Extreme hiking (Survival) in Noorwegen.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!

Abonneer je gratis op de Hiking-site.nl Nieuwsbrief:


banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Goedendag allen,
Ik loop al een lange tijd rond met het idee om een extreme toch dan wel survival toch in Noorwegen te maken.
Nu weet ik niet of dat ik op de goede site ben, maar een aantal berichtjes die ik hier heb gelezen komen toch vrij dicht bij wat ik graag eens zou doen.
Mijn idee is om een aantal dagen door een noorse wildernis te trekken.
Nu wil ik deze toch combineren met het vissen op zee, Fjorden.
Dat wil zeggen dat ik deze toch aan de west kust van noorwegen wil maken,
Ik ben nooit eerder in noorwegen geweest en zou van u graag ideen en of adviezen ontvangen, en misschien is er wel iemand die dit ook interessant vind en deze toch met mij samen te maken.

Natuurlijk staat veiligheid voorop en alle materialen zoals telefoon gps en alle gereeschap nodig voor zon tocht zal ik dan ook meenemen.
Ook zou ik graag weten of dat klein wild zoals koneinen en vissen gevangen en gegeten mogen worden in noorwegen?

Is er iemand die zon tocht al eens gemaakt heeft?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Tja, vissen aan zee, gecombineerd met een natuurgebied zijn een beetje lastig zo uit m'n hoofd. Kijk gewoon eens op een kaart waar er een beetje onbebouwd uitziet. Misschien dat de Helgelandskyst (noordelijke westkust) interessant kan zijn. Of Lofoten/Vesterålen, maar daar heb je meest dagtochten. Anders het Varangerhalvøy helemaal in het noord-oosten. Het lastige alleen is dat er volgens mij niet zoveel bomen staan op het Varangerhalvøy en dan kun je geen kampvuur maken. Zit zou je kunnen checken op een gedetailleerde kaart. Als je ook in het binnenwater wilt vissen, heb je meer keuze. Børgefjell kan interessant zijn. Dat is redelijk ongerept. Op de kaart kun je zien waar bomen staan. Anders Femund, maar dan niet langs de rivier de Røa, want daar is het redelijk druk. Saltfjellet ligt ook niet ver van de kust en is meestal niet druk. Er zit daar veel (kleine) vis en langs de rivieren staan bomen. Dan zou je een van tevoren of na afloop een poosje kunnen vissen aan zee.

Vissen in de fjord is geen probleem en is gratis. Verder mag je niet zomaar vissen, jagen of stropen zonder vergunning. Voor jagen heb je ook nog een jachtdiploma nodig. Het jachtseizoen begint volgens mij pas ergens in september. Als je iets legaal gevangen hebt, mag je het uiteraard opeten. Aangereden wild mag je trouwens niet opeten. Als je geen jager bent, zou ik me maar tot vissen beperken. Verder kun je ook bessen eten. Die zijn er vaak pas in augustus, afhankelijk van hoe hoog en hoe noordelijk je zit. In lage gebieden en in het zuiden zijn de bessen er al in de loop van juli. In de bergen kun je onder andere multes/moltes vinden. Dat is een soort framboos die eerst rood, hard en oneetbaar is en later sappig, oranje/geel en lekker. Groeit in moerassig gebied. Overigens zijn er rare regeltjes voor buitenlanders die deze bessen willen plukken, dus zorg je ze niet op privégrond plukt. Verder groeien er in augustus vaak ook bosbessen en paddestoelen in de bergen, vooral boleten. Als je paddestoelen eet, moet je heel goed weten wat je doet! Aan de kust zou je ook nog wel eenden kunnen vangen (dat mag overigens niet).

Linda
 
Linda,

Wat zijn die rare regeltjes voor buitenlanders wat betreft het eten van moltebaere? Toen ik vorig jaar een klein stukje van de aangegeven route afweek (dovrefjell) heb ik me bijna ongans gegeten aan die verrukking.

gr. Joop
 
Hey Russian_nomad
Dank je voor je snelle reactie, ik had niet verwacht nog zo een thread aan te treffen op dit forum.Ik zal dit forum dan ook eens opgraven.

Linda ook jij bedankt voor je nuttige tips, na wat langs de kust te wezen zoeken op de kaart.Ik heb hiervoor google earth gebruikt, en ben tot mijn verbazing en spijt natuurlijk tot de conclusie gekomen dat deze gebieden eigenlijk allemaal bewoond of kale rotsen zijn.

Nu ben ik net naar de 2 plaatsen gaan kijken in het binnenlad dichtbij zweden en die zien er veel belovend uit. Hier richt ik nu ook mijn aandacht aan. Ik loop hier nu alleen tegen een ander probleem aan, namelijk dat van wolven en beren.

In de beschrijving van 1 van de parken werd vermeld dat de poolvos en de Bruine Beer, voorkomen.

1 of 2 van de streken die je had doorgegeven lagen wel erg ver noord. ik ben nooit in Noorwegen geweest maar ik ga ervan uit dat de Noordelijkste 35% van het land iets te koud is voor deze trip. Ook omdat ik niet zeker ben van wanneer ik ga maar waarschijnlijk zal dat niet midden zomer zijn.

vgr FrankvanB
 
Hoi Frank

>Nu ben ik net naar de 2 plaatsen gaan kijken in het binnenlad
>dichtbij zweden en die zien er veel belovend uit. Hier richt
>ik nu ook mijn aandacht aan. Ik loop hier nu alleen tegen een
>ander probleem aan, namelijk dat van wolven en beren.
>
>In de beschrijving van 1 van de parken werd vermeld dat de
>poolvos en de Bruine Beer, voorkomen.

Ga er maar rustig van uit dat je deze dieren niet tegen zult komen. Ik heb meerdere malen in delen van Zweden gelopen waar ook wolven, lynxen en beren zouden moeten zitten, en heb toch al wel 3x sporen gezien van beer of lynx. De Scandinavische populaties van deze dieren zijn dermate klein en schuw dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Ik wil verder niet vervelend doen, maar heb je eigenlijk wel ervaring met wandelen in afgelegen gebieden? Uit je vragen krijg ik (misschien volledig onterrecht) het idee dat dit je eerste keer in een dergelijk gebied wordt, en dan vraag ik me af of je niet direct teveel wilt. Misschien is het beter om eerst in een wat beter toegankelijk gebied te beginnen, om alvast wat dingen te leren en uit te vinden of het echt leuk is.
Maar misschien heb ik het helemaal mis hoor.

Groeten, Arjen
 
Hoi Joop,

Moltes zijn zo populair dat veel mensen een goede boterham verdienen met die bessen en men gunt dit niet zomaar aan anderen. Ik heb nog eens gegoogled en de precieze regeltjes erop nagelezen. Het was eigenlijk niet zo dramatisch. In het zuiden van Noorwegen (ten zuiden van de provincie Nordland), mag je plukken wat je wilt, zolang ze rijp zijn. In Nordland, Troms en Finnmark mag je moltes plukken als je ze ter plekke opeet. Maar als de grondeigenaar het verbiedt, mag je ze niet meenemen naar een andere plaats. Tot voor kort was er een regel die zei dat mensen van buiten Finnmark toestemming moesten aanvragen van de politie om te mogen plukken. Deze regel is nu afgeschaft.

Dus eet ze maar lekker op onderweg.

Linda
 
Frank, de meeste natuurgebieden in Noorwegen, ook die in het zuiden, zijn alleen in pakweg juli t.o.m. half oktober toegankelijk. Daarna kun je al sneeuw verwachten, soms in begin oktober ook al. Ik denk dat augustus een goede tijd is i.v.m. bessen en paddestoelen. September is erg mooi qua kleuren.

Als je nog geen ervaring hebt met dit soort dingen, zou ik toch maar gewoon eten meenemen en proberen dit aan te vullen met wat je vindt. Ga er in elk geval niet vanuit dat je alleen van de natuur kunt leven. Ik hoor wel eens vaker mensen die dit willen doen, ook Noren, en die worden altijd aangeraden dit eerst eens een weekendje te proberen. En voor de zekerheid extra eten mee te nemen.

Verder zie je die beren en wolven helaas nooit. Een kollega van mij heeft in Zweden wel eens een wolf gezien op een paar meter afstand. Dat was helemaal niet dramatisch. Het poolvosje is niet gevaarlijk. Ook daar zijn er maar een paar van over. In het oosten van Finnmark is de kans om een beer te zien het grootst.

Linda
 
Hey Linda,
Dat is weer nuttige informatie.Ik was eigenlijk van plan rond Juni te gaan.Dan zal ik ook een flinke zak met rijs en pasta meenemen, een potje kruiden en een stripje itamine pillen, als noodrantsoen.
Het is jammer dat een eend of konijn niet gevangen mag worden, maar misschien dat ik dan ook eens de wet moet overtreden.
Het is voor mij waarschijnlijk toch maar 1 x in me leven dat ik dat zal doen.


Hoi Arjen,
Dat klopt wel een beetje, ik heb nooit zoiets als dit gedaan.Vandaar ook dat ik het leuk zou vinden om dit met nog iemand anders te doen.Maar ik ken niemand die van dit soort dingen houd.

Overgens hou ik van vissen en heb wel wat afgelegen stekjes bevist, en ben nog niet zo lang geleden al eens 1 nachtje wezen wildkamperen.Dit heeft me inderdaad wat dingetjes bijgebracht.

Ook heb ik zelf de basis opgedaan bij de scouting, al is dit vrij lang geleden denk ik zelf dat ik de benodigde skills nog steeds heb.Daarnaast doe ik binnekort nog een meerdaagse tocht survival class.
Dat er niet veel beren en wolven te zien zijn had ik al verwacht, maar in landen als canada en usa waarschuwen ze altijd voor eten in je tent met het overnachten.
Het zal dan ook niet altijd leuk zijn dat weet ik ook, maar het is uiteindelijk ook leuk om een prestatie neer te zetten.Om gewoon eens een paar dagen, en waarschijnlijk ook wel langer te hiken of te bikkelen in een deel van de wereld waar ik nog nooit ben geweest.


Groet Frank
 
Hoi Frank,

>Dat is weer nuttige informatie.Ik was eigenlijk van plan rond
>Juni te gaan.Dan zal ik ook een flinke zak met rijs en pasta
>meenemen, een potje kruiden en een stripje itamine pillen, als
>noodrantsoen.

Het hangt er vanaf waar je heen gaat of juni wel of niet gaat. Op veel hoog gelegen gebieden ligt er in juni nog rotte sneeuw of is het een grote zomp omdat de sneeuw nog maar net weg is. Als je meer aan de kust bent, kan het in juni wel. Setesdalsheiene in het zuiden zou in juni wel begaanbaar moeten zijn. En van Stabbursdalen helemaal in het noorden weet ik dat het in half juni goed begaanbaar is. Maar in gebieden als Jotunheimen, Hardangervidda en Saltfjellet liggen er in juni nog geen zomerbruggen en zijn de rivieren te groot om over te waden. Dit jaar zou het wel eens een beetje anders kunnen zijn i.v.m. de rare winter.

Linda
 
Afgelopen weekend heb ik de 5 daagse outdoorschool cursus van snp gedaan.Viel wel een beetje tegen moet ik zeggen,maar ik heb toch weer wat dingetjes bijgeleerd, en weer eens bij een vuurtje gezeten.Brengt me weer helemaal in de sfeer.
En heb ook steed meer zin in deze zomer.
Ook heb ik me nieuwe slaapzak kunnen testen,en deze viel potverdorie ook al tegen. Ik heb de Tropen slaapzak gekocht van Carintha.(Militaire slaapzakken, met kleine pakformaat), deze zou een comfortzone van 3 +- -3 hebben. Maar ik had het behoorlijk koud zowel in de tent als zonder tent in het bos, de temperatuur was rond het vriespunt.
Linda in een van de Parken die je eerder had aangegeven heb ik een bedrijfje gevonden die kano boten verhuurt, en ander kampeer materiaal zoals kaarten van de streek, tenten en water dichte tonnetjes.
Ik denk dat ik een kano huur voor 2 weken en zo eerst ga kijken of dat ik het trek en kan, dan ben ik altijd zeker van water en vis, en dat is al genoeg om van te leven voor 2 weken.
Ik verwacht dat een kano wel erg zwaar is alleen, en zal nog eens vragen of er nog iemand zin heeft om deze trip mee te gaan?

Anders zal ik alleen gaan, en wat spiertjes kweken :-)
Daarna ga ik wel wat hostelen, totdat ik een mooi gebied vind om nog een trektocht op de voet te maken door de wildernis.
 
Hoi Frank,

Wat viel je precies tegen aan die cursus. Ik overweg ook binnenkort een soortgelijke cursus te volgen, om dan dit later dit in de praktijk te gaan brengen in Noorwegen of Zweden.

Ik ben vorig jaar met de auto en tent naar Zweden en Noorwegen geweest, en heb toen besloten om er een volgende keer met alleen rugzak heen te gaan. Ik heb nog nauwelijks/geen ervaring met hiken. Dus dat ga ik eerst een opbouwen. Het lijkt mij dat zo'n outdoorcursus je wel een klein stukje op weg helpt wat dat betreft.
 
Hey Gulo,

De cursus was van vrijdagavond tot dinsdag avond, maar hij had wel tot zondagavond kunnen duren, want de helft van de tijd deden we niets.
En voor de rest zaten er hele gezinnetjes in de group, op zich niets vreemds maar ik had toch wat anders van verwacht.
Ik had verwaht toch wat meer te weten te komen wat te eten in het wild.Het enige nieuwe wat dat betreft dat ik geleerd heb is om koffie te maken van de wortels van de paardebloem, maar of dat me in leven houd vraag ik me af.

Maar dit was dan ook basis survival skills, niet echt een trektocht cursus.

Waar ga je heen dan in noorwegen?
Heb je geen zin om eerst 1 of 2 weekjes met een kano door de bossen te varen?;-)


Frank
 
Ted, ik zat idd ook meer te denken aan extrasurvival of http://www.tornakbushcraft.nl.


Frank, ik heb nog geen concrete plannen. Ben ook afhankelijk van hoelang en wanneer ik vrij kan krijgen.

Ook wat betreft de regio ben ik er nog niet uit. Ik ben de vorige keer alleen in Zuid-Noorwegen geweest. Ik vond de regio tussen pakweg Geilo en Voss tot Bergen (westkust) echt fantastisch. Van de andere kant is er volgens mij in het grensgebied tussen Zweden en Noorwegen een stuk meer bos, wat natuurlijk ook een flink voordeel is.

Ik heb een keer in een kano gezeten, en dat was niet echt een succes voor mij.:) Ik ben meer geschikt voor het evenwicht van een roeiboot wat dat betreft.
 
Dat is nog eens een nuttige tip, Van de week heb ik een extra survival cursus gedaan, en het is me goed bevallen, veel beter als die snp.

Nu ben ik er voor mijn gevoel helemaal klaar voor.

Voor de duidelijkheid zal ik het geen survival meer noemen.(voordat mensen denken dat ik in me tanga slipje en een zakmes naar de noorpool trek.)
Ik heb 2 cursusjes gevolgd, een nieuwe uitrusting gekocht.
Zelfs nieuwe goretex, en light weight tshirt en broek aangeschaft.
Ook neem ik een goede visset mee, een mini hakbijltje, een dik mes.
Een opvouw schepje, slaapzak(carinthia tropen versie), therma rest slaapmatje.
Een nieuwe licht waight tent heb ik besteld de Autumn Breeze 2 SUL van eureka.
Er was maar 1 winkel die ik kon vinden p het internet die deze tent verkocht en die zit in canada.Ik heb hem maar besteld.Ik hoop maar dat ik die heb voordat ik ga.
Gps koop ik toch maar niet, daar heb ik geen geld meer voor.Ik hoop dat ik een mooie kaart kan kopen op het vliegveld.

Ook de tijd weet ik nu. ik ga voor 2 weken en daarna 3 weken vakantie en vissen.


Nu word dit meer een wild campeer tochtje, maar ik neem geen voedsel mee Ik neem alleen 500 gram rijst noodvoedsel mee.
Vooral omdat het vrij moeilijk is om deze ingredient in het wild te vinden.
Vitamine, gronte, en vis en vlees lukt waarschjinlijk wel, maar ik zou niet weten hoe ik wilde aardappels, rijst of granen moet vinden.
Ook heb ik besloten om van alle paddestoelen af te blijven.

En omdat ik toch geen reismaatje vrouw/man, heb kunnen vinden ga ik alleen.Ook de eerste x voor mij dat ik ga trekken, dus ik kijk er erg naar uit.


Omdat ik me aangesproken voelde, en geen zin had om bijde topics weer boven aan te zetten heb ik een berichtje uit het bikkelen topic hierheen gesleept.






*** QUOTE: uit het bikkelen topic ***
Doe wat je leuk vindt, maar hier een paar zaken ter overdenking voordat je er aan begint:

Ray Mears maakt programma's voor de centjes. Hij maakt dus programma's die de kijkers graag zien. En omdat we allemaal wel iets hebben van: vroeger was het beter, echter, puurder, trappen we daar allemaal in.
Je mag je dus echt afvragen wat de realiteitswaarde van zijn programma's is. Ik herinner mij hoe hij liet zien hoe een paar afgedwaalde pisteskiers het vege lijf hadden kunnen redden als zij een sneeuwschop bij zich hadden gehad.....

Ik ben een aanhanger en beoefenaar van low-impact trekking. Dat betekent dat niemand ziet dat ik ergens ben geweest. Daarom ben ik ook een principieel tegenstander van bushcraft anders dan tijdens leuke cursussen, en gebruik ik moderne zaken die mij helpen mijn spoor tot vrijwel nihil beperken. Dat is ook een sport!

Denk niet dat je van planten kan leven: ze bevatten te weinig calorien. Je moet dus vruchten, wortels en nog belangrijker: dieren eten. De jacht daarop is niet alleen tijdrovend maar ook in strijd met het principe van low-impact hiking. Bovendien is het vaak verboden, zeker als je strikken gaat zetten. Het bereiden kost daarbij ook nog eens veel energie die meestal in de vorm van milieuverpestende houtvuurtjes wordt geleverd.

Ik moet er niet aan denken dat alle bikkelaars voortaan al buscraftend door de tot hun komst ongerepte natuur trekken.

Bikkel ze!

Jaap
*** /QUOTE **


Ik moet zeggen dat ik het wel met je eens ben dat de natuur het leukst is als die ongerept is, maar niet met je stelling dat bushcraft altijd ernstige schade achterlaat.
Nu is het zo dat ik zelf nog nooit gebushcraft of gesurvivald heb, maar mijn mening is dat je zelf bushcraftend de natuur gezond en schoon kan achterlaten.
Ray mears heeft heel verschillende programmas gemaakt, van bushcraft voor fun tot pure survival situaties(Waar min of meer alles geoorlooft is om maar in leven te blijven).
Al ga je als hoby of voor de sport de natuur in is het niet waarschijnlijk om heel veel schade achter te laten door blokhutten te bouwen of grote reddings vuren te bouwen.
Maar er zit ook wel een verschil tussen bushcraft midden in een bos en hiking langs een begaanbaar pad.En al ben jij een hiker met de low-impact mentaliteit, zie ik soms ook wel hikers die hun rotzooi zoowel aan de linker als de rechterkant van het pad achterlaten.

En voor de duidelijkheid neem ik ook veel moderne spullen mee om zo min mogelijk schade aan te brengen.
Een klein vuurtje om op te koken is volgens mij niet zo schadelijk voor het mileu als gasbranders of esbit brandertjes.

Nu zit alleen nog met 1 probleempje, ik was van plan om te gaan vissen in de fjorden na deze trip voor een paar weken, maar die spullen kan ik nooit met me meenemen door de bosjes.
Ik heb mijn strandhengel al gewisseld voor een telescoop hengel. Mijn zeelood zal ik ook maar niet meenemen.


Maar zelfs dan wegen mijn visspullen te veel.Misschien moest ik ze maar thuis laten en nieuw kopen in noorwegen, iemand een idee wat dat soort dingen kosten?
Ik hoop overigens dat het niet meer vriest in begin juni tegen de zweedse grens aan?


Frank
 
Hoi Frank,

>Gps koop ik toch maar niet, daar heb ik geen geld meer
>voor.Ik hoop dat ik een mooie kaart kan kopen op het
>vliegveld.

Ik denk dat het vliegveld niet de juiste plaats is om een gedetailleerde kaart van de streek te kopen. Waarschijnlijk kun je er alleen autokaarten van 1:400.000 of zo kopen. Voor een detailkaart van het gebied moet je snuffelen in een nederlandse kaartenwinkel of Bever o.i.d. of in een noorse boekhandel. De plaatselijke boekhandel heeft vaak een goed assortiment van lokale kaarten. Verder heeft o.a. Tanum is Oslo ook kaarten van het hele land. Ook kun je op internet kaarten bestellen.

>Nu word dit meer een wild campeer tochtje, maar ik neem geen
>voedsel mee Ik neem alleen 500 gram rijst noodvoedsel mee.
>Vooral omdat het vrij moeilijk is om deze ingredient in het
>wild te vinden.
>Vitamine, gronte, en vis en vlees lukt waarschjinlijk wel,
>maar ik zou niet weten hoe ik wilde aardappels, rijst of
>granen moet vinden.

Ik wens je veel succes. Ik denk dat vis het enige serieuze ingrediënt is dat goed voedt en dat je in ruime mate kunt vangen als je geluk hebt. Maar het eten van vis iedere dag, de hele dag, word je wel snel zat. Dus houd een noodplan bij de hand zodat je na een paar dagen gewoon eten kunt inslaan.

In een boek dat we thuis hebben van iemand die veel rondtrekt, soms maanden, staat dat je op trektochten geen vet, eiwitten en proteïnen hoeft mee te nemen. Vet heb je op je lichaam (eventueel een beetje opkweken van tevoren). Eiwitten en proteïnen krijg je van de vissen die je eet. Maar koolhydraten kun je vrijwel niet vinden in de natuur, in elk geval niet in de hoeveelheden die je nodig hebt. Daarvan moet je dus voor elke dag een portie bij je hebben. De persoon uit het boek rekende in de orde van 350 gram per dag. Voor de rest at hij vis.

>Maar zelfs dan wegen mijn visspullen te veel.Misschien moest
>ik ze maar thuis laten en nieuw kopen in noorwegen, iemand
>een idee wat dat soort dingen kosten?

Vaak staan er grabbelbakken in de sportwinkel met 3 pluggen voor NOK 50. Je kunt ook voor niet te veel geld een hengel en molen kopen.

>Ik hoop overigens dat het niet meer vriest in begin juni tegen
>de zweedse grens aan?

Als je wat hoger boven zeeniveau zit, is er wel kans op lichte nachtvorst, zelfs midden in de zomer. Ik zou een slaapzak meenemen die tot -5 of -8 comforttemperatuur gaat. Dan zit je altijd goed.

Groeten,

Linda
 
>Ook heb ik besloten om van alle paddestoelen af te blijven.

Dat is inderdaad verstandig; van de duizenden soorten paddestoelen in Noorwegen zijn de meeste giftig, een flink aantal dodelijk, en slechts enkele soorten eetbaar.

gr. Joop
 
Frank, Linda, en de anderen:

jammer dat je begin juni gaat, wij zoeken namelijk ook al een paar jaar naar iemand (niet noodzakelijk om mee te gaan) die weet waar we ergens kunnen écht "survival" trekken. Wat jij gaat doen is nét wat wij ook willen, alleen niet zo extreem: in tegenstelling tot jij willen wij NIET volledig afhankelijk zijn van de natuur, wat betreft voeding:
wij nemen normaal voor een week/ twee weken eten mee (bestaande ong uit 150gr muesli/ dag,160gr/ paste/ dag, 1 pakje trekkersbiscuits, en 1 poedersoepje/ dag, per persoon. dit is ruim voldoende om

even situeren wie we zijn/wàt we zoeken (persoonlijk denk ik dat o.a linda ons enorm zal kunnen helpen als ik dit forum lees).

Wij zijn drie studenten, die al paar keer samen getrokken hebben (oa de volledige GR10 in frankrijk). Ons doel: In the middle of nowhere trekken, volledig afhankelijk van de natuur (buiten de voeding die we meenemen) , door bosrijke gebieden, en twee weken NIEMAND tegenkomen.

Probleem: we zijn al een paar keer in frankrijk gaan trekken (GR's), maar daar kom je elke dag wel een tiental mensen tegen. veel te veel naar onze zin. verder heb je ook enorm weinig bossen, altijd (eentonige) half kale bergen, en we hadden allemaal het beeld voor ons zoals Frank: in het midden van de bossen aan een meertje ons tent opstellen, en eens vissen voor ons avondeten, klaargemaakt op een kampvuurtje.

Dit jaar zoeken we naar noorwegen te trekken. We hebben 10 dagen, waarvan we twee nodig hebben om er te geraken, en dachten 1 dag te rusten nadien, dus dachten: 5-6-7 dagen te trekken door bosrijk gebied, evt afwisselend met wat bergen, en evt een dagje kano, ZONDER gids,NIEMAND tegenkomen. We zouden midden juli gaan.

We zijn wel goed uitgerust wat betreft tent 3,1kg, maar 4000mm regenkolom buitentent én 1000mm binnentent, en slaapzak -8. GPS hebben we niet, maar we zijn allen redelijk goed in het kaart-en kompas lezen (met eventueel combinatie van af en toe aangeduide paden)

Wij hopen van harte dat EINDELIJK iemand ons een suggestie kan geven voor wat we zoeken.


groetjes,

maarten
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

>wij nemen normaal voor een week/ twee weken eten mee
>(bestaande ong uit 150gr muesli/ dag,160gr/ paste/ dag, 1
>pakje trekkersbiscuits, en 1 poedersoepje/ dag, per persoon.
>dit is ruim voldoende om



.... ja blijkbaar nog een zin vergeten, na opsomming van eten.

ik wou nog zeggen dat die hoeveelheid eten, samen met nog enkele dextro-energy bars, er toch voor gezorgd hebben dat we het een maand volhielden zonder honger/ te weinig krachten.

Drinken is ook wel erg belangrijk. Daarom hadden we per man een 3L waterzak bij, en ontsmettingstabletten van de apotheek.

Als je met 3 man bent, is dat 9 L. Veel kan je denken, maar het is al voorgevallen dat we gedurende een volledige dag géén bron/water tegenkwamen. En je hebt natuurlijk water nodig om je pasta/soep 'savonds klaar te maken...;

Anyway, we hopen nog op goede concrete tips, en Frank: als je terug bent kan je ons misschien ook wel wat aanraden.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan