gas of brandstoffen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
we gaan kamperen en hike in een vakantie

we hebben al een brandstof lamp wat me een beetje tegen houd

zijn de prijzen van van de brandstof branders

wat is nu wijsheid ?????????????

groeten Rob
 
Heb vorig jaar een vraag gesteld over gasbranders waarbij toen wat verschillen tussen "gas" en "brandstoffen" ter sprake kwamen. Misschien heb je er iets aan om dat terug te lezen.

Weet alleen niet hoe ik een link kan maken, maar wellicht dat je met de zoek functie er wel komt, en anders maakt vast iemand anders nog wel een keertje de link (met wellicht uitleg voor mij erbij ;-) ).

Onderwerp: Twijfel over (gas)brander en lamp
Datum: 20-05-03
Nummer: 3091

Bastiaan
 
Dat zal dit bericht zijn geweest: [a href="http://www.hiking-site.nl/prikbord/dcboard.php?az=show_topic&forum=133&topic_id=3091&mode=full" target="resource window"]Twijfel over (gas)brander en lamp[/a]

En weer even on topic:
Benzine branders en lampjes zijn inderdaad een stuk duurder dan hun gas tegenhangers. Er kleven echter wel een aantal voordelen aan benzine branders. Doorgaans gaan die dingen door het leven onder de naam multi-fuel branders wat zoveel betekent als "ook met loodhoudende benzine, kerosine en diesel wil het wel redelijk lukken". Groot voordeel dus dat je niet op zoek hoeft naar een bepaald merk gascartouche en dus ook bij een bazaar in Verwegistan terecht kunt voor wat brandstof.

Daarnaast branden benzinebranders beter als het koud is of op grootte hoogte (want dan neemt de druk in de tank af). Bij benzine branders kun je namelijk zelf de brandstoffles onder druk brengen dmv een pompje. Bij een gascartouche is dat uiteraard wat lastiger.

Je bestemming, je aspiraties op dat gebied en je budget zullen moeten bepalen wat je gaat aanschaffen.

Succes.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan