Fotoquiz 1691

7DFF62A2-BDE1-461D-8DAB-0302EDB4DA75.jpeg


De volgende quiz. Succes!
 
Snel en klopt helemaal! Een rad zoals waarop men vroeger geradbraakt werd als je de lokale regels ernstig overtrad. Buiten het dorp als waarschuwing voor reizigers met minder sympathieke bedoelingen. Deze schijnt enige honderden meters van de oorspronkelijke plek te staan.

Ik kom er een aantal keer per jaar langs wanneer ik vanuit de omgeving van Breda naar huis fiets. (Fietskampeermaat woont in Breda, vandaar.) Maar ook de LAW Grenslandpad loopt er langs. Nabij staat het oude kapelletje en naast het rad ook een schuilhutje met bankjes. Feitelijk is het in België, hoewel er ook veel Nederlanders langs komen. Te voet, maar meer nog per fiets.

Aan de overkant van de langsgelegen weg is eigenlijk de ‘rijke’ buurt van Essen/Kalmthout. Sommigen hebben een torentje zoals het Binnenhof. We noemden dat altijd kasteeltjes. Een enkele zelfs compleet met binnenplaats waarbij men onder de poort in het huis door rijdt als men thuis komt!

De volgende is voor jou, Peter.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan