Fietskar


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
F

Ferdi

Guest
Hallo allemaal,

deze vraag is niet voor mijzelf maar voor mijn schoonvader. Hij is namelijk een actief fietser en heeft pas geleden een kar voor achter zijn fiets gekocht. Deze kar wil hij met name gebruiken om zijn opvouwbare kano te vervoeren deze heeft hij gekocht om mee te gaan varen en fietsen in Suriname. Nou heeft de kar die hij nu heeft 1 wiel waardoor de kar te instabiel is om de kano te vervoeren. Daarom lijkt een fietskar met twee wielen een betere oplossing. Heeft iemand ervaring met een kar met twee wielen en zijn er voor of nadelen gekoppeld aan zo'n kar met twee wielen.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen zodat ik hem misschien kan adviseren en een stap dichter bij de hand van zijn dochter kan komen.:D

Groeten Ferdi
 
Op de emaillijst van de ligfietsers in Nederland komt deze vraag regelmatig terug, de laatste 2 maanden is er uitgebreid gereageert, toen iemand naar de verschillen vroeg tussen 1 en 2 wielige. Kijk daar eens op!

http://www.ligfiets.net/mailinglijst/
http://groups.yahoo.com/group/ligfiets/

Ben zelf van plan binnenkort een eenwielige aanhanger te maken...

Maar om ook nog even antwoord te geven op je vraag :) Ik heb een klein beetje ervaring met 1 en 2 wielige, maar die 2 versie is een kan van zeker 50kg (leeg!), dus niet echt wat je zoekt... En gister even met een bob gereden, als testrit.

Het nadeel van een 2 zielige vind ik de extra rolweerstand en het extra gewicht van het wiel (wil nl. 20" omdat m'n voorwiel dat ook is), voordeel is dat het bij een goede koppeling dood gewicht is, het hangt niet zijdelings aan je fiets.

Over merken kan ik je niets vertellen, er zijn er meer dan een gemiddelde fietsenwinkel er heeft, kijk ook eens bv. bij een ligfietsenzaak, die hebben vaak meerdere karren, en zijn toegespitst op een lager gewicht (van de kar).

suc6!

grtz
Henk

The Recumbent Architecture Pivo
 
Erg bedankt voor je reactie ik zal het doorgeven zodat mijn schoonvader zich verder in kan lezen en een wel overwogen keuze kan gaan maken.

Groeten Ferdi
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan