Footprint


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
A

Andy

Guest
Hier even een vraag van een nieuwkomer op dit gebied; van wat voor materiaal is een footprint voor een koepeltent gemaakt en zijn er mensen die er zelf eentje gefabriceert hebben? Ik ben benieuwd of ze standaard komen met een isolerende folielaag of dat er iemand zelf al een sandwich footprint gemaakt heeft?

Groet,
Andy
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hi Andy,

Is footprint hetzelfde als grondzeil cq bodem/vloer?

Mijn Vaude had een grondzeil van nylon. Wel zeer dun en al ras waterdoorlatend (mn onder mijn matje, waar de druk het grootst is. Ik heb dit grondzeil zelf vervangen door een nieuw grondzeil. Ik kon bij de Wit in Schijndel een lichtgewicht gronzeil van de rol kopen. Ook dit was Nylon, maar iets dikkere kwaliteit. Ook dit grondzeil is enkellaags.
Ik heb het oude grondzeil uitgesneden en als mal gebruikt voor het nieuwe grondzeil. De naden afgedicht met seamseal. Dit nieuwe grondzeil fungeert al weer een aantal jaren perfect. Totaal waterdicht, geen doorslag, etc.

Voor warmte isolatie gebruik ik een separate folielaag (foam-achtig spul, zeer dun) van Bever of Demenie.

Groetjes, Jaap
 
Hoi Andy,

Een voetprint geleverd door de tentenleverancier kost vaak een vermogen. Je kunt het ook zelf maken van een stuk plastic zonder weekmakers, bijv. aquafoil van Bever.

Zelfs een stuk plastic zonder isolatie geeft al minder condens op het grondzeil van de binnentent. Als extra isolatie kun je nog een stuk dun schuim van de bouwmarkt in de binnentent leggen. Er is eerder gesproken over schuim dat je onder parketvloeren legt. Ik heb zelf dun zwart schuim dat je lang geleden in een buitensportwinkel op de rol kon kopen.

Groeten,

Linda
 
Deze thread verplaatst naar het juste prikbord, het is namelijk een materiaal-vraag.

Raymond
 
Bedankt Jaap en ook Linda voor de info! En excuus Raymond, ik heb me gelijk aangemeld zodat ik straks op de juiste plekken mijn vragen kan stellen!
Mijn vraag is ontstaan naar aanleiding van onze volgende vakantie naar IJsland waarbij wij zullen overnachten in een Khyam tent. Tijdens onze vorige rondrit over dit machtige eiland sliepen wij in cabins en hotels, dus we gaan nu iets verder! Naar aanleiding van de ondergrond(hard, scherp en soms erg vochtig)dus mijn vraag.

Nog bedankt, en tot ziens

Andy
 
Hoi Andy,

Ik heb gewoon een stuk van dat dekzeil van de plaatselijke bouwmarkt onder mijn tent (soms is het oranje, soms blauw of donkergroen, meestal met sjor-ogen). Niks hi-tech footprints en zo, werkt prima. Is net iets steviger en slijtvaster dan gewoon een stuk plastic. Is wel iets zwaarder natuurlijk...

Groetz,
Dennis

- Had er in IJsland geen problemen mee -
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan