waarom je water koken om te zuiveren? Dan moet je echt veel brandstof mee gaan nemen. Denk aan een filter of druppels.
en zelfs dat (filter/druppels voor zuiveren) is in Noorwegen de meeste jaren niet nodig - af en toe is er een probleem met een overdosis knaagdieren (meest lemmingen) maar meestal kun je het water in de bergen gewoon drinken... (in 2011 was dit een probleem, in 2012 werd het water weer drinkbaar verklaard, er zijn een aantal mensen op dit forum actief die hier wel over zullen posten als er voor 2013 een waarschuwing uit zou gaan)
In landbouwgebieden moet je rekening houden met chemische verontreiniging, maar daar doen je druppels niets en je filter maar weinig tegen (afh. van uitvoering) - voordeel is dat je daar dan vaak gemakkelijker om water kunt vragen; over de waterkwaliteit in de Nordmarka zijn de meningen verdeeld, ik lees op noorse fora genoeg mensen die het gewoon drinken maar anderen die waarschuwen voor landbouw gerelateerde verontreiniging).
Die Cadera Cone is een mooi en licht systeem, deze keg versie is mss een beetje klein om voor twee personen water te koken (ik denk dan bijv. voor real turmat eerder aan 800ml tot een liter voor twee pers...)
Als je wat wil gaan rekenen zijn hierbij mijn verbruiksgegevens, ter indicatie:
- gasbrander Coleman F1 ultra met windscherm (noorse fjell, ik probeer wel een beschutte plek te vinden tenzij er te veel muggen zijn

)
~15-20g voor 1ltr water koken (@10'C)
Groot blik gas ~ 225gr blik + 450gr gas
Klein blik gas ~ 135gr blik + 230gr gas
- Caldera Cone met bijgeleverde alcohol brander en evernew Ti pan
~30ml voor 1ltr water koken (@15'C, meer beschutte bos omstandigheden)
Voor veel meerdaagse tochten tot een dag of 10 kom ik op de gasbrander uit; voor een (lang) weekend is de alcoholbrander voordeliger. Ik heb het dan over tochten waarbij er geen sneeuw gesmolten moet worden en water niet gezuiverd wordt door koken.