Fotogeniek gebied in Scandinavie in augustus


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Beste hikers,

Wat vinden jullie het meest fotogenieke gebied in Scandinavie?

Wat vinden jullie er zo mooi aan?

Wat voor soort gebied is het?

Vallen er ook goed meerdaagsetochten te lopen?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hee Roel,

Geen idee wat de mooiste is maar met een beetje water, bergjes, boompjes, een een leuk zonnetje net boven de horizon ben ik al snel tevreden.

Hier foto's van 2 tochtjes met de kano aldaar (hoop dat je de progressie ziet :7 ):
Finland, Samaai regio 2004:
http://www.hiking-site.nl/fotoalbums/showgallery.php?cat=3244

Zweden, Rogen 2007:
http://www.hiking-site.nl/fotoalbums/showgallery.php?cat=3361

Om te lopen is Rogen top hoewel niet echt geplaveid maar dat is toch het idee is het niet??
 
Het mooiste deel van Scandinivië dat ik tot nu toe gezien heb is het Noorse Schiereiland Senja, iets ten zuiden va Tromsö.

Waarom? Messcherpe granieten bergen recht uit zee. Verlaten strandjes. Mooie stille dorpjes. Het lijkt daar erg op de Lofoten (waar ik nog niet geweest ben) maar is véél stiller.

Senja is minder geschikt voor meerdaagse trektochten.
 
Dat is inderdaad ook waar ik snel tevreden mee ben. In Scandinavie is dat niet echt een probleem al zie ik daardoor de hoogvlaktes niet echt zitten.

In 2007 zijn de foto's idd veul mooier ;-)

Zijn er nog voorkeuren voor Noorwegen, Finland of Zweden bij de lezers thuis?
 
Ha Joost,

Ik ben met met je eens over fotogeniek :) Ik heb wat foto's gezien en ziet er goed uit. Toch heeft de voorkeur meerdaagse tochten, al neem ik het in overweging.

Roel
 
Tja, waar hou je van ?? Je kan in Skandinavie zo'n beetje alles wel tegenkomen...
In Zweden rond het Vänern meer kan je mooie foto's schieten over grote rietvelden langs de oever met glooiende heuvels in de achtergrond, misschien een verdwaald kerkje hier of daar. Tussen Vänern en Vättern meer heb je een gebied dicht bij Tidaholm met veel kleine meertjes (volgens mij heet het gebied Hökensas, maar pin me er niet op vast) in donker dennenbos. Beetje mysterieus, zeker op een bewolkte dag, maar erg mooi.
Als je wat verder naar het noorden gaat, de Klarälven stroomopwaarts tot dicht bij Noorwegen heb je in de regio van Sysslebäck en Höljes diverse stuwmeren, een aantal in zijrivieren. Zodra je het dal van de Klarälven uit bent is het daar absoluut verlaten met mooie vergezichten over de stuwmeren. Ik heb in die buurt in mei '95 wolven gezien, op grote afstand overigens. De sporen waren wel vlakbij en kruisde diverse malen mijn pad :) Er is daar ook één of ander ranger station waarvandaan je wandeltochten kan maken.
Ga je verder stroomopwaarts Noorwegen in naar bv. Trysil dan worden de bergen indrukwekkender en kaler.
Heb in Noorwegen in juni al eens de Dovrefjell overgestoken (per fiets, gewoon over de grote weg van Oppdal naar Dombas) wat ook erg mooi was met ongeveer 50% sneeuwbedekking en dan de sneeuwbedekte bergen op de achtergrond. 't Was alleen verrot koud op de fiets :)

Afijn, eigenlijk vind ik het overal waar ik in Skandinavie geweest ben behoorlijk fotogeniek. Soms zou er alleen een dak op moeten zitten. :7 :7

Groetzels,
Dennis
 
Where ever je heen gaat neem een statief en remote mee, de vetste foto's maak je als er niet zo veel licht is dus handheld is uit de boze...
 
Hoi Roel,

Ik las net op de website http://www.senjawalks.no/OmSenja.html het volgendë:

"Finally, you may find the “Senja North-South” route of 80 kms challenging. The terrain is rather hilly, but your efforts will be rewarded with excellent views and varied landscape."

Dus er IS een meerdaagse route mogelijk op Senja al heb ik hem nergens anders dan op de genoemde site ooit vermeld gezien. Het lijkt me wel interessant. Misschien ga ik hem zelf wel eens doen :)
Ik zal de maker van de website eens mailen.

Ook een mooie gallery trouwens:
http://www.senjawalks.no/Galleri.html
 
Weer bedankt voor jullie reacties. Jullie posts geven weer stof tot nadenken en manieren om geld uit te geven... Er zijn weer veel plaatsnamen genoemd, deze ga ik tzt uitdiepen. De foto's van Senja zien er in ieder geval veel belovend uit!
 
>Dus er IS een meerdaagse route mogelijk op Senja al heb ik hem
>nergens anders dan op de genoemde site ooit vermeld gezien.

Noorwegen is gewoon niet zo van de officiële lange afstandroutes. Het is hier de gewoonte om gewoon een kaart te kopen en zelf je route uit te stippelen door diverse dagafstanden aan elkaar te knopen. Dus meerdaagse routes zijn overal mogelijk op plekken waar meerdere dagroutes zijn.

Maar er zijn er wel een paar:
Grensesømmen
Rondanestien
Fjordruta
Pilgrimsleden

Linda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan