gastankjes in Noorwegen?


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik wil in 2007 een wandelingtocht ondernemen in Noorwegen en ben me nu al aan het voorbereiden. Ik heb ontdekt dat het meenemen van gastankjes voor mijn campinggaz brander in het vliegtuig niet mag. Snap ik ook wel! Maar zoekende op internet kom in op Noorse sites niet veel tegen over de tankjes. Kan iemand melden of die, net als in Nederland, ruim verkijgbaar zijn? Het gaat om tankjes van de standaardnorm EN417 en een inhoud van 190 gram butaan/propaan.

Herman ten Klooster, Hardenberg
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Als ik naar aanleiding van jouw vraag eens diagonaal door google ben gesurft moet ik het volgende concluderen.
Gebruik de zoekfunctie eens van deze site en je krijgt nuttige links/adressen.
Campinggaz blijkt niet ruim verspreidt te zijn. Intersportwinkels zouden hem wel hebben. Gas van Primus blijkt gangbaarder te zijn.
Verder zou je heel gemakkelijk aan brandspiritus kunnen geraken in noorwegen (daar "rod-sprit" genoemd).
http://www.ultralight-hiking.com/fuelnames.html
Ik zou me niet teveel zorgen maken. Noorwegen is het buitensportland bij uitstek. Desnoods maak je eenmaal aangekomen nog wat extra kosten en je koopt een branderkop met bijbehorende gastankjes of een stuk goedkoper als je gaat voor een (zelfbouw) trangia alcoholbrander.

Ivo (met de stille hoop ooit op de Lofoten rond te lopen)
 
Hoi Herman,

Gas is goed te verkrijgen in Noorwegen. Rondom de vele bekendere wandelgebieden liggen veel sportzaken die altijd een ruime collectie aan gas en gasbranders voeren. Primus is zeker beter te verkrijgen dan Campingaz, maar met een beetje zoeken....

Naar welk gebied ga je in Noorwegen?

Groeten Damien
 
Ziet er uit als een mooie tocht, hoewel (voor zover ik dit gebied ken) je voornamelijk langs de berggebieden loopt in plaats van erdoor heen... Klopt dit of lijkt dat inderdaad maar zo. Verder ziet je site er als uitgangspunt goed uit!

Succes met je voorbereidingen!

Groeten Damien
 
Hoi Damien

Dat lijkt denk ik zo. De route volgt weliswaar voor een groot deel de E6 (noordkaaproute) maar loopt toch op een hoger nivo of aan de andere kant van een rivier. En halverwege gaat het ook echt de bergen in. Het hoogste punt ligt in de buurt van Dovre op plm 1200 m. Nee, op het kaartje op de site staat een verkeerd beeld van de werkelijkheid. Het is alleen een indicatie van de route. Maar bedankt voor je zorgen ....

Herman
 
Hallo Herman,

Het is in Noorwegen bijna niet mogelijk om een Campinggazfles te laten vullen en omruilen zoals in Nederland al helemaal niet. Pas goed op als je hem laat vullen bij b.v. een tankstation want soms denken ze het te kennen maar vullen ze het doodleuk met een ander gas. Alleen in Oslo en Bergen zijn er zaken die Campinggaz wel kennen.

Groeten Kees
 
wat ik wel weet is dat het gas patronen 2x duurder is dan hier x(
 
Ha Herman,

Wij hebben tot nu toe (3x) bij het eerste benzinestation wat we tegenkwamen succes gehad. Wij hadden primus tankjes nodig maar er stonden daar ook campinggaz blikjes... Geen probleem dus lijkt me, vooral niet als je start in een dorpje ofzo!

groet
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan