Fietsen Maastricht-Basel eind februari


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Eind februari stap ik op de fiets richting Freiburg. Ik wilde de route van Benjaminse volgen vanaf Maastricht naar Basel. Deze gaat door de Ardennen en Vogezen. Nu heb ik geen flauw idee hoe het daar in tijd zit zit met kans op sneeuw. Kan iemand mij daar iets over vertellen? D'r staan vele campings in de routebeschrijving maar nog tips?

Groeten,
Bianca
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Een paar tips eigenlijk:

D'r zal ongetwijfeld nog wel sneeuw liggen maar de wegen zijn meestal wel vrij tenzij er nog veel valt. Plan je route niet over al te kleine weggetjes aangezien deze niet sneeuwvrij worden gehouden...

De ruime meerderheid van de campings in de Ardennen is voor pasen gesloten. Het aantal campings waar je kunt overnachten is op 1 hand te tellen (nou ja, het zullen er iets meer dan 5 zijn, maar niet veel) dus controleer eerst goed bv. op internet of de door jou beoogde camping wel open is...

Neem een goede slaapzak mee. Afgelopen jaar vroor het eind februari 's nachts in de Ardennen nog 10 graden. En da's geen uitzondering.

Vraagje: waarom wil je dat eind februari doen? Van Maastricht naar Freiburg is ongeveer een week fietsen als je het een beetje relaxed wil doen, dat moet toch ook in een ander jaargetijde in te passen zijn?

Groetz,
Dennis
- ik ben dus niet de enige fietser hier :) -
 
Dank voor je tips.

Ik heb eind februari voor m'n werk een vergadering in Freiburg en bedacht me dat het leuker was erheen te fietsen dan een dag in de auto te zitten. Ik kan met collega's mee terugrijden. Ideaal dus.
Het is misschien niet het meest ideale jaargetijde, maar kan volgens mij wel heel mooi zijn.

Groeten,
Bianca


- Noop, niet de enige fietser. Alhoewel, ik ben fietser en loper. -
 
Aha, ik was gewoon nieuwsgierig...
Maar als het zonnig weer is (en eind februari is daar best kans op) is het errug mooi inderdaad.
Ik weet niet hoeveel ervaring je hebt met fietsen/kamperen in de winter. Een van de dingen die in ieder geval voor mij met fietsen anders is dan met lopen is dat ik op de fiets altijd gruwelijk koude voeten krijg. Het kan de moeite waard zijn om (water/winddichte)overschoenen te dragen om zo afkoeling door de rijwind te verminderen hoewel ik eerlijk moet zeggen dat het bij mij de koude voeten niet voorkomt, hoogstens uitstelt.
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar eigenlijk ook een fietshelm dragen. Als het dan toch glad is en je fiets onder je vandaan glijdt heb je nog iets aan bescherming op je hoofd. Tegen een duikeling het ravijn in of een frontale ontmoeting met een boom helpt het natuurlijk niet ;-)

Groetz en alvast veel plezier,

Dennis
 
Ik hoop dus op het mooie zonnige eind-februari weer. *duim, duim*

Heb ervaring met kanmperen in hooggebergte en veel fietsen vanuit huis in de winter. Net gisteren weer een drie uur op de fiets gezeten. dat van de voeten komt me bekend voor en is inderdaad m'n grootste zorg. Met water- en winddichte winterschoenen en eventueel overschoenen hoop ik het zo lang mogelijk uit te kunnen stellen. Een paar dikke sokken en andere schoenen voor n a het fietsen zou denk ik ook moeten helpen.
Helm, tja, ik neem hem denk ik wel mee maar of ik hem op zet? Als het glad is of er sneeuw ligt ja. Anders denk ik niet.

Thanx.
Grtz,
Bianca
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan