fjallraven classic in lappland (noord zweden)


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hey allemaal,

Ik ga van 12 t/m 17 augustus de fjallraven classic lopen . Dat is 110 km. in 3,4 of 5 dagen. (www.fjallraven.se/classic) Wie heeft daar ervaring mee en kan iemand mij inlichten hoe ik daar het beste en goedkoopste heen kan gaan? ( tijd is beperkt)

Verder ben ik nog op zoek naar een slaapzak (welk warmtebereik?), tent en of tarp/wing. Tevens zoek ik nog een paar bergschoenen in de cat. BC of C. Ik denk bij de C aan de Meindl Perfect, niet dat ik me ga begeven op C-niveau maar omdat die schoenen niet kapot te krijgen zijn en goed naar je voeten gaan staan, heb ik gehoord!

Hoe zit het trouwens met de muggen in die periode? kan iemand dat mij vertellen? Is een tarp voldoende of wordt je dan lek geprikt?
Dit zal de eerste keer zijn dat ik scandinavie aandoe, dus voor mij is het een gezonde spanning!!

Ik hoop het een en ander te vernemen van jullie!

Met vriendelijke en sportieve groet, SurvilEddo oftewel Eddy:9
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Eddy,

Slaapzak: meestal neem ik m'n 0 graden (dons) zak mee, niets bijzonders, maar ik heb het snel warm. Nachten kunnen koud zijn, met name bij zonnig, helder weer.

Schoenen: is nogal persoonlijk, BC is zeker zwaar genoeg als je deze route gaat lopen.

Tarp/tent: gezien het klimaat zou ik zeggen: tent. Bij gebruik van een tarp een warmere slaapzak meenemen, en muggenbescherming.

Muggen: ja, ze zijn er, pas eind augustus neemt hun aantal af, maar zolang je in beweging blijft heb je er geen last van. Een anti-muggenspulletje is wel handig voor je kamp, als je gevoelig voor prikken bent of soms even wat meer afstand wil nemen. Iets met DEET werkt goed. De hoeveelheid muggen is sterk afhankelijk van de plek en het weer. Maak je niet te veel zorgen, het valt reuze mee.

mtp
 
Hallo MTP,

Dank voor je woorden en de info, knoop ze in mijn oren! Als ik terug ben zal ik verslag doen.

Met vriendelijke en sportieve groet, Eddy
 
Hoi Eddy,

Tevens zoek ik nog een
>paar bergschoenen in de cat. BC of C. Ik denk bij de C aan de
>Meindl Perfect, niet dat ik me ga begeven op C-niveau maar
>omdat die schoenen niet kapot te krijgen zijn en goed naar je
>voeten gaan staan, heb ik gehoord!

Overweeg ook eens een graad minder stevige Meindls. Die perfects zijn inderdaad onverslijtbaar, maar zijn ook erg zwaar. Ik heb een paar Meindl Nepals (weet niet of dat precieze model nog te koop is) en die zitten ook heerlijk en gaan al jaren mee.

Groeten,

Linda
 
Hai Linda,

Zal het in overweging nemen, jou voorstel. Inderdaad zijn de Perfects zwaar, echter heb ik begrepen dat veel mensen ook overdag die klossen dragen en het als geen probleem ervaren! bijv. on de bouw, veel stijgerbouwers, e.d.
Zal dus,zoals altijd, een persoonlijk tintje hebben.

Zeker bedankt voor de tip!

Met vriendelijke en sportieve groet,Eddy
 
Hi Eddy,
veel van de vragen die je stelt, worden al beantwoord in de subrubrieken van de Classic website die nu gelukkig ook in het Engels en het Duits vertaald zijn(druk op button). Wat de schoenen betreft,
prefereren de Zweden zelf de leren tundra-laarzen van Lundhags. Ik dacht dat country store in Epe nog enkele zou hebben. Op de foto's
van Classic 2005 zie je ook A enA/B schoenen wat betekent dat dit met
getrainde voeten waarschijnlijk te doen is. Natuurlijk vraagt lichter
schoeisel om lichtere bepakking. Maar alles wat je niet direct nodig
hebt, kun je in een tas doen die gratis naar het eindpunt wordt vervoerd.(Abisko). Nu de reis:
Een welvarend persoon zou meteen een retour Schiphol-Kiruna metSAS
bestellen.(700 euro of meer), makkelijk toch? Ik doe het goedkoop:
heenreis: goekope vlucht SAS via vliegticketskopen.nl van Schiphol
naar Stockholm Arlanda, vandaar met Flynordic.com naar Kiruna met
opgeven van prom. code classic 2006. De organisatie vervoert je vandaar gratis aar de start. Terug: met de nachttrein van Abisko naar
Stockholm (zie: connex.se), terugvliegen Kiruna-Stockholm met Flynordic kan ook. Van Stockholm ga ik met de bus(flygbusserna.se) naar vliegveld Skavsta om vandaar met Ryanair.com te vliegen naar Weeze(Dld.) Op de site van Ryanair staat ook het telefoonnummer van het taxibusbedrijf dat je evt. naar Arnhem of Nijmegen kan brengen.
Nog een tenttipje: kijk eens naar de Eureka Spitfire 2 bij De Wit
uit Schijndel. Succes met de voorbereidingen!
Boelo van Team Tundra Tigers.:)
 
Hai Tigers!

bedankt voor het bericht, hier kan ik wat mee. Klasse en tot horens/ziens.

Met vriendelijke en sportieve groet, Eddy
 
Zelf draag ik twee typen Meindel VEILIGHEIDSSCHOENEN. Dit zijn speciale schoenen die aan de CE normen voldoen, een paar is de Waldlaufer pro met Kevlar, harde neus, plaat en GTX. Dat zijn dus GEEN perfects, want deze mag je niet dragen op plaatsen waar ce goedgekeurde veiligheids schoenen moeten worden gedragen (zijn nl. niet gekeurd voor de bouw...).

Kijk, je moet het ongeveer zo zien, je gaat ook niet iedere dag met een beetje schranklader (komatsu oid, je weet wel met twee meter banden ed..) naar je werk als je in het groen zit, ja je zal der ook wel eens een slootje moeten graven. De perfects ed zijn bedoelt voor echt zwaar terrein.. heb even naar de site gekeken (again...) en moet eerlijk bekennen dat je met een paar goed zittende B of B/C schoenen denk ik het beste uitbent. Maar das wel erg persoonlijk.

Ik weet niet wat je loop ervaring is natuurlijk maar ik denk dat je met een paar C C/D schoenen jezelf kapot loopt. Een paar zwaardere schoenen betekend nl. dat je je knieen extra zwaar belast. Ik ben bang dat je het zo al zwaar genoeg gaat krijgen.

Maarja, je komt zo af en toe ookwel menschen midden op de veluwe tegen met van die mooie gele C schoenen, blijft natuurlijk waar je zelf het beste op loopt.

Teva's lijken mij een minder goede keuze overigens... ;)

Bas
 
Het zit er weer op! De Fjallraven Classic 2006 voltrok zich in de
schitterende en ruige natuur van Noord-Zweden met het mooiste weer van
de wereld, terwijl de rest van Europa volregende. Het gemengd Engels-Nederlandse team Tundra Tigers had gemikt op lichte bepakking en een stevige loopsnelheid; dit resulteerde in een riante "gouden" tijd van 68u 04min. Maar ook de individuele Nederlandse deelnemer Eddy Schippers scoorde een verdienstelijke "zilveren" tijd van 94u.49min.
Er valt natuurlijk veel te vertellen over dit evenement. Loop je niet tussen veel mensen? Aleen de eerste paar uur. Muggen? alleen tijdens de schemering even gezien. Schoenen? Ik liep op de Montrail Stratos
XCR die de dag voor vertrek arriveerden(!) Tipgever nog bedankt, want
geen blaren en steeds kurkdroge voeten bij alle beekdoorwadingen! Tent? De Exped Vega (1,9 kg) voldeed uitstekend met zijn Event enkeldak. Bijna elke tent zou het met dit soort weeer goed doen!
Vragen over meedoen volgend jaar, voorbereiding enz.: gewoon insturen
naar mijn favoriete website www.hiking-site.nl
Boelo
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan