Gas of benzine op de West Highland Way?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo!

Op zondag 29 april (bijna!) vlieg ik samen met een maat naar Schotland om daar de WHW te gaan lopen. We doen de trektocht in 10 dagen. Nu hebben we om te koken een Peak One die vrij zwaar en groot is en een gaskooktoestelletje die licht en klein is. De keuze lijkt dus snel gemaakt. Nu de vraag hoe we aan brandstof komen....

Hebben er mensen ervaring met het kopen van gasvullingen met een schroefventiel in Glasgow of in Milngavie? (we lopen naar Fort William) Of is het handiger om op benzine (Coleman Fuel) te koken en dan ook weer de vraag of dit goed verkrijgbaar is.
Lang verhaal maar ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!
:) :)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Twee jaar geleden heeft mijn zoon de WHW gedaan met een stel Schotten, met de daar gebruikelijke Trangia (spiritus dus) en dat zonder problemen! Dat is ook nog een mogelijkheid, maar ik kan niet om details vragen omdat hij momenteel ergens door Ghana zwerft.
Groeten,
Boelo
 
Hallo,
Ik heb vorig jaar de WHW gelopen en in Glasgow zijn genoeg outdoorzaken waar je gas enzo kan kopen, of nog even de laatste dikke truien, want het kan ook behoorlijk afkoelen 'savonds.

Veel hikingplezier.

groeten
lean
 
Gas is waarschijnlijk de meest voor de handliggende optie. Je bent nergens ver van de begaande wereld en overnachten doe je toch meestal op een steenworp afstand van een pub (letterlijk wel te verstaan). Dus waarom niet lekker 's avonds in de pub een maaltijd nuttigen voor +/- 8 pond en een paar lekkere pints erbij? Dan heb je 's ochtends alleen maar een gasbrandertje nodig voor warm water bij het ontbijt en scheelt een hoop extra gezeul met eten en pannen.

Grt en succes, john
 
Wij, dat zijn Anja en ik vertrekken net 14 dagen later die kant op en nemen alleen een MSR Pocket Rocket mee.
Benzinebranders geven potentieel een probleem bij het vliegen als er ook maar een spoortje benzine te ruiken is en we willen inderdaad gewoon in Milngavie een tank gas aanschaffen.
We zullen zeker bij slecht weer best wel eens een pub in duiken maar ook gewoon een simpele pastapot kunnen koken en dan voldoet dat setje prima.
hth
RobYr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Bedankt voor je reactie! Wij nemen idd een soortgelijk brandertje mee.
Omdat wij op zondag vliegen kunnen we niet in Glasgow of Milngavie shoppen. Nou ja, kan wel maar kost een dag en we komen zondag om 10:30 uur al aan. We lopen dus de eerste dag naar Drymen. Ik vond inmiddels op het net dat er in Drymen een redelijke outdoorshop te vinden is die gas ed verkoopt. www.its-great-outdoors.co.uk
Die moet het zijn als het goed is. Wanneer de busjes evt niet passen verkopen ze ook branders haha. Hoop maar dat dat niet nodig is.
De eerste dag dan maar lekker warm eten in een pub met een pint ofzo, jammer hoor!:9
 
langsgaan bij de douane op zoek naar in beslag genomen brandstof is naar het schijnt een meermaals succesvol uitgeteste methode
 
Hoi,

In zo'n beetje ieder gehucht in Schotland, en dus ook in Glasgow, zijn op zondag de winkels open. In Sauchiehall Street (dé grote winkelstraat midden in het centrum en vlak bij zowel het trein- als busstation vanwaar je naar Milngavie reist) zijn in ieder geval twee buitensportwinkels en volgens mij zit op de Buchananstreet de Tiso. Dus mocht je toch op zondagochtend verlegen zitten om gas, dan hoef je dat niet pas in Drymen te kopen.

Maar zoals gezegd ben je op de WHW nooit erg ver van de bewoonde wereld en zul je weinig moeite hebben vers gas te vinden.

Veel plezier daar!
Harold
 
Ik weet dat de kans groot is deze motoren tegen te komen...
Ik heb daar gelukkig weinig problemen mee, ik rij zelf fanatiek motor, op een soort van all terrain fiets, dus ik zal er eerder van genieten dan me er aan storen..
Maar bedankt voor de tip/waarschuwing
 
Harold, bedankt. Hiermee ben ik 100 procent geholpen. Wist ik dus niet...Gaan we gewoon lekker op zondag dat gas halen bij Tiso of een andere zaak en eten we al lekker de eerste avond in het veld. Nog beter! Dan halen we wel een biertje in de supermarkt, haha.

Kan niet wachten.:) :)
 
Benzine is overigens ook goed te krijgen langs de WHW, ik kan me in ieder geval één tankstation halverwege herinneren, en in Glasgow moet dat ook geen probleem zijn... en dat "potentiële probleem" (Rob) van vliegen met een benzinebrander valt ook best mee hoor, ik heb het in ieder geval al vaak gedaan en nooit last mee gehad. Gewoon goed schoonmaken vantevoren en open vervoeren.
 
>Ik vond inmiddels op het net dat er in Drymen een
>redelijke outdoorshop te vinden is die gas ed verkoopt.
>www.its-great-outdoors.co.uk

Ik denk dat je bedoeld: http://www.its-great-outdoors.com
Ben in februari daar geweest, maar niet gezien. Alleen een klein winkeltje/postkantoortje. Maar we hebben niet alles uitgespit natuurlijk.

Wij hebben in Glasgow 2 blikken colemanfuel gehaald, bij de Tiso. Is wel een stuk duurder dan de colemanfuel in NL (5.50 pond/0.5lt.).

In Tyndrum heb je ook een outdoorzaakje: http://www.thegreenwellystop.co.uk/

Veel plezier! In een ander draadje heb ik nog een mooi halfdagtochtje genoemd langs een canyon/waterval...

grtz
Henk
 
Kijk, dat is weer informatie waar de beginnende hiker iets aan heeft. Één van de vragen die nog open stond voor onze tocht in juni (15 juni vliegen) naar Schotland is of we wel aan gasblikjes daar konden komen, maar deze vraag is hierbij beantwoord.

Dat moet dus geen probleem opleveren, en van die Douane :+ Die gaan we proberen.
 
Net terug van juist die zelfde West Highland Way:
Op het vliegveld van Prestwick netjes op zoek gegaan naar gasblikjes: tip: Niet aan beginnen, levert je behalve verbaasde blikken geen bal op!
Dus op maar Milgavnie! (Mulgááj) Joepie, blijkt het Bank Holliday te zijn. alle winkels, dus ook de info/outdoorshop gesloten! Ze hebben echter wel MSR blikjes, zoooo verleidelijk en zooo onbereikbaar achter glas....
Dus maar gaan lopen en net voorbij de Glencoyne Destileerderij in een pub genaamd The Beech Tree Inn een uitstekende steak gegeten. Op Maandag is de camping bij Garthress Farm dicht maar wij hebben er gewoon gestaan, niemand die ons lastig viel. Op dag 2 onderweg even doorgelopen naar Drymen (Kleine omweg) en daar lekker ontbeten en in de outdoorshop aldaar zonder problemen de benodigde MSR blikjes aangeschaft.
De camping in Cashell wat voor ons het eindpunt van dag 2 was heeft ze overigens ook, voor een pond minder, dus dat kan een overweging zijn.
Verder hebben we er een hele berg mooie foto's en prima herinneringen aan!

Rob

Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
nog een tip voor wie in Glasgow komt: in Dundas street (het straatje dat naar omhoog loopt vlak naast het Queen street station is er een klein outdoor winkeltje "Adventure 1" genaamd, waar gas en dergelijke te verkrijgen zijn aan voordeligere prijzen dan bij de grote luxewinkels zoals Tiso en dergelijke.

http://www.adventure1.co.uk/

Deze winkel is van een type dat in de UK nog wel voorkomt: men verkoopt er ook veel militair spul, minder aandacht voor de grote merken maar wel goed materiaal (bv. de Snugpak slaapzakken) aan een zeer redelijke prijs.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

ah, das dat vage winkeltje die een geplastificeerde catalogus buiten heeft liggen :)

hebben die ook benzine?

grtz
Henk
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan