fototoestel bij zware vorst?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

In voorbereiding van komende wintertocht wou ik eens horen wie er hier ervaring heeft met het gedrag van elektronische toestellen, ihb fototoestel maar zaken als gsm mag ook, bij temperaturen onder de twintig graden onder nul, of nog lager.
Ik heb reeds gehoord dat het nodig kan zijn voor gebruik de batterijtjes even op te warmen aan de warmere lichaamsdelen, maar ik vroeg me vooral af of er bijvoorbeeld niet gemakkelijk barsten ontstaan in bepaalde onderdelen van de apparatuur.

Mvg,

Pieter
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi,

Ik heb zelf de ervaring dat mijn toestel het opgaf bij een temp van -20.
Ik heb ook begrepen uit de De- ice expeditie dat zij ook problemen hebben gehad met de labtops vanwege de kou, dus of dat bemoedigend is.
Over barsten van onderdelen kan ik je niets melden.

Ali
 
Hallo pieter,

Met laptops heb ik inderdaad geen goede ervaring bij extreme kou, -20 of lager. (Teminste, zonder extra maatregelen)

Mijn mobiel, film camera en fototoestel deden het prima maar ik droeg deze dan ook dicht tegen mijn lichaam onder mijn jas. Ik haalde de apparatuur er alleen maar uit als ik het nodig had


Als ik de apparatuur in mijn rugzak doe, dan wikkel het in isolatie materiaal, voor de zekerheid. Bij ski liften wel oppassen! (Als je hier gebruik van maakt) Ik doe dit alleen als ik weet dat ik de apparaten incidenteel nodig heb.

Mijn laptop gaat in een speciale laptop tas en ook in isolatie. Dan houdt hij het wel uit tot wel - 45! (Lager heb ik het nooit gehad.)

Op zich zijn mijn apparaten, sinds ik het bovenstaande doe nooit meer gebarsten of kapot. Daar voor wel.

Isolatie materiaal maakt wel een hoop lawaai dus misschien niet zo geschikt wanneer je met een groep op pad gaat of in een hut slaapt.;)

Ik weet niet of je er wat aan hebt.

Succes met je verdere plannen.

Groeten Maegan.
 
Dank voor jullie reacties!

Inpakken in isolatiemateriaal en dicht bij het lijf houden lijken inderdaad al nuttige tips!
In elk geval is er een materiaaltest gepland in een diepvriezer, maar kapot gevroren materiaal zou sowieso niet aangeraden zijn :)

Pieter
 
Kijk uit met die materialen test in de vrieskist. Als je je elektronica eruit haalt dan krijg je condensvorming op het toestel. Zet hem dan niet aan. Is erg slecht voor de levensduur.
Electrische apparatuur voor militaire doeleinden zijn vaak beter koude bestendig dan consumenten elektronica. Echter de prijs van zo'n produkt is ook vele malen hoger.
 
Ik mis eigenlijk tot nu de eerste basistip:
Zorg voor een paar spiksplinternieuwe batterijen voor je begint aan je trip en desnoods ook nog een reserve die je ook dicht op je lichaam draagt.
Ik had op de top van de mt Blanc ooit een splinternieuwe batterij in mijn camera, en het was misschien mijn 4e foto, maar het ging door de kou allemaal maar maar net...
eenmaal terug in de warmte was alles weer normaal.
Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Bedankt voor de tips! Zeker die lithium-batterij-tip is nieuw voor mij!
Zo zal het wel moeten lukken zeker...:)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan