Film over wandeldrama Spanje


Status
Niet open voor verdere reacties.
Het lezen van onderstaand bericht op een nieuwssite geeft me niet echt een goed gevoel. Ik vrees dat het op deze wijze een eenzijdig verhaal gaat worden, en dan meer gericht op het vertellen van een sappig verhaal dan laten zien wat er werkelijk plaatsgevonden heeft. Bovendien pijnlijk voor de betrokkenen dat dit nu al gedaan wordt terwijl alles nog zo vers is.
In ieder geval een project waarvan ik hoop dat er geen geld voor gevonden wordt.

---------------------------------------------------------------
Film over wandeldrama Spanje

Producent Paul Voorthuysen gaat een film maken over de fatale wandeltocht in Spanje begin mei, waarbij drie Nederlandse wandelaars om het leven kwamen toen zij werden getroffen door hevig noodweer. De voorlopige titel van de film is 'Sierra Nevada'. Dit heeft SNV Producties woensdag laten weten.

De casting voor de film is nog niet begonnen, maar de regisseur van het project is al wel bekend. Dat is Mannin de Wildt, die met 'Sierra Nevada' haar filmdebuut maakt. De Wildt heeft ruimschoots haar sporen verdiend in de televisiewereld met series als 'Goede Tijden, Slechte Tijden', 'Rozengeur & Wodka Lime' en 'IC'. Mariska Verheijen van SNV beschrijft de film als 'een psychologisch drama, met thrillerelementen.'

De makers zijn over het scenario in gesprek met de twee vrouwen die de gids niet vertrouwden en zonder de groep achterbleven. Het is de bedoeling dat de film begin 2006 in Spanje op locatie wordt gefilmd. Waarschijnlijk komt 'Sierra Nevada' pas een jaar later uit.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Tja,

In 2007 (als de film uit zou moeten komen) zal het wel niet meer allemaal zo vers zijn, maar dan nog...

Is dit nou zo typisch voorbeeld van de één z'n dood...?

Maar voordat we conclusies trekken: in hoeverre klopt de berichtgeving over de plannen? Ik bedoel: toen het ongeluk zelf nog maar net had plaats gevonden waren er ook allerlei indianenverhalen in de pers te lezen waarvan slechts een klein percentage ook daadwerkelijk waar was. Heel misschien, heel, heel erg misschien heeft men wel goede bedoelingen met de film dan alleen geld verdienen...

Raymond
- naïef?
 
OK, ik zal mijn eerste reactie wat nuanceren....

Afgaande op het bovenstaande persbericht duidt in mijn ogen alles er op dat het inderdaad om de "spanning en sensatie" kant van de hele affaire lijkt te gaan. De "CV" van de potentieele makers wekt bij mij overigens weinig vertrouwen op....Soapies in de sneeuw...
Ook treffend is dat de 2 vrouwen die nu net buiten de groep zijn komen te staan hun medewerking willen verlenen, en dat betekend dat de essentiele zaken waarom het allemaal gaat ook niet bij hun bekend zijn. Zij kennen de voorgeschiedenis, en de afloop, maar niet wat er precies op de berg gebeurd is. En dat deze dames graag aan de media vertelden hoe het volgens hun allemaal wel zat is bekend.

En inderdaad de hele korte tijdsspanne tussen het gebeurde en deze aankondiging....
Het past allemaal zo mooi in het rijtje Real Life soaps, Docu Drama's en emotie TV waarbij 9 van de 10 keer veel, zo niet alle, integriteit aan de kant wordt gezet om te kunnen scoren in de Hilversumse kijkcijferjungle.
Ik heb tot nu toe een paar maal in mijn leventje te maken gehad met TV makers, en niet 1 keer is dat goed bevallen, dus mijn argwaan is groot.

Rob


Yr DDraig Goch


Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Als de deelnemers van de groep de gelederen gesloten houden en zich distantieren van het project lijkt me dat er niks aan de hand is. Maar als er echt 2 vrouwen in gesprek zijn over het scenario vind ik ze fouter dan de regisseur. Natrappen heet dat geloof ik...(om eens in de voetbalsfeer te blijven ;-))

Groetz,
Dennis
 
Het komt bij mij zo over van:

"We hebben "Touching the Void" gezien en wij kunnen dat ook met een Nederlands verhaal er achter."

Maar ik wil verder nog niet oordelen of veroordelen.

Peter.
 
http://www.filmtotaal.nl/module.php?section=newsDetails&newsID=3493

Film over wandeldrama in de maak
Geplaatst op 01-07-2004 om 14:44 door FilmTotaal


Over het wandeldrama in Zuid-Spanje waarbij eind mei drie Nederlandse wandelaars omkwamen, komt een film. Dat heeft producent Paul Voorthuysen woensdag bekendgemaakt.

Tijdens de beklimming van de Mulhacen in Zuid-Spanje werd een groep toeristen overvallen door slecht weer. De Spaanse justitie heeft de gids van het gezelschap wegens ernstige nalatigheid in staat van beschuldiging gesteld.

De voorlopige werktitel van de film luidt Sierra Nevada. Scato van Opstall schrijft het scenario. De regie is in handen van televisiemaakster Mannin de Wildt, die met Sierra Nevada haar speelfilmdebuut maakt. De bedoeling is dat de film begin 2006 op locatie in Spanje wordt geschoten. Hoofdrollen zijn nog niet bekend.

De makers wilden in zee met de twee vrouwen die de gids niet vertrouwden en de groep voor het drama verlieten. De twee vrouwen gaven in een reactie woensdag aan dat zij benaderd zijn door Voorthuysen. Zij willen absoluut niet meewerken aan de film.

Directeur P. Boorsma van reisorganisatie Intertrek vindt een film over het drama ,,op dit moment niet op zijn plaats''. Het is naar zijn idee allemaal nog te vers. ,,We hebben nog steeds het nodige contact met de overlevenden die hun leven weer proberen te hervatten. Voor de gids ligt het allemaal nog wat lastiger'', aldus Boorsma.

De bedoeling is dat de film begin 2006 op locatie in Spanje wordt geschoten. Hoofdrollen zijn nog niet bekend.Het blijkt te gaan om een te voorbarige reaktie van het ANP. De regisseur had contact opgenomen met de twee wandelaars. Die hadden echter aangegeven niet mee te willen werken. De regisseur noemt ook dat echter contect. het ANP bericht is inmiddels gecorrigeerd.
 
maarja, misschien klopt dat laatste bericht ook weer niet... ;-).

Ach, eerlijk gezegd vind ik al die fijngevoeligheid ook wel wat overdreven hoor. Als ik over 3 weken op mijn C1 cursus in een gletsjerspleet verdwijn of van de sud-venediger afdonder dan mogen jullie over me roddelen, van alles en nog wat bij elkaar speculeren en best een film over me maken.
Ik stel dan voor de titel "don't worry, I know what I'm doing..." en Brad Pitt in de hoofdrol (daar lijk ik namelijk sprekend op).

Nico
 
>Ik stel dan voor de titel "don't worry, I know what I'm
>doing..." en Brad Pitt in de hoofdrol (daar lijk ik namelijk
>sprekend op).
>
>Nico
>
>

:D
Doen we!
Wederom is het maar afwachten over wat er echt van terecht gaat komen.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan