Fotoquiz 1811

Ik zoek de naam van de pas waar de foto is gemaakt.

Dit is de andere kant van de pas.

IMG_8271 (2).JPG

Marla
 
Het is de Paso Ventarron.
Dat is helemaal goed Joop! Ik kende hem als Paso Ventarroso en ik zie nu dat het allebei kan. De naam van de pas doet de harde wind en stormen van Patagonië eer aan.
Het is het meest zuidelijke puntje van de meest zuidelijke meerdaagse trekking van de wereld, Circuito Dientes de Navarino.

In dit Coronajaar kijk ik met een verwondering terug naar deze tocht. Heb ik dat echt dit jaar gedaan? Het lijkt uit een ander leven...

Het lijkt iets voor dromenland om nog ooit daar op vakantie te gaan. Vliegen? En dan zo ver ...? Maar mocht je nog ooit Patagonië van je bucket list willen kunnen strepen dan kan ik de tocht rond Dientes de Navarino van harte aanbevelen. Het is er prachtig en desolaat en (nu nog) tamelijk maagdelijk en rustig. De trektocht kun je in 4-6 dagen doen

Technisch niet heel moeilijk en de zwaarte wordt vooral bepaald door de modder op sommige delen. En natuurlijk is er regen en wind, veel wind. Maar je kunt het ook treffen.

De voorspelling van een gids die ik sprak, is dat ‘Circuito Dientes de Navarino’ het nieuwe Torres del Paine wordt. Er worden al berghutten gebouwd en de hobbelige kustweg bij Puerto Williams wordt geasfalteerd. Al zal de toevloed van toerisme door Corona wel wat vertraagd zijn, wil je de mooie desolaatheid nog meemaken, wacht dan niet te lang.

Hier een beknopte beschrijving: https://issuu.com/informaticaministeriobienesnacional/docs/desplegable_para_web

Marla
 
  • Leuk
Waarderingen: jdw
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan