Filmpje van mijn tocht in de omgeving van Nuuk, Groenland

Ik heb het voor elkaar gekregen om in het afgelopen jaar ondanks alle reisbeperkingen toch nog een mooie hiking/packrafttocht te doen. In september was ik in Groenland, in het fjordengebied van Nuuk. Ik heb er een filmpje over gemaakt, als je het leuk vindt om te kijken :)


Mocht je meer willen lezen, dan heb ik ook nog een blog geschreven.
Samenvattend: het gebied is absoluut schitterend, maar erg ruig en steil. De Nuuk-Kapisillit tocht kan ik voor de standaard hiker niet aanraden. Ik dacht vooraf dat de moeilijkheid vooral zou zitten in dat er geen pad is. Maar er zitten veel passages in die voor rotsklimmers/scramblers etc waarschijnlijk niet moeilijk zijn, maar waar je handen en voeten voor nodig hebt, zonder goede grepen, en waar je absoluut niet mag uitglijden. Heb was absoluut buiten mijn comfort zone en ik ben na zo'n 40km omgekeerd en met een bootje terug naar Nuuk gelift. (Het gedeelte van Qooqqut naar Kapisillit schijnt een stuk minder technisch te zijn). Mijn tocht daarna van Kapisillit naar de gletsjers/ijskap had geen van die technische passages, en was puur genieten. :)

DSC07685-bewerkt-warm2.jpg
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Rkoome

Administrator
Forumleiding
En zo zit je tijdens je lunch bijna te kwijlen vanwege een video. Top dat je dit deelt Melissa!

Uit nieuwsgierigheid: wat nam je mee aan foto-uitrusting?

Raymond
 
Laatst bewerkt:
Nee he, net als met die films van Philip V ( Nomad Philley) moest ik nu ook weer een theedoek over mijn toetsenbord heen leggen...
Lekkerrrr...
Een doel wat ik nooit zal halen, maar met dit soort films word ik ook al blij...
Fantastisch!
 
Bedankt voor het delen! Wat mooi zeg. Na het genieten van het schaatsen van afgelopen dagen beginnen de kriebels voor mooie tripjes weer te komen. Laten we hopen dat dat weer mogelijk is voor ons allemaal dit jaar!
 
Haha, misschien moet ik er een waarschuwing bij zetten: pas op, niet boven je toetsenbord kwijlen 😄

En zo zit je tijdens je lunch bijna te kwijlen vanwege een video. Top dat je dit deelt Melissa!

Uit nieuwsgierigheid: wat nam je mee aan foto-uitrusting?

Raymond
Het was even zoeken, maar ik heb nu een uitrusting waar ik blij mee ben. Ik heb een systeemcamera met APS-C sensor (sony a6500). Goede kwaliteit maar lichter en kleiner dan fullframe/spiegelreflex, en oplaadbaar met powerbank. Verder een paar compacte prime lenzen van Sigma en Samyang, waarvan de 12mm ultrawide mijn favoriet is, een statief met balhoofd, een ND en polarisatiefilter, en een externe microfoon. Het klinkt veel als ik het zo opnoem, maar weegt niet veel en past allemaal makkelijk in een heuptas.
 
Geweldige beelden, prachtig. Schitterende landschappen, k krijg er spontaan zin van om ook weer op stap te gaan; al zou dat geklauter van mij niet zo nodig hoeven :D
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan