Frankrijk 6 daagse vanuit Carcasonne.


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hey allemaal,

ik en mijn vrouw zoeken een route voor een 6-7 dagen vanuit Carcasonne. Het is voor ons de bedoeling om met de rugzak te wandelen van camping naar camping( nu in Frankrijk zal dit wel geen probleem zijn). Liefst om op een bestemming uit te komen, dat we kunnen huiswaarts keren met de trein.
Om in alle eerlijkheid te zeggen hebben we nog nooit een echte trekking gedaan, dus zouden we als ontmaagding( om het zo te zeggen) het niet te zwaar willen.
Eventueel gaan met een ander koppel als reispartners zien we ook zitten, mits een kennismaking of course.

ps; zijn wel wandelmensen(+/- elke week met een wandelvereniging 25-30 km)
:+
 
Hey buurman;)

De streek rond Carcassonne zelf ken ik zo goed niet. Ik betwijfel of je suggesties gaat krijgen. Het is maar een vermoeden maar ik denk dat de meesten hier binnen dit forum het wat hogerop zoeken. Zelf dacht ik direkt aan het katharenpad wat iets hogerop begint
http://www.sentiers-pyreneens.com/bonshommes_ang.htm
Gites zullen geen probleem zijn. Campings?->zal je vermoedelijk soms van de route moeten afwijken. Als je je op deze streek wil concentreren zou ik eerst een deel top-kaarten kopen van een bepaald gebied en zelf aan het puzzelen gaan als je geen reacties krijgt. Campings staan erop aangeduid.
Misschien heb je het nieuws gehoord dat Ryanair ook op Nimes gaat vliegen. Hun site is er al op aangepast. Voor dat geld kan je niet met de trein gaan/terugkeren.
Waarom Nimes?->goed startpunt om door de Cevennen kan gaan lopen.
Laat ik dat gebied nu wel enigzins kennen;-) . Ik kan zo een deel kaarten uit het rek halen. Vermits je om de hoek woont zou je ze evt mogen komen lenen (als ik ze terug krijg}( ) . Dan moet je maar een bericht sturen voor het adres.
Als je het jezelf gemakkelijk wil maken: er bestaan zelfs kant en klaar 'produkten'.(niet zo direkt mijn da da)
Bij wijze van voorbeeld http://www.aveyron-initiatief.nl/

Ivo
 
Beste Nick,

Dit jaar maakte ik een trektocht van een week in de buurt van Carcassonne. Wij namen in het nabijgelegen Toulouse de trein richting Foix, waar het voorgebergte van de hoge Pyreneeën ligt, de Montagne de Tabe. Op één nacht na konden we elke dag terecht op een camping, wat altijd iets handiger is qua water, kook -en wasvoorziening. Onze tocht had de smaak van het hoger gebergte maar bleef toch net onder de 2000m. In mei trokken we nog wel door stroken restsneeuw van 50 cm, maar het weer was héérlijk. Het voordeel van deze regio die wat minder 'in trek' is, is natuurlijk dat je overdag gans alleen loopt. 's Avonds hadden we dan toch telkens het comfort van een kleine camping. Een toffe mix van ruwe bergkammen, rustige dorpjes, kuddes bergkoeien ect...
Je hebt er ook het voordeel dat de 'bewoonde wereld' nooit echt ver is, dus als het nodig is kan je altijd een ommetje maken naar een dorp. We namen als basis de eerste etappes van de Katharenroute (GR)en maakten er een prettige lustocht van . Met Franse IGN-kaarten, die meestal erg correct zijn, kan je dit eenvoudig plannen.
Wel moet je eens kijken welke periode je zou gaan, want deze regio is gekend voor zijn onweders, vooral in het najaar.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan