Exped slaapzak: Bestellen, of in de winkel (D) passen?


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo mensen,

Ik wil van het merk Exped behalve een downmatje, ook een slaapzak aanschaffen, voor zomerse fietsvakanties te gebruiken in Z. Europa, maar ook IJsland/Scandinavië. Al hun produkten hebben een mooi doordacht concept/systeem, valt me op. Mag ik graag zien.
Ik heb de Exped Hummingbird - slaapzak, de Medium op het oog: http://www.orgear.com/home/style/exped_or/exped_bags/exped_ultraltdwn/HBB

Maar nou vernam ik dus, dat het verstandig is om een slaapzak te passen. En daar komt het probleem: Het dichtsbijzijnde adres is in Duitsland, als ik Expeds-dealerlijst zie. Nou, ik zou de koop natuurlijk met een fietsvakantie aldaar kunnen combineren.
Of... over internet bestellen. Immers m'n lengte/postuur lijkt goed aan te sluiten op de Exped Hummingbird - specificaties.
Alleen dit: Als comforttemperatuur geeft men op 'Comfort Men = 2 C°' (*). Daar zit ik nog te denken en te twijfelen: Maart, april kleed ik me nog steeds voldoende warm aan. Ik heb wel eens momenten dat ik het koud heb, terwijl anderen nergens last van hebben. En op veel andere momenten ervaar ik mezelf als een heel gemiddeld persoon. Herkenbaar?

Maar als ik mezelf wat betreft temperatuur, nou tot die groep van 'gemiddelde mannen' reken, zou ik de koop dan online kunnen wagen?

Hou kijken jullie hier tegen aan? Zouden jullie een slaapzak online kopen?

Groet, Marco

(*) De temperatuur waarbij de meeste mannen zich in deze slaapzak nog comfortabel voelen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

+M'n afmetingen: 1,78 m, 50 cm breed (normaal postuur)

+Exped Hummingbird slaapzak - specificaties:
Weights:
Avg. weight: M: 25 oz./710 g; L: 29 oz./830 g
Fill weight: M: 10.2 oz./290 g; L: 11.3 oz./320 g

Dimensions:
Overall Length: M: 210 cm
Shoulder Width*: M: 77 cm
Foot Width*: M: 53 cm
Fits To: M: 180 cm
Packed Size: M: 26 cm x 18 cm x 10 cm
*To determine approximate girth, multiply Width x 2

Euro-Norm rating (°F/°C): UC= 65°/18°; Comfort Men = 36°/2°
Zipper Side: Left or Right
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


RE: Exped slaapzak: Bestellen, of in de winkel (D) pass...

Omdat het anders wel heel erg veel info werd, had ik alle offtopic-info en daarmee ook de Comfort Women - temperaturen even gedelete. Maar die geeft Exped natuurlijk wel. :)
 
RE: Exped slaapzak: Bestellen, of in de winkel (D) pass...

Waarom online kopen als ze gewoon in NL te krijgen zijn.

De meeste shops in NL hebben de donsmatten van Exped en kunnen dus ook de slaapzakken leveren.

Kijk ff op http://www.jongejanstrading.nl/frame.htm over waar en hoe.

Ik heb vorig jaar de Ibis WB gekocht en ben zeer tevreden over, eerst gepast bij JongeJangs zelf en daarna besteld. Lekker bakkie thee erbij met goede verhalen toe.

Als je er langs gaat doe ze de groeten van me,

Jan Anne
 
Bij je woonplaats staat Alkmaar, dan is de zwerfkei in Woerden toch een stukje dichterbij dacht ik. En daar hebben ze Exped, nu weet ik alleen niet of ze jou slaapzak daar ook hebben.

Anders is Gerko (importeur Exped) ook de moeilijkste niet. Misschien kun je wat met hem regelen. Zoek dan op Jongejans Trading.

Eins
 
RE: Exped slaapzak: Bestellen, of in de winkel (D) pass...

Zelf bekijken is slimmer. Ik heb een slaapzak via internet uitgezocht en door iemand anders laten kopen. In praktijk blijkt heel vaak het tijk tussen de rits te komen. Als ik hem in de winkel had getest, zou ik om die reden waarschijnlijk verder hebben gekeken.

Ik gebruik in scandinavië 's zomers een 3 seizoenen slaapzak (Bever IJsland 2) met comforttemperatuur tot -8 (oude systeem). Dat temperatuurbereik heb ik regelmatig nodig en de capuchon ook. Ik ben ook wel eens beetje een koukleum. Mijn man die geen koukleum is heeft dezelfde slaapzak en hem bevalt deze temperatuur ook. Met warm weer kan hij wel eens wat warm zijn, maar dan kun je hem een stukje openritsen.

Misschien moet je 2 slaapzakken overwegen. Een 3-seizoenen plus een dunne zomerslaapzak voor zuid-europa?

Linda
 
RE: Exped slaapzak: Bestellen, of in de winkel (D) pass...

Ja, na zo'n koop, zit je toch met een kater...
Ik ga zeker even bij Jongejans Trading langs.

@JAO, die Ibis WB: Zit daar wel eens tijk tussen de rits?

Groet, Marco
 
RE: Exped slaapzak: Bestellen, of in de winkel (D) pass...

Mijn Exped zak heeft zo'n verstevigde strip langs de rits om dat te voorkomen.

In de praktijk wil het echter wel nog wel eens gebeuren maar lang zo erg niet als bij m'n oude TNF slaapzak. Denk dan aan 1 keer per weekend ipv 6 keer per ritshandeling. Nou helpt een goede techniek natuurlijk ook maar ja meestal ben ik niet op m'n helderst als ik lig te tukkenx(

Geen idee hoe groot je bent maar die medium zakken zijn erg klein, ik (1.85) heb een large en die vallen een stuk ruimer en bieden ook plenty ruimte voor warm te houden gear aan het voeteneind.

Ik was vooral onder de indruk van de afwerking en goed uitgedachte details. Zo heeft de hood bv verschillende dikte touwtjes voor het verstellen, een dikke voor boven en een dunne voor onder, zo simpel maar het werkt briljant (zelfs na een behoorlijke slok whisky).
 
RE: Exped slaapzak: Bestellen, of in de winkel (D) pass...

Ik ben 1,78.
Maar ik zal de Large in m'n overweging meenemen: Als ik terug kom van fietsvakantie (morgen te vertrekken, met de trein naar Maastricht vandaar fietsen naar Luxemburg, M.Duitsland, Praag en terug) zal ik eens bij Jongejans langsgaan.

Groet, Marco :)
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan