Footprint Inner tent ? (Hilleberg)


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Na een bezoek aan het Larserbos ben ik van plan een Hilleberg Nallo GT 3 aan te schaffen. Je kunt bij deze tent een (extra) grondzeil krijgen voor de binnentent (ik bedoel niet het grondzeil voor de vestibule). Is het raadzaam deze aan te schaffen voor de 'duurzaamheid' van de tent? Alle adviezen zijn welkom.

gr. Marike.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

RE: Footprint Inner tent ?

Waarom zou je het niet doen?
Als je je een nallo GT3 kan aanschaffen dan zal die extra prijs het ook niet maken .Zelf heb ik ook een nallo 3.Het is een sterke tent doch omdat het een lichtgewicht is, is het materiaal nogal dun. Een extra beveiliging kan geen kwaad (zeker op stenige ondergrond).Waar ik wel kritiek op heb is het feit dat de footprint zelfs enigzins kleiner is dan de innertent en dan vind ik zijn bevestigingsmateriaal weinig profesioneel (Aan iedere hoek zijn er twee elastieken genaaid.Ze zijn nogal 'moeilijk' te knopen en laten gemakkelijk los. Als alles eenmaal bevestigd is kan je bij het opbreken van de tent alles gewoon is de zak zak proppen.
Ivo
 
RE: Footprint Inner tent ?

Nog even een kleine aanvulling over hilleberg tenten.Kijk eens op hun web-site (hilleberg.com).Als je via Amerikaanse kennissen/familie (om zo invoerrechten 'te ontduiken') kan kopen lijkt het dat je geld kan sparen.Als de tent iets kleiner mag kan je overwegen om het 'oude' model van de Nallo 3 aan te kopen (Voor jou prijs kan je er twee kopen). Ze zijn op hun site nog steeds in de aanbieding.Ik heb de mijne ook via die weg gekocht. Alleen heb ik het officieel gedaan. Het was even schrikken toen ik hoorde wat ik bovenop moest leggen. Vandaar even deze waarschuwing. Voor mij was het te laat.
:'( x(
Ivo
 
RE: Footprint Inner tent ?

Een extra grondzeil is niet alleen ter bescherming van doorboring, maar ook zodat je binnentent niet vuil wordt en zelfs minder nat.

Ik heb gewoon wat aqua folie van de Bever eronder liggen, en in de voortent een los stuk.

Met elastieken bevestigen is wel handig, maar misschien niet bij een los folie, wat dikker is. Tent opzetten met losliggend folie is een leuke sport als het hard waait trouwens :)

Even een prijsvergelijking:
Bever aqua folie, €6,50/m x 2,50m = €16,25
Footprint innertent Hillberg €54,00

De aquafolie weegt 300 gram voor het stuk onder de binnentent en 150 voor de voortent. Wat weegt die van Hilleberg?

Wie heeft ervaring met andere grondzeilen (zonder weekmakers!) van andere buitensportzaken? Graag met gewicht en prijs erbij.

Ondanks dat het zeil niet licht is, laat ik dit nooit thuis, deze extra bescherming vind ik de tent wel waard. je wil immers met een tent waar je veel voor betaald, er zeker van zijn dat ie lang meegaat.

grtz
Henk
- die erg tevreden is met ook een Nallo 3 GT

The Recumbent Architecture Pivo
 
Gewicht footprint(s)

Uit de folder van Hilleberg:
Een footprint van Hilleberg weegt afhankelijk vd grootte van de tent ongeveer 250-400 gram (en footprint vestibule weegt, afhankelijk van de grootte van de tent, ongeveer 125-400 gram). A.s. donderdag ga ik naar de Bever en zal ik vragen naar het precieze gewicht voor de Nallo GT3.

gr. Marike
 
RE: Gewicht footprint(s)

ik gebruik ook het aqua folie van bever ..
en wat opzetten met wind betreft : bij hilleberg zet je eerst de buitentent op, en hang je daarna de binnentent erin.
Als je na het opzetten van de buitentent het zeil er in legt waait het bijna niet weg :)

Grtz
 
RE: Gewicht footprint(s)

Meestal laat ik de binnentent erin hangen bij het afbreken. Bij harde wind kan je bv ook eerst de achterkant vastpinnen (tegen de wind in dus) met twee of drie haringen, dan het grondzeil erachter leggen, dan de tent eroverheen opzetten. Klinkt ingewikkeld, maar het werkt :)

Weet je het al Marike?

Henk

The Recumbent Architecture Pivo
 
RE: Gewicht footprint(s)

Het exacte gewicht weet ik (nog) niet. Afgelopen donderdag naar de Bever geweest (de nieuwe, The Globe in Den Haag). De Nallo GT was uitverkocht en de verkoper was weinig 'informatief'. Geen antwoord gekregen dus op die vraag en helaas GEEN tent voorlopig.

gr. Marike
 
RE: Gewicht footprint(s)

Haha, heb ik de laatste voor je weggekaapt, sorry ;-)
Had nl. het showroommodel.

Ik zou er niet telang op wachten om hem perse bij Bever te kopen, ga gewoon naar een andere winkel of bestel hem online! Prijzen zijn overal gelijk (tenzij je ergens korting krijgt).

grtz
henk

The Recumbent Architecture Pivo
 
RE: Footprint Inner tent ?

>Waar ik wel kritiek op heb is
>het feit dat de footprint zelfs enigzins kleiner is dan de
>innertent en dan vind ik zijn bevestigingsmateriaal weinig
>profesioneel (Aan iedere hoek zijn er twee elastieken
>genaaid.

Dit hoort zo. Je moet je footprint kleiner laten dan je grondzeil om te voorkomen dat er water tussen je footprint en grondzeil kan komen. Als dat nl. gebeurt heb je een erg vergrote kans op lekkage en heb je bovendien ook niks meer aan het feit dat je een droge bodem wil voor het inpakken.
 
RE: Footprint Inner tent ?

>Je moet je footprint kleiner laten dan je grondzeil
Voor mij is footprint een engelse vertaling van het nederlandse woord grondzeil. Blijft mijn punt dat de innertent (-binnentent) groter is dan de footprint(grondzeil).Nu stop ik met zeuren. Wat ik de volgende keer wel ga proberen--> Je kan de 'verbindingsbanden'tussen de ene en de andere kant van de boog aanhalen zodat de buitentent minder breed wordt.Ik vrees wel dat de bodem van de binnentent gaat 'flodderen'en niet strak staat zoals nu.
Er is altijd wel iets waar je je hoofd over kan breken!;-)
Ivo
 
RE: Footprint Inner tent ?

>>Je moet je footprint kleiner laten dan je grondzeil
>Voor mij is footprint een engelse vertaling van het
>nederlandse woord grondzeil.

Klopt...ik bedoelde natuurlijk het onderste gedeelte van de binnentent :eek:
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan