Garmin extend etrex gps

  • Onderwerp starter Onderwerp starter wannes
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
W

wannes

Guest
Hallo,

Ik heb net van m'n vriendin een gps garmin gekregen; na een beetje speelwerk blijkt er echter geen stafkaarten aanwezig te zijn?

Weet iemand waar je deze kan downloaden? En hoe ze benaamd zijn eventueel?

Dank bij voorbaat
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo,

Ik ga er even van uit dat je graag de basiskaart van je etrex wilt opwaarderen tot een topografische kaart (Legend en Vista).
In dit geval heb je te maken met kaartmateriaal in Garmins eigen formaat. Met behulp van de MapSource software kun je van achter je computer de basiskaart in de GPS opwaarderen. Echter, er zijn momenteel NOG geen topografische kaarten beschikbaar van Nederland. Alleen nog maar kustwateren en binnenwateren. Er zijn wel andere bedrijven die voor Garmin kaartmateriaal maken, zo zijn er wel topografische kaarten van België en Duitsland.
De MapSource software steldt je ook NOG niet in staat om papieren kaarten in te scannen en te converteren voor gebruik in de GPS. Met andere woorden, je bent aan de gratie van Garmin over geleverd, regelmatig de website in de gaten houden.

In het geval dat je vraag te maken heeft met het Grid systeem: in de eTrex staat het RD-grid als Dutch grid vermeld. Mocht dit in jouw geval om één of andere reden niet het geval zijn, dan is er altijd de optie om een "User defined" grid te defineren. Even zoeken op het internet zal je al heel snel de benodigde informatie geven om het RD-grid zelf te defineren.

Veel succes
 
Bedankt voor het antwoord, Marc!

Met topografisch bedoel je dan ; een zoveel mogelijke gedetailleerde kaart van de natuur?

We zouden eigenlijk naar Wales willen gaan wandelen.
 
Ja, dat klopt. Voor zover ik weet zijn er geen digitale kaarten beschikbaar van Groot Britannië die gebruikt kunnen worden in de Garmin. De papieren kaarten van de Ordnance Survey zijn overigens van hoge kwaliteit.Wel even je Garmin op British Grid zetten en datum op ORDSVY GB

Een fijne wandelvakantie toegewenst

Marc
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan