ExpertGPS.exe


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
HeeHallo GPS experts (en niet GPS experts die meelezen),

Dit weekend ga ik naar Luxemburg toe :D en heb een GPS geleend. Op internet heb ik het software programma ExpertGPS gedownload. In dit programma heb ik mijn kaart van Luxemburg geimporteerd en een drietal coordinaten handmatig uitgerekend en in die jpeg gedefinieerd. Vervolgens heb ik de 'Draw New Route Tool' geselecteerd en, door met de muis in de kaart te klikken, de te volgen route getekend.

Als ik een touwtje over de route op mijn papieren kaart leg dan kom ik op een route van ca. 60km. De route die ik in ExpertGPS getekend heb wordt door het programm berekend op 57,3 km. Dit lijkt mij dus redelijk te kloppen.

Het probleem is dat mijn Noord-Zuid lijnen netjes Noord-Zuid lopen, maar de Oost-West lijnen daar niet haaks, maar onder een hoek van zo'n dertig a veertig graden op staan. (huh?) Volgens mij horen die lijnen elkaar netjes onder een hoek van 90 graden te snijden, toch???

GPS experts onder u volgt u mij nog??? Doe ik iets fout of niet???

Alvast dank,

Ing Eins
 
Eins,

Geen ervaring met het betreffende programma, maar het klinkt als een tikfout bij het invoeren van coordinaten. Wellicht dat je dat nog ff kunt nakijken?

Raymond
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan