Fietsen

  • Onderwerp starter R vd Kerkhof
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
R

R vd Kerkhof

Guest
L.s.,

Wij(mijn vriendin & ik) hebben "globale" plannen voor langere tijd(± 3, tot ± 9 maanden) met de fiets op pad te gaan en te kamperen, zeer waarschijnlijk over het noordelijk halfrond.

Wie heeft(concrete) tips waar te beginnen met voorbereiden. Daarbij moet gezegd dat ik bekend ben met "start.pagina.nl"-varianten, alleen vind ik dat ondertussen ook een redelijk ondoorzichtig oerwoud van informatie geworden; wie heeft bijvoorbeeld concrete tips voor een dergelijke "start.pagina.nl"-variant?

Ik hoor/lees graag op:
[mailto:ramon.van.de.kerkhof@zonnet.nl]

Vriendelijke groet,

Ramon A.W. van de Kerkhof
 
Ramon,

Het is misschien een rare vraag, maar wat wil je precies voorbereiden?
Gaat het om de keuze van je bestemming, je materiaal of nog iets anders?

Maar stel even dat alles nog open is; dan kan je je het best het eerst afvragen waar je ongeveer denkt te gaan komen. Niet precies iedere stad natuurlijk; maar je bestemming heeft invloed op wat je mee gaat nemen. Je zegt dat je waarschijnlijk op het noordelijk halfrond blijft maar da's nogal ruim.
Je kan bijvoorbeeld in 3-4 maanden coast-to-coast gaan fietsen in de VS. Als je dat zou gaan doen hoef je bijvoorbeeld minder reserve-onderdelen mee aangezien je in de VS nogal wat buitensportzaken gaat tegenkomen en ook wel fietsenwinkels; als er dus iets kapot gaat is de kans groot dat je het terplekke kan laten repareren of vervangen.
Wil je echter de andere kant uit (bv. Rusland of Zuidoost Azie) dan zou het wel eens moeilijk kunnen worden om aan fietsonderdelen te komen en zal je e.e.a. moeten meenemen en/of met iemand thuis die verstand heeft van fietsen goede afspraken maken dat je desnoods onderdelen opgestuurd kan krijgen. Alternatief is dat je ergens heen vliegt zonder je fiets en er ter plekke eentje koopt; je krijgt dan een fiets waar lokaal wel onderdelen voor te vinden zullen zijn. Na afloop van de trip verkoop je de fietsen gewoon weer.
Ook voor bv. de keuze van de tent die je meeneemt maakt het uit of je rond de 40 breedtegraad blijft of dat je bijvoorbeeld naar noord-skandinavie, Alaska of Siberie wilt.
Tenslotte heeft het klimaat van je bestemming nog gevolgen voor je reisplezier? Ik heb vrienden met wie het erg prettig fietsen is zolang de zon schijnt. Dagje regen mag, maar na een week regen worden ze onhoudbaar chagrijnig. Met zo iemand moet je dus niet in de regentijd in Thailand belanden ;-) Ook niet iedereen houdt ervan om een paar weken dik in de kleren met een snotneus te moet rondfietsen terwijl anderen bij meer dan 25 graden al beginnen te puffen dat het te warm is om te fietsen (heb zelf al eens in de Spaanse pyreneen in de buurt van Seo d'Urgell 70 km gefiets bij 44 graden in de schaduw; dat ging nog best...)

Dus op de vraag waar je moet beginnen zou ik zeggen, bedenk je eerst waar je ongeveer heen wilt en bekijk aan de hand van het klimaat en de levensomstandigheden aldaar of je daar werkelijk heen wilt en zo ja, of je er het materiaal voor hebt.
Is dat niet zo, vraag je dan af of je dingen wilt gaan aanschaffen voor misschien deze ene trip. Onderschat de prijs van bijvoorbeeld een nieuwe tent en 2 slaapzakken voor een Alaska trip niet; geld vliegt in de buitensportzaak de portemonnee uit!


Groetz,
Dennis
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan