Gastankjes op Finse


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,
komende dinsdag avond vlieg ik met een stel vrienden naar Noorwegen om de volgende ochtend om half 7 met de trein naar Finse op de Hardangervidda te vertrekken, om vanuit daar een aantal dagen te lopen. Ik heb er veel zin in, eindelijk weer erop uit! Echter, ik realiseerde me laatst dat ik een stomme fout in mijn planning heb gemaakt; omdat we laat in Oslo aankomen en de volgende ochtend vroeg weer weggaan met een gereserveerde trein, hebben we geen tijd om gastankjes voor mijn geliefde ;) Pocket Rocket te kopen.. En dat is best vervelend als je in the middle of nowhere wilt kamperen.

Nu was mijn vraag als volgt: heeft iemand een idee of je gastankjes op Finse kan kopen?
Het gaat hier om gewoon butaan gas voor dus de pocket rocket, die volgens mij een redelijk algemene aansluiting heeft.
Eventuele andere ideeën zijn natuurlijk ook welkom. Ik heb overigens de vliegtuigmaatschappij al gebeld met de vraag of we gastankjes mee kunnen nemen, maar dat kan dus niet. Dus: probleem! :(

Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen!

Groet,
Sjoerd
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hi, das idd een aardige vraag.

nu is het zo dat bijna alle branderjtes op schroeftankjes de zelfde schroef sluititng gebruiken (fijn standaarden!) alleen coleman/ campingas niet.

Maar je kunt dus opzoek gaan naar een dealer van optimus of primus (beide zweedse merken) start je zoektocht maar eens hier: http://www.optimus.se/buy3.asp?country=1

das een dealer lijst van optimus in Sweden.

al eens zien voor noorwegen.

hmmmmin norway maar 1-tje maar ze hebben er vast meer.. http://www.optimus.se/buy3.asp?country=4

aha, mijn noors is niet zo goed maar toch wat gevonden, de importeur heeft een aardig lijstje met adressen! http://www.nordic-outdoor.no/AF-2006/home/forhandlere-2.html

Bas
 
Hmm, zo te zien verkopen ze niets op Finse, er zit iig geen dealer. In ieder geval wel bedankt voor deze tip, want brengt me al wel op een ander idee: halverwege de treintocht uitstappen; zie een plek waar we langs komen en waar ze deze tankjes iig wel verkopen. Liever niet eigenlijk, maar als het niet anders kan moet het maar zo! Dankje dus voor deze zoektocht!
Als er nog meer van dit soort ingevingen zijn.. ? :)

Ik zal overigens even zwaaien; vereeuwigd voor zo lang het duurt.. :)

Groet,
Sjoerd
 
Hmm, ja, dat is ook een goeie! Zal ze nog even mailen, hopen dat zij mij verder helpen. Hartstikke bedankt voor de tip!

Groet,
Sjoerd
 
Zo, ondertussen alweer tijdje terug van een goeie trip in Noorwegen; dacht: laat ik voor de volledigheid maar even vertellen of dit nog gelukt is, mocht ooit iemand weer met zo'n probleem komen en op de site gaan zoeken..

Een paar dagen voordat we weg gingen, kreeg ik een mail van de webmaster www.finse.com die me vertelde dat in het hotel op Finse gastankjes te krijgen waren. Het bleek inderdaad dat bij het hotel wat daar ook staat, een klein winkeltje was waar ze eea verkochten, waaronder inderdaad gastankjes. Niet zo veel, maar het is uiteindelijk voor ons genoeg gebleken.
Dus: ze verkopen gastankjes op Finse.. :)

Groet, en goeie reis voor iedereen die nog weggaat!

Sjoerd
 
Ah! Finse, over twee weken het eindpunt van mijn tocht vanaf Haukeliseter! En de derde keer in drie jaar tijd dat ik in FInse kom, blijft een leuk dorpje!
 
Wij waren 6 juli in Finse. Het Hotel en de shop waren toen nog gesloten. Het weekend daarop ging het hotel pas open. De openingstijden van de shop zijn dus beperkt. Het lijkt mij verstandig om dat ook van te voren te checken.

Alternatief kan zijn om een paar stations eerder in Geilo uit te stappen. Daar zit een Intersport zaak ongeveer 5 minuten lopen vanaf het station. Email adres is intersport-geilo@c2i.net
Bedenk wel dat er niet zo heel veel treinen rijden.
 
Hmm, dat was ook mijn alternatief geweest inderdaad, maar omdat die treinen inderdaad niet zo vaak rijden, was ik wel blij dat het gewoon op Finse zelf zo kon! Ik had voor de zekerheid de mensen van het hotel nog wel even gemaild, dus had wel zekerheid dat ze open waren. Jammer genoeg hadden ze echter niet zo veel gas, maar uiteindelijk hebben we onze tocht toch nog omgegooid en kwamen we tussen door nog in de 'bewoonde' wereld, dus aan gas niet meer tekort.. :) Overigens wel een hele mooie tocht gelopen, oostkant gletsjer ook om, in twee dagen naar kjeldebu, naar dyranut, toen bus naar kinsarvik en vanuit daar weer omhoog naar de hardangervidda; in super mooi weer toen, dus het was best wel goed! :)

Groet,
Sjoerd
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan