fotoaccu's op reis


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allen

Ik zat gisteravond(in de kroeg) eens te denken aan wat ik komende zomer wil gaan doen in m'n vakantie. Nou zijn er verschillende opties, maar eentje is in ieder geval om m'n tentje ergens in de Zweedse wildernis neer te zetten om daar foto's te gaan maken. Heerlijk alleen in de natuur en daar dan mooie platen maken.

Nou heb ik een erg mooi tentje, alleen zonder stopcontact, en een verlengsnoer meenemen lijkt me ook niet echt ideaal. Het probleem gaat dus worden dat na een paar dagen m'n batterijen op zijn en ik ze dus weer op moet laden. Ik heb en canon EOS 350D, waar aparte accu's in moeten. Ik kan er ook wel 6 penlites in kwijt, maar ik ben bang dat ik dan een vrachtwagen penlites nodig heb.

Heeft iemand daar een oplossing voor? Ik weet dat ze bij buitensportzaken zonnecellen verkopen waar je van alles mee op kunt laden. Heeft iemand hier ervaring mee? Of zijn er andere oplossingen?

Alvast hartelijk dank

Arjen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Arjen,

Voor een trekking van vier weken in Nepal had ik hetzelfde probleem. Onderweg geen elektriciteit. Ik heb toen maar twee extra accu's gekocht. Het weegt wel wat, zoals je weet.

Ik heb overigen een EOS 10D. Zelfde accu misschien? (Trouwens, jij boft nog dat je er penlites in kwijt kan).
Ik wil ze in dat geval heel misschien wel uitlenen.

Helaas heb ik geen ervaring van zonne-laders. Maar ik heb me wel georienteerd en het lijkt een relatief "lichte optie" vergeleken met twee extra accu's.


Marla
 
Hoi Marla

Hartelijk dank voor het (misschien) aanbod, maar voor zover ik weet zitten er verschillende accu's in de 10D en de 350D. Ik denk sowieso dat ik er nog wel 1 of 2 bij moet hebben. Maar ook dan denk ik dan nog na een paar dagen zonder stroom kom te zitten.

Maar voordat ik van die zonnecollectoren koop, wil ik eerst eigenlijk wel even weten of zoiets echt goed werkt.

Groeten

Arjen
 
Hoi Marla

Hartelijk dank voor het (misschien) aanbod, maar voor zover ik weet zitten er verschillende accu's in de 10D en de 350D. Ik denk sowieso dat ik er nog wel 1 of 2 bij moet hebben. Maar ook dan denk ik dan nog na een paar dagen zonder stroom kom te zitten.

Maar voordat ik van die zonnecollectoren koop, wil ik eerst eigenlijk wel even weten of zoiets echt goed werkt.

Groeten

Arjen
 
Hallo Arjen en Marla!
Kijk eens bij www.unterwegs.biz rubriek: "Letzte News" en daarin: "Strom für unterwegs" Daarbij staan ook wat technische gegevens voor de Silva en Sunpack opladers.
Groeten,
Boelo
 
Hallo Arjen en Marla!
Kijk eens bij www.unterwegs.biz rubriek: "Letzte News" en daarin: "Strom für unterwegs" Daarbij staan ook wat technische gegevens voor de Silva en Sunpack opladers.
Groeten,
Boelo
 
Ik kan me herinneren dat hier wel vaker over gesproken is op het prikbord. Heb je de zoekfunctie al gebruikt?

Als je een fiets meeneemt, heb ik nog wel een zelfbouwschema voor je :)

grtz
Henk
 
Ik kan me herinneren dat hier wel vaker over gesproken is op het prikbord. Heb je de zoekfunctie al gebruikt?

Als je een fiets meeneemt, heb ik nog wel een zelfbouwschema voor je :)

grtz
Henk
 
Heb indertijd voor hetzelfde probleem gestaan. Alles afwegende -- kosten, gewicht, gemak en de reele (on)mogelijkheid om batterijen op te laden d.m.v. zonnenergie -- heb ik er uiteindelijk voor gekozen om extra batterijen mee te nemen. Tot nu toe zie ik dat nog steeds als de beste keuze.

Dirk Barends
 
Hallo,

Verbruikt een EOS 350D zo veel stroom dan?
Ik heb zelf een Nikon D50 met een originele 1400mAh accu en heb tijdens m'n 15 daagse trekking in IJsland met 660 foto's geen extra accu nodig gehad.
Ik heb gewoon regelmatig teruggekeken op het schermpje achterop de camera en heb niet bewust zuinig gedaan met functies als autozoom ed.
Ik had wel twee extra accu's meegenomen voor het geval dat maar heb ze nooit gebruikt.
De eerste originele accu was zelfs niet helemaal leeg en heb ik nadien nog gebruikt voor nog eens ongeveer 250 foto's.
Ik vraag me dus af wat je van plan bent als je denkt zo veel stroom tekort te gaan komen.

Groeten,

Martijn
 
Nope, 720mAh vs 1400mAh....

De gewichtsbesparing van de Canon moet natuurlijk ergens vandaan komen...

M'n "zware" D200 heeft bv een 1500mAh accu en gaat tussen de 700 en 1500 shots mee, afhankelijk van het gebruik van VR, play optie, focusgedag, temperatuur, etc.

Had vroeger hetzelfde probleem met m'n Minolta A2, nu moeten 2 extra accu's meer dan genoeg zijn.

Schiet nu RAW (16MB), heb dus meer een storage probleem maar dat gaan we binnenkort oplossen, m'n PSD is eindelijk leverbaar:
http://twintek.nl/nexto-ultra.html
 
Tijdens mijn Baikal Belukha Expeditie heb ik voor het opladen van batterijen en de satelliet telefoon een opvouwbaar zonnepaneel (Coleman Exponent Flex 5W) gebruikt.

Was er niet heel tevreden mee omdat hij maar weinig power levert. Ook niet als ik hem de hele dag aan mijn rugzak liet hangen. Ik heb het idee (geen idee of het ook echt waar is..) dat wanneer het zonlicht loodrecht op de zonnecellen valt, het wel beter lukt maar hoe groter de hoek hoe slechter het vermogen.

Ook had ik met dit paneel het probleem dat de interne bedrading op de vouwranden beschadigde en het helemaal niet meer werkbaar was.
Terug in Nederland heb ik uiteindelijk wel in de garantie een geheel nieuwe gekregen.

samengevat; ik ben dus ook nog steeds op zoek naar een betere oplossing en heb nu de Brunton Solaris Panel 25 Watt op het oog. Helaas is dit ook in een geheel andere prijsklasse!!
http://www.energyfederation.org/consumer/default.php/cPath/1034_1567_1038

russian_nomad
 
>Hallo,
>
>Verbruikt een EOS 350D zo veel stroom dan?

Nou, ik denk dat ik ook wel zo'n 600 foto's uit 1 accu kan halen. Probleem is echter dat het niet echt om een wandelvakantie zal gaan, maar meer om een fotografie tocht. Dus eerst een paar dagen lopen naar een mooi gebied, en dan vanuit een "basiskamp" in die omgeving foto's maken.
En mezelf kennende, zou het me niet verbazen als ik dan na 3 dagen al op die 600 foto's zit... Vandaar dat ik dus op zoek ben naar een methode om iets langer weg te kunnen blijven.

Maar als ik dit zo hoor, dan gaat het waarschijnlijk een aantal extra accu's kopen worden, en dan na een week ofzo even terug naar een camping/hut om daar de boel weer op te laden.

Op zich ook niet zo'n ramp, ik denk dat ik na een week toch wel door wil naar een andere plek.

Iedereen in ieder geval hartelijk dank voor het meedenken.

Groeten, Arjen
 
Vergeet ook niet wat extra CF kaartjes of een mobiele HD + battterijen (daar gaan we weer) om al die foto's op te slaan.

Grt,
John
 
>Vergeet ook niet wat extra CF kaartjes of een mobiele HD +
>battterijen (daar gaan we weer) om al die foto's op te slaan.
>
>
>Grt,
>John

Nee, daar had ik al wel aan gedacht. Komt wel goed (al moet ik die ook nog aanschaffen).

groete

Arjen
 
Op reis naar gebieden zonder elektriciteit neem ik altijd lithium AA batterijen voor mijn fototoestel.
Zijn iets duurder, maar gaan enorm lang mee, en zijn bovendien een stuk lichter dan gewone alkalische of oplaadbare NiMH batterijen.
Bovendien kan men het energiegebruik van het toestel verminderen door het flitsen te beperken (geen probleem voor buitenfotografie) en vooral door het display (een ware energievreter) niet overdreven veel te gebruiken.
 
Niet elk toestel heeft de mogelijkheid van losse batterijen, laat staan dat je een keuze hebt welke soort.

Vraagsteller Arjen heeft een EOS 350D met accu en ook de mijne (EOS 10D) heeft dat. Veel digitale spiegelreflexcamera's en waarschijnlijk ook veel compactcamera's kennen dus geen vrije keuze.

Overigens is het mogelijke gebruik van standaardbatterijen die overal te koop zijn, om die reden dus een keuzecriterium voor de aanschaf van een camera, zoals Einstein elders al eens aangaf bij zijn beschrijving van de ideale hiking-camera.

Marla
 
Ik heb op de 350D wel de optie om AA-batterijen te gebruiken (speciale batterygrip met aa-adapter), maar met 6 AA-batterijen maak ik slechts 200 foto's (met een volle accu 600). Dus dat is niet echt een alternatief.

Inderdaad wel goede tips om niet te flitsen (doe ik al bijna nooit) en het kijkschermpje uit te zetten (maar dat heb ik ook al).

Een kleine update verder: Het probleem is iets minder groot geworden, aangezien ik bedacht heb om of naar Zwitserland op vakantie te gaan (op een camping, dus wel met stroom), of in een of ander arctisch gebied onderzoek te gaan doen (waar vast ook wel een beetje stroom is). Dus ik denk dat ik dan met 1 of 2 extra batterijen erbij wel een heel eind kom.

Maar iedereen bedankt voor het meedenken

Arjen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ha allen

Nog even een verslag van hoe dit opgelost is. Uiteindelijk werd het toch weer een probleem, aangezien het in plaats van Zwitserland, Spitsbergen werd. En daar is dan weer geen stroom (tenminste, zodra je buiten de nederzettingen komt).

Gelukkig was ik mee met een wetenschappelijke expeditie waarbij bloedmonsters van ganzen bewaard moesten worden. En deze moesten bij -18 bewaard worden, en dat werd het op Spitsbergen zelfs niet. Dus hadden we een vriezertje mee, en een zonnecel om hem op te laden. En daar mocht ik ook wel gebruik van maken een enkele keer. Dit ging prima, batterij was zo vol.

Mocht ik nog eens weer de wildernis in gaan, ga ik dus waarschijnlijk toch voor een kleine zonnecel van Bever, dan ben ik geheel zelfvoorzienend.

Foto's van deze toch (ja, we hebben ook nog met rugzakken gelopen, zo'n 100km in totaal in 3 week tijd) zijn te zien op:

http://www.nederpix.nl/album_search.php?search_type=pic_place&search=nordenskioldkysten

en

http://www.birdpix.nl/album_search.php?search_type=pic_place&search=Nordenskioldkysten,+Spitsbergen

Groeten, Arjen
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan