Fiets-regenkleding.

  • Onderwerp starter RamonvdKerkhof
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
R

RamonvdKerkhof

Guest
L.s.,

Ik zoek(nieuwe) fiets-regenkleding voor dagelijks gebruik. Wie heeft er tips voor de aanschaf. Wie kan er bepaalde merken/winkels aanbevelen(o.b.v. eigen ervaringen); ik zoek kwaliteit, prijs is niet het eerste criterium.
Overige informatie is uiteraard ook welkom!

Alvast dank voor je reactie!

Ramon A.W. van de Kerkhof
mailto:ramon.van.de.kerkhof@zonnet.nl
mailto:ramon.van.de.kerkhof@aaccosmos.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Ramon,

Ik heb gisteren het enorme genoegen mogen smaken om op de fietsrai een paar schaarsgeklede modellen de nieuwe fietskledinglijn van agu te zien showen. :) Nou zal je niet vaak een bloot meisje in een doorschijnende regenjas op de fiets zien zitten, maar de bedoeling van de show was natuurlijk te laten zien wat agu dit jaar aan fietskleding heeft: prima spul.

Als kwaliteit voor jou criterium 1 is, is het simpel: Hijs jezelf in Gore tex, lekker ademen, en toch droog. Een aantal fietsmerken heeft een eigen ademend regenpak ontwikkeld, agu is er een van. Dit is een stuk betaalbaarder dan Gore Bikewear.

Ook schöffel en Löffler, 2 duitse merken maken goed regen-fiets-spul
www.agu.nl
www.loeffler.at
www.schoeffel.de
www.gore.com

Winkels, tja... Elke fietsenhandel heeft wel delen van de collectie van genoemde merken in huis. Dat maakt elkaar weinig. Online kun je eens kijken bij www.bike2build.nl , kan je op internet fietsspul kopen.
Laatste vraag: Is het voor woonwerkverkeer of mountainbiken of racen bedoeld? Er zijn uiteraard verschillen qua snit: een race-regenjasje kan je best gebruiken op de gewone fiets (staat stoer, en als je het toch hebt...) een poncho die als een vlieger achter je aan wappert als jij door een bos ragt, lijkt me minder. Hou daar rekening mee, dat je niet 3 jassen koopt voor verschillende doeleinden, terwijl een ook zou kunnen.

Groeten en fietsze!
Pieter

"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien-
 
Dag Pieter,

Dank voor je uitgebreide reactie, en je tips! Het is inderdaad een kwestie van verschillende afwegingen maken.

Agu heeft goede prijs/kwaliteit verhouding, Gore Bikewear is een klasse hoger, en daar zit nog wel een hoop tussenin.

Ik ben wel bekend met GoreTex, zowel in fietsland, als in wandelwereld, alleen wat betreft dat ademende materiaal; dat werkt bij mij vooral in de winter, en verder transpireer ik altijd en overal in..; maakt écht niet uit wat voor laagjes ik draag(ik denk dat destijds mijn termostaat anders afgesteld had moeten worden :) )

De links die je doorgeeft zal ik inderdaad eens bekijken, ik denk dat ik daar wel wat mee kan! Ik bedenk me nu spontaan dat VauDE wellicht ook nog een optie is(als ik me niet vergis maken zij ook fietskleding..?)

De fietskleding die ik zoek is vooral bedoeld voor dagelijks woonwerkverkeer op een uit de kluiten gewassen toerfiets. Ik heb een hekel aan wapperende fietsbroeken, dus de broek die ik wil, dien ik redelijk strak om mijn onderbenen te kunnen vastzetten(Agu ProSecco..?). Fietsjack maakt mij niet zo heel veel uit, dient in elk geval wel okselritsen te hebben, en niet al te lang model te zijn.

Wellicht weet jij ook nog waar ik fietsroutes zelf kan plannen op het World Wide Web? Ik heb fietsrouteplanner.nl al gezien, en dat vond ik niet zo geweldig werken.
Wat voor tips heb je daar voor?
 
Misschien kan je ook eens kijken naar het merk Pearl Izumi. Ook gespecialiseerd in fietskleding. Ipv Gore-tex maken ze gebruik van een gelijkaardige technologie, eVENT, dat vrij nieuw is. De eerste kritieken zijn heel positief en het schijnt veel ademender te zijn dan Gore-tex. IK heb er wel geen idee van waar het precies te vinden is.

WB
 
Hoi Ramon,

Ik fiets (bijna) dagelijks 20km naar het werk (en 20km terug natuurlijk;-)) en heb dus helaas nogal een te maken met regen.
Ik heb altijd wielrenkleding aan; ik heb dan wel een regenjasje maar
mijn benen laat ik gewoon nat regenen.
Het jasje dat ik heb is de Chapak Ondee, een gore-tex fietsjas dat een jaar geleden €140 kostte.
Zie ook http://www.chapak.com/haute_performance.html

Overigens is het nou niet zo dat ik altijd droog op de fiets zit. Als je een beetje doortrapt en/of wind tegen hebt blijf ik gewoon nat worden van het zweten, daar doe je niks aan. Het duidelijke verschil is dat bij een gewone regenjas de binnenkant van de jas langzaam nat werd van het condens waardoor uiteindelijk ook mijn kleding doorweekt was. Dat probleem is nu verholpen.
Een tussenoplossing is bijvoorbeeld van AGU een regenjas van Poray 5000. Da's al beter dan een gewone regenjas hoewel ik vind dat het het niet haalt bij een Gore-Tex jas. Maar ja, alles heeft zijn prijs...

Groetz,
Dennis
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan