerde me wat hyz hierboven opmerkte. Het lijkt me best comfortabel zo (Noorwegen in 2100?), en net nog laag genoeg om ook in de tent (of tarp) te passen, als je zelf niet al te lang bent natuurlijk en de tent meer dan helft lichaamslengte hoog ongeveer. Maar werkt het ook in de praktijk, vroeg ik me af? Je kan ook een stoel meesjouwen, viskrukje of echte stoel van de Decathlon, maar dat doet niemand denk ik.
 
Ik zit met "hetzelfde" probleem. Heb geen Exped, maar self inflatebles en die zijn ook kwetsbaar voor honden nagels.

Mijn idee is om het 2.5cm matje mee te nemen en een gesloten cellfoam matje door de helft te knippen/ snijden. Dan kan de ene helft bovenop de inflateble vastgemaakt worden met een groot elastiek oid en de andere helft kan dienen als mand voor mijn hond.

Zo hoop ik mijn matje iets te beschermen tegen stuiterballen (of Skippyballen)
 
Ik heb m'n Exped ligmat-stoel afgelopen winter voor het eerst gebruikt. Ik ben er erg tevreden mee!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan