Fotoquiz 2212


Waar is deze foto gemaakt?

Quizfoto 2212.jpg


Marla
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Het was een mooi overnachtingsplekje. Deze foto (hoewel uit de hand en niet haarscherp) geeft met het licht links zeker nog een aanknopingspunt.

Marla
IMG_20240319_062215.jpg
 
Omgeving La Binimel, of toch dichterbij torre de sa nitja?
Ik probeer t te vinden via mijn wandelboekje.
Hoe was t om daar in de winter te lopen, genoeg water onderweg tegen gekomen?
 
Omgeving Binimel.la is correct (Sanitja is verder weg), maar het moet preciezer. Ik weet niet wat er in jouw wandelboekje staat, maar Google (Earth), You Tube of sites met wandelroutes geven waarschijnlijk veel meer houvast.

Marla
 
Cala barril?
Als dit het niet is mag een ander hem inkoppen,
Ik vind dat exacte gezoek helemaal niet leuk.
Er zijn er vast een paar die het al lang weten….
 
Het spijt me... Cala Barril is minder omgeving Cala Binimel.la, veel minder zelfs.
Mijn bevestiging van omgeving Binimel.la kun je tamelijk letterlijk nemen. De oorspronkelijke zoekfoto laat ook een herkenningspunt zien voor Binimel.la. Gekoppeld aan de info van de laatste foto moet dat goed te vinden zijn met Google (Earth) enzovoort.

En ja, in detail zoeken...daarvoor is het een fotoquiz.

Marla
 
In de omgeving van Binimel.la was het , maar niet op Platja of Cala Binimel.la. Daar is geen grot met vissershuisje.

Marla
 
Als je de Camí de Cavalls loopt van Cala Binimel.la naar Cala Pregonda loop je er op een paar meter langs. Het vissershuisje was ook een bunker.

Om zeker te zijn dat de naam van de plaats van de foto vindbaar zou zijn heb ik vooraf een bosje URL's met foto'd en filmpjes verzameld.

Ik geef er eentje en hieruit moet het echt wel te halen zijn, zonder dat het direct in de titel staat: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/menorca-cami-de-cavalls-e-11-binimella-els-alocs-26088747
Het moet tenslotte nog wel leuk blijven.

IMG_20240318_141027~2.jpg

Succes!

Marla
 
Dicht bij het labyrint dan.
Ik herinner me de locatie maar kan er verder geen andere locatie aan koppelen.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Nou, je hebt je best gedaan hoor! Hoewel 'labyrinth' geen topografische naam is, zit je nu erg dichtbij en reken ik het goed.

De baai tussen Binimel.la en Pregonda heet Calesmortes of Cala Mortes.
Screenshot_20240401-202024.png
Screenshot_20240401-201629.png

En hier is een internetvermelding met vrijwel dezelfde foto als die ik als eerste quizfoto had: https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:Calesmorts_o_Cala_Morts.Es_Mercadal.Menorca.jpg
En er staan op internet meer foto's van Calamortes met dezelfde beelden als ik aanreikte en met de topografische naam erbij, maar ik kan me voorstellen dat je die niet kon vinden.

Ik kwam door dit YouTubefilmpje (stom filmpje verder hoor) op het idee dat ik daar in die grot wilde slapen:
.

En het was net zo fantastisch als ik hoopte. Wakker worden om 6.15 uur met de zonsopkomst recht voor je is echt fantastisch mooi. Verder was er in precies dat stuk een gebied met drasland waar de vele kikkers zoveel herrie maakten dat ik maar oordopjes heb ingedaan.

En qua water: aan de noordkust was de bron in Cala Pilar helaas droog, maar de Font de la Teula (voorbij Macar d'Alfurinet) had wel een straaltje lekker fris water. Vaak was het gewoon voor drie dagen water meesjouwen.

Voor jou de volgende fotoquiz!

Marla
 
  • Leuk
Waarderingen: relf
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan