feedback Fjall Raven classic 2006


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi Allemaal,

Ik zou nog reageren over hoe de classic 2006 is bevallen!

Een woord; overweldigend!

Mijn eerste maal in scandin. en helemaal verliefd!
De trip ernaar toe was al een leuk begin van het geheel.
Met vliegtuig naar Stockholm Arlanda, vandaar met de bus naar cental station. Hierna met de trein naar Kiruna ( zo`n 19 uur in de trein ) en toen met de bus naar Nikkaluokta.
Bewust gedaan omdat je dan veel ziet onderweg, en je komt mensen tegen. Ik had een cabine genomen waar zes personen in kunnen (zitten en slapen)

Leuke mensen ontmoet die allemaal een trip gingen maken,of in Zweden of Noorwegen. De cabine was gevuld met twee Denen,( gingen door naar Noorwegen) een Fransman (zou ook de classic gaan lopen en woonachtig in stockholm) een Duitser en ondergetekende.
Twee dagen later kwamen we de twee Denen onderweg tegen op de classictrail.

Ter plaatse in Nikka verzamelen, inschrijving controleren en afronden.
Velen waren hun rugtas aan het wegen , je kon het gewicht op een paal schrijven. Dus ik mijn zak aan de haak en toen kwam ik er achter dat ik verreweg de zwaarste zak had, Liefst 33 kg schoon aan de haak!! De tweede was de fransman met 31 kg op zijn nek.
STOM,DOM, maar ja ,de eerste keer zal ik maar zeggen. Ik zag de trip ook als een soort van training!! Gelijk de organisatie op mijn nek met een aantal vragen. Ik was gelijk de hele route bekend of zoiets!
De fransman en ik zijn redelijk met elkaar opgetrokken (kilo`s verbroedering ofzo) en niet alleen omdat hij een fles rode wijn bij zich had. Ik had tenslotte een liter whisky en een halve lt. kruidendrank meegenomen, dit alles in extran flesjes voor de verdeling. Onderweg lekker uitgedeeld en zo!

Mijn planning was om er de volledige tijd over te lopen, vijf dagen, en zeker met de kilo`s op mijn rug dacht ik dat er het wel zes zouden worden. Het was tenslotte mijn eerste keer.

Ik zou slapen onder mijn poncho en in mijn dikke slaazak ware het niet dat ik een week voor die tijd een Lightwave tent (G2 trek) had gewonnen , kwam dus mooi van pas!
Lekker geslapen overigens.

Water drinken heb ik gedaan zo uit stroompjes onderweg, tot nu toe geen problemen gehad. Blijft wel een risico overigens!

Eten in de vorm van droogvoer via de organisatie, natuurlijk veel te veel, had zelf ook het een en ander meegenomen. Hoe bedoel je kilo`s!
Onderweg bij een rustpost kregen we een broodje rendierkebab? wat! ja RENDIERKEBAB met een soort van kam waarvan ik de naam even niet meer weet Het was gemaakt van plaatselijke bessen. Wat was dat lekker zeg.
Ik kan wel een uur op deze manier doorgaan ,zal dat achterwege laten en afsluiten.

Tip aan een ieder; enigsins interesse in deze trip voor 2007, Inpakken en DOEN! Wel met minder kilo`s.

Fijne mensen ontmoet waarvan een zweeds paar, Mats en Pia, een duitser,Timm en de fransman, Stephane uit Stockholm, een chinees, Yang Li uit Malmo. Een geweldige tijd meegemaakt met deze nieuwe vrienden. Wat mij opviel is dat er volgens mij nog maar twee andere Hollanders meeliepen en die ik onderweg even hoorden praten en hallo zei.

Het zweedse paar uit Stockholm hebben mij uitgenodig om nov. 2007 mee te gaan naar Tanzenia om de Killimanjaro te gaan beklimmen/lopen. Dit samen met nog een Nederlandse vriend van hun. Lijkt me leuk!

In Abisko heb ik nog een Nederlanse vrouw ontmoet tijdens mijn laatste ontbijt
, nu ik deze site bekijk kon dat wel eens Linda P geweest zijn klopt dat ? Linda. Slank, sterk en half lang zwart haar en woonachtig in Noorwegen. We hebben ons niet aan elkaar voorgesteld! Jammer.
Het gaat je goed daar in het mooie Noorwegen. Staat reeds jaren op mijn verlanglijstje en het is zo dichtbij!

Iedereen een goede kerst en veel outdoor plezier!

Met vriendelijke en sportieve groet, Eddy
 
>In Abisko heb ik nog een Nederlanse vrouw ontmoet tijdens mijn
>laatste ontbijt
>, nu ik deze site bekijk kon dat wel eens Linda P geweest zijn
>klopt dat ? Linda. Slank, sterk en half lang zwart haar en
>woonachtig in Noorwegen. We hebben ons niet aan elkaar
>voorgesteld! Jammer.
>Het gaat je goed daar in het mooie Noorwegen. Staat reeds
>jaren op mijn verlanglijstje en het is zo dichtbij!

Eddy, ik moet je teleurstellen. Het moet een andere Linda geweest zijn.

Groeten,

Linda P. (blond haar en getrouwd)
 
Hoi blonde Linda,

Ik zie het ook niet als een teleurstelling, maar het zou leuk zijn geweest!
Maar desondanks dat toch een geweldige tijd daar in Noorwegen,jullie allen!

Met vriendelijke en sportieve groet, Eddy, (kaal,grijs, ook getrouwd)
 
Hallo Eddy,
Dat is wel een leuk en wat warrig stukje wat je schrijft, alleen heeft het heel weinig met de Fjällräven Classic te maken. Hier wordt de indruk gewekt dat het vooral gaat om drank en gezelligheid, een soort strand-zesdaagse van het Noorden dus.( plus nog een uitglijder in de richting van Linda P.) In een echte evaluatie zou thuishoren:
- de unieke opzet van de tocht
- de natuur en omgeving van het gebied
- zwaarte en problemen van de tocht
- tips i.v.m. voorbereiding en uitrusting voor deelnemers Classic 2007enz.
Overigens belooft de Classic 2007 een drukke toestand te worden. Er zijn al ruim 100 deelnemers aangemeld, waarvan 6 Nederlanders(!). Een jaar geleden was dat ruim 40 resp. 0. Ook is het maximum aantal ddelnemers veranderd van 500 naar 1000.
Zodra daar vraag naar komt, zal ik zelf wel een soort evaluatie insturen naar het forum Discussie Wandelgebieden.
Groeten,
Boelo
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan