Exped Vela I Mesh


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Weet iemand de prijs en een verkoper van de Exped Vela I Mesh? Ben op dit moment geinteresseerd hierin en heb Bever en Zwerfkei al gebeld. Beide hebben ze hem niet :-(

Moet volgens mij zo rond de 250 euro zitten maar zie alleen Amerikaanse verkopers. Iemand ervaring met tenten kopen via internet?

Alvast bedankt!

Roel

------------------------------------------------------------------

http://www.wandelenisleuk.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Roel!
Graag geef ik je de naam van een paar gerenommeerde bedrijven waar ik wel vaker iets koop.: www.outdoor-discount.com heeft de Vela 1 Mesh voor 214,95 evt. footprint 24,62 verz. kosten 22 creditcard of 14 bank. Verder staat er bij www.sackundpack.de een Vela 1 Extreme demo voor 195,30 verz. kosten 16,50 Hoop dat je hiermee verder kan!
Groeten,
Boelo
 
Boelo,

Bedankt voor je reactie! De format komt mij bekend voor maar ik kon ze echt niet vinden ...

Wat vind jij persoonlijk van deze tent? Als je die vergelijkt met bv Ringstind (jouw voorkeur?)

Roel
 
M'n broer heeft een Vela II, maar die verschilt vast niet van de Vela I (behalve het formaat). De buitentent is zonder rits, met een systeem met touwtjes. Dit moet je echt even uitproberen of je het handig vind. Bij de Zwerfkei hadden ze er wel een staan.

Een groot voordeel van de tent is de erg lange binnentent, de Vela I zal dat ongetwijfeld ook hebben.

Of je een mesh binnentent wil, moet je zelf weten, mij lijkt het niet handig.

De kwaliteit van de tent is bijzonder goed, kan veel wind hebben, al vervormt ie wel flink. Je kan hem met 2 haringen opzetten, is ook niet gek. Het los verkrijgbare grondzeil klik je aan de tent, ook erg doordacht en handig.

grtz
Henk
 
Ik heb een andere Exped, maar ook met een mesh binnentent. Dat kan af en toe wat winderig zijn, maar van condens heb ik nog nooit last gehad in die tent. Ik ben dus wel pro mesh en vooral pro een ons of wat lichter door het gebruik van mesh.

Eins
 
Hallo Roel!
De "kwaliteitsvraag" heb ik twee jaar geleden ook al gesteld aan André Schwickert van Outdoor-Discount , omdat hij zowel Exped als Helsport en Hilleberg verkoopt en zelf ook gebruikt. Zijn antwoord was dat er vrijwel geen kwaliteitverschil vast te stellen is. Wel gebruikt de een soms duurdere en wat lichtere materialen dan de ander. Dit klopt ook wel met mijn eigen waarneming: de Vega doorstond de onverwachte windhoos op de tweede ochtend met gemak en de Helsport van mijn zoon heeft er al een WHW, rondje Spanje, rondje Italie en rondje Griekse eilanden opzitten en doet het nog steeds goed. Ook bij de klantenervaringen van Globetrotter.de scoort de Vela maximaal!
Over het model kan ik niets zinnigs zeggen, want dat ken ik alleen van plattegronden en foto's. De constructie is iets meer symmetrisch dan sommige concurrenten. Dit doet Exped bij al hun ontwerpen, die moeten naar de windrichting toe symmetrisch zijn om te voorkomen dat er ongelijke en onvoorspelbare trekverschillen optreden bij hoge windsterktes.Wat betreft de mesh: dat is een theoretisch en een praktisch verhaal. In theorie is een mesh binnentent iets kouder en tochtiger en gaat de waterdamp eerder naar binnenzijde buitentent toe of zelfs helemaal naar buiten. Maar het zou best kunnen dat dit verschil zo klein is dat je het in de praktijk nauwelijks merkt..
Maar mesh is wel lichter (punt voor Eins) en fijner bij echt warm weer.Hoe is de relatief lage prijs van Exped te verklaren ? Het is een klein merk en dat willen ze ook blijven. Geen reclamebudget dus, maar mond op mond. Goede keuze gewenst!
Boelo
 
Roel,

Ik denk ook dat de verschillen aan de top klein zijn, en de keuze daarbinnen dus vooral bepaald moet worden door de eigen voorkeur. Zelf ben ik een enorme fan van mijn eigen tent (Helsport Stetind uit 2002) :+ maar zou de opvolger, de Ringstind, niet zo gauw kopen, hij is mij kwa ontwerp teveel op de Hilleberg Akto gaan lijken.

Maar als ik niet alleen zou gaan is de splinternieuwe Stetind Xtrem wel weer heel erg aantrekkelijk (het is een echte 2-persoons expeditietent geworden, maar als solo tent eigenlijk te zwaar).

Kijk dus vooral naar de verschillen in uitvoering voor je eigen gebruik. Kampeer je regelmatig bij temperaturen rond of onder 0 dan zou ik geen mesh nemen. Goede ventilatie kan ook zonder mesh.

Gr. Joop
 
De meeste voordelen en nadelen van mesh zijn hier al genoemd. Het blijft een persoonlijke keuze.

Als je meer ventilatie wil (zomer), dan doe je de deur open. Ik ben fan van "dubbele deuren" :) Of je laat de binnentent thuis. Geen mesh vergroot de inzetbaarheid van je tent, dan kan je hem als t koud is nog steeds prima gebruiken. Ik vind het wel lekker als het in de tent niet waait.

Helemaal ideaal is een buitentent waarbij alle gaten ook zijn af te sluiten met gaas (zoals m'n Helsport Svalbard). Daar gebruik ik de binnentent een stuk minder van...

Maar goed, ik ben geen grammenjager :)

grtz
Henk
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan