Galileo project alternatief GPS ?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

jurgenvv

Lid Club Hiking-site.nl
Hey allemaal.

De EU gaat een sateliet netwerk in de ruimte brengen dat een zelfde functie gaat vervullen als het huidige amerikaanse GPS netwerk.

zie http://nu.nl/document?n=54276

Wat zal dit betekenen voor de GPS markt ?

combinatie GPS-sen die zowel GPS als Galileo satelieten kunnen ontvangen ?
of een die allebij de netwerken ontvangt en de coordinaten vergelijkt ?

heeft iemand ideeen voorspellingen hierover ?
 
RE: verspilde moeite?

Hoi Jurgen,

dit hele project is niks minder dan een prestige gedoe. Zoiets als europa een eigen smoel geven in de wereld. We lopen qua technologie al een flink stuk achter dus dit moet de zaak een oppeper geven (zie alleen niet hoe).

Voor wat de te gebruiken equipment betreft. Het Europeese project zal ongetwijfeld met andere protocollen gaan werken. De huidige GPSjes zullen dan waarschijnlijk niet meer bruikbaar zijn, of er moet geheel nieuwe software in, alhoewel die waarschijnlijk er vast ingebakken zit.

Zoals je merkt ben ik niet echt een voorstander. Het oude GPS systeem is misschien wat verouderd, het werkt goed genoeg voor ons.

groet
Richard
 
RE: Galileo project

Ik denk niet dat het Galileo project zal aanslaan. We hebben een achterstand dat is wel waar, maar de know-how is al aanwezig dus binnen de kortste keren zal je op het zelfde niveau zitten als de GPS.
Het blijft dan echter de vraag waarom je zou moeten overstappen van GPS naar Galileo. Ik denk eerder dat GPS over een paar jaar alleen voor de consumenten markt wordt gebruikt en dat er weer een nieuw navigatiesysteem wordt gelanceerd voor de krijgsmacht van de USA.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan