Garmin Colorado 300 vs Garmin 60CSX


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

ik overweeg al een poosje een nieuw GPS en twijfel tussen de (al een poosje bestaande) Garmin 60 CSX of de nieuwere Colorado 300. Ik heb over beide wisselend positief en negatief reacties gehoord en gelezen.

Wat ik niet heb gevonden is een lijst met voor en nadelen van gebruikers.

Dan wel een lijst met specificaties.

De Colorado werkt samen met Google earth. Hoef ik dan geen kaarten meer te kopen erbij??

Of is een ander apparaat aan te raden. Wordt o.a. gebruikt Huttentocht Zweden en Noorwegen aankomende vakantie.

Ik ben heel benieuwd naar de reacites.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb voor dezelfde keuze gestaan en uit kosten oogpunt en nieuwigheid toch maar voor de 60csx gekozen. Je moet er toch kaart materiaal bij kopen dus dan wordt het duur genoeg. De 60 is al een super apparaat. Gaat erg lang mee op 2 penlites en het ontvangst is super. Ook in de bossen. De eerste meldingen toen waren dat de 60 daarin beter was. Ook had de colorado nog wat kinderziektes dus laat je goed informeren of lees de forums op het net.

gps.nl is een prima zaak met goed advies
 
Hallo

Ik heb zelf de 60 CSX die ik graag gebruik om te wandelen.
Hij heeft een enorm gevoelige sirfset waarbij je zelfs binnen in huis dikwijs nog ontvangst hebt.
Samen met topokaarten ideaal.Alle wandelpaden staan er op.
Vorig jaar in Ardennen en Zwarte Woud geweest en geen enkele keer gebrek aan ontvangst gehad.
Een absolute aanrader.

Grtz.
 
Ook ik heb de 60 CSX. Zoals al gezegt een prima gps met goede ontvangst. Het enige nadeel vindt ik dat ie wat traag is. Ook als de kaartdetails op normaal staan duurt het soms even voordat de kaart is getekend als je door de kaart schuift of zoomt. Wat er bedoeld wordt wat betreft de samenwerking met Google earth weet ik niet precies, maar je zal nog steeds kaartmateriaal nodig hebben. Google haalt de kaartgegevens van internet zodra je ermee bezig bent, dit is op een gps dus niet mogelijk. Je kunt de track die je hebt gelopen in ieder geval wel in Google earth weergeven.

Als ik jouw was zou ik naar een gps shop gaan waar je beide apparaten eens kunt uitproberen. Misschien dat je één veel makkelijker in bediening vindt, dat kan ook al een groot pluspunt zijn. Aan de gps te zien ook een groot verschil tussen beide.
 
Hi,

Ik heb zelf de Garmin Vista Hcx. Uiteindelijk toch deze gekocht en niet de 60 ivm prijs. Ook het formaat spreekt mij aan, maar alles natuurlijk zeer persoonlijk. Ik heb hem afgelopen winter nog gebruikt op een trektocht met tent (en hut) Noorwegen. Ik had topografisch materiaal 1:50.000 gekocht (en deels gekopieerd), wat prima draaide op deze GPS. Dit zal ook prima draaien op de 60 en op de colorado.

Als je echt wilt weten welke GPS het beste bij jou past, moet je ze eigenlijk beide proberen. Op de site www.GPS.nl vind je ook een prima forum met allerlei gebruiks ervaringen van beide GPSén. Je hoeft je niet aan te melden of lid te worden van dit bedrijf. Als je in de buurt woont, kan je er ook eens heen gaan.

gr, Jaap
 
Hallo,

Als je nog aan het zoeken bent: ik heb voor dezelfde keuze gestaan, en zelfs nog een iets moeilijkere: Garmin heeft ook al een opvolger voor Colorado, namelijk de Oregon. Als ik alles goed begrepen heb en de verschillen terugbreng tot de essentie, dan Volgens mij is de Oregon +/- hetzelfde apparaaat als de Colorado, maar dan met een touch-screen.

Uiteindelijk heb ik afgelopen week de 60Cx gekozen (dus zonder de S(ensors)).

De reden waren:
- batterijduur is van de 60Cx 30 uur, 60CSx 20 uur en van de Colorado en Oregon 15 uur. Dit is natuurlijk allemaal ongeveer, en bij de 60CSx maakt het veel uit of het kompas aanstaat. Maar ik vond toch batterij erg belangrijk en ik heb een los kompas, dus hier komt voor mij de 60Cx het beste uit de vergelijking.
- helaas heb ik het zelf niet kunnen zien, maar als je zoekt op internet komt toch steeds het geluid dat het scherm van de Colorado slechter is dan de 60-serie, en van de Oregon weer slechter dan de Colorado.

Met name 1 review deed voor mij de das om de Colorado/Oregon, namelijk als je het apparaat ook op de fiets gebruikt. Als je met lekker weer fietst, in het zonnetje, dan zijn de schermen van Colorado/Oregon gewoon niet goed af te lezen.

Voor mij speelde nog mee dat ik naar de VS ga, en daar kun een Colorado en Oregon kopen voor dezelfde prijs als een 60CSx hier.

Maar het is toch de 60Cx geworden: het is het apparaat met de features die ik nodig heb, met de langste batterijduur en de laagste prijs.

Ik heb 'm nog niet echt gebruikt, dus daar kan ik niet overzeggen. Ik heb al wel buiten gelopen in het zonnetje en het scherm van de 60Cx is dan in ieder geval goed te lezen :).

Groetjes.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan