Fjällräven Classic 2007


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

dit jaar zou ik met enkele vrienden de Fjällräven Classic 2007 willen doen. Nu, ik heb de vragen waarmee ik zit gemaild naar de organisatie, maar heb er voorlopig nog altijd geen antwoord op gekregen. Mag ik hier mijn Engelstalige mail posten of moet ik ze eerst vertalen?

Een van de vragen die ik ben vergeten te mailen wil ik alvast toch al hier stellen. Gezien het grote aantal deelnemers dat kan inschrijven (1000?) zit ik mij af te vragen of dat niet storend is. Kan er nog in alle rust genoten worden van de tocht en als je 's avonds je tentje opslaat ben je dan onmiddellijk omringt door 50 andere tenten of niet?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Shenz,

vorig jaar heb ik de Classic 2006 gelopen en daarvoor zo'n beetje alle informatie opgezocht en nagevraagd die ik dacht nodig te hebben. Misschien staat er nog het een en ander bij wandelgebieden 2006. Verder geeft de startpagina www.fjallraven.com/classic veel informatie bij het Engelse(of Duitse) vlaggetje. Vorig jaar dus ruim 500 deelnemers, dit jaar wel meer (ruim 700, schat ik). Dat is wel druk, de eerste paar uur.
Doorstroomsnelheid na 2 dagen: ong. 4 pers. per uur(!) Dat betekent dat je tijdenlang niemand ziet, want men loopt vaak in kleine groepjes.
Kampeerplek: eerste nacht ruim 15 tentjes, tweede ong. 8, derde tussen 10 en 20(=verplichte plek in natuurreservaat). Heel precies weet ik het niet omdat wij heel lang en vast sliepen..
Stel gerust verdere vragen op deze site of naar mijn persoonlijke adres!
Groeten,
Boelo = voyageur
 
Alvast bedankt voor de reactie. Mijn vragen:

- wat is jouw mening over het grote deelnemersaantal? Stoorde je dat of viel dat al bij al wel mee? Bederfde dat de sfeer niet om van de natuur te kunnen genieten?
- als we pakweg in mei zouden inschrijven, kunnen we dan nog zeker mee doen aan de Classic?
- Welk transport heb je genomen om tot daar te geraken en terug naar huis? Ik vermoed dat je op Stockholm bent gevlogen en van daaruit verder door naar Kiruna? (Ken de verschillende transportmogelijkheden wel al, maar wil toch graag eens horen hoe jij het hebt gedaan)
- Het voedsel dat voorzien wordt gedurende de tocht, kan je dat allemaal ineens krijgen of wordt dat checkpoint per checkpoint verdeeld? Kan er onderweg voedsel bijgekocht worden (+ indicatie van prijs eventueel)? Van welk merk is het gevriesdroogd voedsel? En wordt er toevallig ook melkpoeder voorzien?
- Hoeveel brandstof per persoon krijg je? Van welk type zijn de gascartridges?

Van Fjällräven zelf heb ik nog steeds geen antwoord gekregen :(

Ik ben er nog niet uit of ik aan deze tocht zou meedoen (als je argumenten hebt om mij te overtuigen, geef ze gerust) of zelf een andere tocht in deze regio zou uitstippelen.
 
Hallo Shenz!
Beginnen we met de laatste vraag: doe ik de Classic of een andere tocht?
Dit is eigenlijk geen probleem. Je hebt al een lange reis gemaakt en je gebruikt slechts 3 of 4 dagen voor de Classic. Dan is er tijd genoeg over voor iets anders: Padjelanta Leden, Nordkalott Leden, Muddus enz.
Wij hebben er b.v. nog een paar dagen Stockholm aangeplakt, alwaar we schitterend weer hadden. De receptie in Abisko Turiststation kan je nog helpen om evt. binnenlandse reserveringen te veranderen. Het verdient aanbeveling om de Classic in "ultralight" stijl te doen en je surplus bagage voor langere tocht of verblijf weer op te halen bij de finish in Abisko(de organisatie zorgt voor het transport).
Deelnemersaantal. Er treedt heel snel een grote spreiding op met een zwak "peloton" effect. Als je echt eenzaam wilt lopen, moet je dus sneller of juist langzamer gaan dan de gemiddelde Scandinavier, dus binnen 3 of juist meer dan 4 dagen.
Inschrijven. Dat kon in 2005 tot 1 juli, in 2006 tot 1 augustus.
Transport. Goedkoop vliegen met Ryanair van Brussel-Zuid Charleroi naar Stockholm Skavsta. Daar overnachten (kampeerterrein aanwezig of anders),
dan met de speciale bus(www.flugbusserna.se) naar Stockholm Arlanda. Dat neemt ong. 1 u. 15 min. en kost ong. 15 euro. Vanaf Arlanda met Flynordic naar Kiruna, alwaar de bus van de organisatie klaarstaat voor vervoer naar de start in Nikkaluokta. Zie www.flynordic.com met promotietarief classic 2007. Terug hetzelfde, kan dan zonder overnachting waarschijnlijk Het probleem om tijdig op het vliegveld van Kiruna te komen, had de organisatie opgelost door na het eindfeest een speciaal busje te laten rijden, vanuit Abisko.
In elk geval niet doen: de nachttrein vanuit Stockholm. Die is duur, langzaam, stopt voortdurend om ertstreinen te laten passeren en je ziet praktisch alleen de hoge bomen langs de spoorbaan(ook nog urenlang dezelfde soort).
Voedsel onderweg: de hoeveelheid die je krijgt is indrukwekkend, de kwaliteit helaas niet. Veel minder smakelijk dan Globetrotter of Adventure Food en met kooktijden bovendien. Groot pak havermout, dat eten de Zweden dag en nacht door( zie ook de recepten van Linda P.)
Brandstof: 2 gastankjes per persoon, kan onderweg nog worden aangevuld. Wij verbruikten op de samen ong. een half tankje, maar kookten ook geen havermout. We hebben de resterende tankjes en havermout weer ingeleverd en waren weer 2 kg lichter.. Het zijn de standaard schroeftankjes van Primus(past dus niet op Camping Gaz!)
De Optimus Crux brander volddeed uitstekend, je zag ook wel de"mini-snijbranders" van MSR Pocket Rocket. Bijkopen voedsel onderweg: weinig mogelijkheden , wel power-bars, imitatie-Mars e.d.
Belangrijk is ook de watervoorziening: van dat snelle lopen krijg je enorme dorst. Dus minstens 2x 3/4 liter flesje per persoon en deze onderweg zo goed mogelijk gevuld houden omdat je niet precies weet waar je weer kunt bijvullen(alleen in snelstromend water). Wij kochten dus bij de start een paar flesjes mineraalwater met goede vorm en inhoud. Volgende keer meer informatie ? Groeten, Boelo
 
Hartelijk bdankt voor alle info. Ik ben echter van het plan afgestapt om deel te nemen aan de Fjällräven Classic 2007. Vermits er vorig jaar reeds 500+ deelnemers waren en dit jaar er 1000 mensen mogen inschrijven lijkt het mij allemaal veel te druk te worden. En dat is niet aan mij besteed. Waarschijnlijk zal het dit jaar Ierland on UK worden om te wandelen :)
 
Hallo Shenz!
In feite heb je groot gelijk met je keuze. Niet dat de wilde rendieren in Lapland zich iets van de hikers aantrokken, maar er zijn natuurlijk veel meer schitterende natuurgebieden. En dat voor hetzelfde geld en moeite als Noord Scandinavie of minder. Je moet dan zelf meer voorbereidend werk doen, dat is nog wel zo leuk en interessant ook. In UK zijn b.v. de kustpaden van Devon en Cornwall erg de moeite waard!
Voor een kleinigheidje wil ik nog waarschuwen: mijn tochtgenoot die ook probleemloos het water uit de beken in Lapland kon drinken, had een jaar eerder bij hetzelfde op de West Highland Way een fikse buikloop gekregen! (waterfilter meenemen dus).
Veel plezier en groeten,
Boelo
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan