Gas in Frodsham


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Aloha,

Ik krijg het niet voor elkaar om in Frodsham, Cheshire, GB een winkel te vinden die een gasblikje voor mij te koop heeft. Iemand hier al eens voor hetzelfde gestaan?

Of wellicht dicht bij Liverpool Airport? Helaas voor mij ligt Frodsham zuidelijk en Liverpool stad noordelijk van het vliegveld en heb ik geen uren te spenderen.

Lukt het me niet, dan heb ik pas na twee dagen weer een mogelijkheid om (buiten de route) in een dorpje te gaan zoeken, terwijl ik niet zo'n zin heb om van de route af te wijken.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Anna,
vraag aan de receptie van de camping die het dichtste bij het vliegveld ligt naar overtollige of achtergelaten gasblikjes.
Op sommige (kleine) vliegvelden wil zelfs een zielig verhaal bij de afdeling die over achtergelaten goederen gaat wel eens helpen.
Misschien kun je een volgende keer beter met een spiritus/alcohol brander op pad gaan.
Groeten,
Boelo
 
Hey Boelo,

Het is dat ik een enorme aversie heb tegen benzinebranders, vraag me niet waarom, dat weet ik zelf ook niet helemaal eigenlijk. Maar mijn alternatief wanneer ik geen gas vind voor de eerste vier dagen, is een, een, grmbl hoe heet dat ding ook weer... nahja deze: http://tinyurl.com/esbitlicht

Eigenlijk nog nooit gedacht over spiritus of alcohol. Eens even induiken. Ben zo gewoon dat gasbrandertje te gebruiken, simpeler kan haast niet.
 
Hoi,

Als je voor spiritus kiest is een Caldera Cone mss interessant. Je krijgt 'm met een simpel licht spriritus brandertje (van een colablikje) en beschermkoker. De cone (een soort 'windscherm op maat') kies je zodat ie precies past om je pannetje (waarschijnlijk de MSR titan kettle). Door de vorm en luchtinlaat krijg je een vrij effectief schoorsteen effect.

E.e.a. is ook wel zelf te maken, maar voor de prijs van het geleverde vond ik zelf gaan prutsen en op een veel minder lichte versie uitkomen de moeite niet waard...


grt,
-- Leon
 
Daar zat ik ook aan te denken. Gewoon op het vliegveld even bij de douane vragen.... Er zal vast en zeker wel een voorraadje ergens liggen van ingenomen gasblikjes...

Ik ben zelf trouwens groot voorstander van benzinebranders voor dergelijke reizen met vliegtuig. Ook niet eenvoudig te vervoeren maar do-able (voor de vlucht goed schoonmaken, compleet demonteren zodat het alleen nog maar losse onderdelen zijn, gebitsreinigingstabletten of cola doen het wel goed, brandstoffles kaal maken zonder opschrift dat het een brandstoffles betreft en open en leeg vervoeren, nooit iets van je brander in de handbagage doen, verpak de losse onderdelen in verschillende ziplocks zodat er geen evt. rest-geuren in je rugzak komen) Rubbers en pakkingen niet reinigen met gebitsrenigingstabletten met cola gaat wel redelijk. neem een minipotje zuurvrije vaseline mee om de rubbers en pakkingen na reiniging weer in te vetten. Zorg ook voor een pakketje reserve onderdelen mocht een pakking of rubbertje sneuvelen). Koop dus een benzinebrander die je flink uit elkaar kan schroeven en met een losse brandstoftank (dus geen coleman).

Esbit is idd wel een erg lichte back-up alternatief bij een gasbrander.
 
Met alcohol heb je hetzelfde probleem als met gas: ter plekke moet je het kopen. En ik denk dat gas meer te koop is dan de juiste alcohol.

Maar om nog een inhoudelijk antwoord te geven: Kom je niet op/langs campings Anna? Vaak verkopen ze het daar.

grtz
Henk
 
>Kom je niet op/langs campings Anna? Vaak verkopen ze het daar.

De eerste paar dagen kom ik langs 1 camping, die ik al gecontacteerd had en die het niet verkopen helaas. Maar het is allemaal geen grote ramp, en ik waardeer het meedenken. Het zou gewoon makkelijker geweest zijn als iemand hier ineens riep: Oh Frodsham, ja toen ik daar twee weken geleden was, heb ik op die-en-die plaats een voorraadje in de shop zien staan :-)

Het tweede deel van de vakantie staat mijn tentje op een vaste plek op een groot grasveld bij een kippenfarm met goed sanitair met aan de andere kant van de rivier een dorpje waar ik een outdoorzaak weet. Maar dan vind ik het wrs weer zonde om ruim de helft van de tijd met een ongebruikte brander te sjouwen, dus gaat het allemaal esbit worden.

Ik vind gas gewoon het makkelijkst. Heb alleen bij het voorbereiden deze keer niet stilgestaan bij het verkrijgen van gas ter plekke.
 
Voor je het helemaal opgeeft heb je er al aan gedacht om het gewoon even aan de lokale scouts (your neighbourfriendly local scout) te vragen? Wie weet weten die wel een adresje...

http://4thfrodshamscouts.org.uk/blogweb/index.php

Want je hoeft niet persé een buitensport zaak te hebben, een tuin, doe 't zelf zaak heeft ook wel eens blikken. Welliswaar niet altijd de bekende buitensport merken maar meer generieke blikjes voor tja het aansteken van bbq's, een gasbrandertje om te kunnen loodgieten etc. Ik neem aan dat je gewoon zo'n schroefblikje nodig hebt. Meeste branderkoppen voor hobby/klus gevallen gebruiken exact dezelfde koppeling... de zg. EN147 threaded canisters....
 
Misschien een idee om vooraf 2 gasblikje naar die camping te sturen??

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).

.....oooO.............
.....(....).....Oooo...
......\..(......(....)...
.......\_)......)../....
................(_/.....
 
In principe zou je ook geen esbit mee mogen nemen op een vliegtuig.
Ik ben zelf echter ook een grote fan van esbit.
Het loont de moeite om zelf een caldera cone te maken omdat esbit nogal windgevoelig is.
Als je het dan heel goed wil doen laat dat esbithoudertje thuis (die is veel te zwaar) en maak je een gram cracker.
De esbittablet brandt dan wat minder hard en dat komt het rendement ten goede.
Wil je toch het bestaande houdertje gebruiken, dan raad ik je aan om een windscherm mee te nemen.
 
>In principe zou je ook geen esbit mee mogen nemen op een
>vliegtuig.

Ja, maak me gek...
Nou, dan halen ze dat maar uit mijn tas hoor, grmbl, dan overleef ik wel op krentebollen.

En het brandertje heb ik meestal tussen wat stenen staan, maar heb t ook al eens uit pure nijd om teen of tander platgetrapt en vervolgens twee dagen een sleufje gegraven, plat keitje ingelegd, twee blokjes erop, keteltje op de randen van het sleufje en met het laatste beetje fik van de esbit een inieminie vuurtje gebouwd met wat hout. Dampende mok chocoffie in de handen en staren in t vuur... Of traanogen krijgen van de rook, maar geen mug gezien toen. Teveel rook in mijn ogen denk ik ;-)
 
Ga in ieder geval niet uit van dat je gas kunt krijgen op het vliegveld.
Deze tip heb ik wel eens uitgeprobeerd en de reacties waren dusdanig dat ik me, uiteraard zonder gas, redelijk voor joker vond staan.

Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
>blikjes voor tja het aansteken van bbq's, een gasbrandertje om
>te kunnen loodgieten etc. Ik neem aan dat je gewoon zo'n
>schroefblikje nodig hebt. Meeste branderkoppen voor hobby/klus
>gevallen gebruiken exact dezelfde koppeling... de zg. EN147
>threaded canisters....

De meeste die ik ken voor doehetzelven zijn prikbusjes.
 
Anna,

Je hebt de verschillende tips van Gary (Mister Liverpool himself) al via de mail ontvangen, maar bedenk anders dat je de tankjes ook prima bij een Engelse buitensportwinkel kunt bestellen en kunt laten afleveren op je camping. Als je de camping vantevore even inlicht, dan zijn die helemaal niet te beroerd om je pakketje vast te houden.

De tip van Peter is ongeveer hetzelfde, maar dan heb je nog kans dat het bij de douane wordt vast gehouden en dan heb je nog niks. Door bij een winkel in het land zelf te bestellen wordt dat probleem omzeild :)

Raymond
 
Life's simple. Als je er tenminste opkomt. Goeie.

En Gary is liev. Ook al gaat hij uit van taxi's en auto's enzo ipv de benenwagen :-) Het zou natuurlijk geen enkel probleem geweest zijn als ik idd even een stadstripje wilde maken, want dan zal Liverpool vast geweldig zijn en ik dus ook wel aan gas kunnen komen daar, maar ik verdwaal altijd harder in een stad dan om t even wie in een jungle. Heb er dan ook een hartgrondige hekel aan en blijf er t liefst weg.

Maar het gaat helemaal goedkomen, ik voel, dat ik het toch met gas voor elkaar ga krijgen. Dan moet ik die inmiddels weer aangeschafte esbit maar op de BBQ smijten :-)
 
Wanneer zou je moeten vertrekken? Toch niet afgelopen weekend hoop ik???

Raymond
- moest slalommen tussen de bussen en vrachtverkeer op de terugweg naar Spanje
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan