Gearjunkies, aanbevelingen

Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Kunnen we dit draadje weer gewoon gebruiken waar Golok het voor bedoeld heeft: voor mooie nieuwe hebbedingen op het gebied van wandelspullen?

Tips voor reparaties horen hier toch niet?
Een rechtgeaarde gearjunkie wil helemaal niets repareren, want elke slijtage is een goede reden om weer wat nieuws te kopen ;)

Marla
 
Daarom heb ik ook een andere rugzak gehaald. Ingewijd in de heuvels van Limburg. Lekker veel bergruimte en riante zijvakken voor veldfles o.i.d. Draagt ook erg lekker. Eventueel kun je heupbandje (eigenlijk meer een riempje) en het borstbandje verwijderen. Sommige mensen vinden het een beetje raar dat er een open voorvak in een rugzak zit, die behoorlijk waterproof is, maar ik vind het handig om er een (nat) jack in te proppen. Laptop vak kun je ook prima gebruiken om je kaarten in te bewaren.

Mirjam
 
om weer terug te keren naar het topic,

sinds net voor het uitkomen loop ik met deze dagelijks rond:
Pocket-Square-Aluminum-Handle.jpg


komt standaard met een pocketclip, ik draag een riem met een foudraal, dus de pocketclip is er direct af gehaald. Erg fijn mesje voor dagelijks gebruik, goed scherp, makkelijk te onderhouden en als deze dicht op tafel licht verwacht niemand dat het een zakmes is.

Bas
 
Ik zag bij mij in de AH repen van Nakd in de aanbieding, met als reden dat ze uit het assortiment gaan. Wellicht is dit bij meer filialen?

Mirjam
 
sinds net voor het uitkomen loop ik met deze dagelijks rond: [...foto hier gewist...] Erg fijn mesje voor dagelijks gebruik, goed scherp, makkelijk te onderhouden en als deze dicht op tafel licht verwacht niemand dat het een zakmes is.

Ziet er goed uit, voor andere geinteresseerden:
https://www.gerbergear.com/Knives/Folding/Pocket-Square-Aluminum-Handle_30-001363
(volgens Google weegt 'ie ~125gram).

Ik ben zelf erg tevreden met m'n 50gram wegende Sanrenmu B4-717 als 'every day carry', al heeft een wat stompere punt zoals die Gerber eigenlijk mijn voorkeur... De afmetingen zijn verder min of meer gelijk. Sanrenmu is de Chinese producent van oa Spyderco, CRKT, and Benchmade messen.
6113I3doDjL._SX679_.jpg
 
Laatst bewerkt:
Nou, ik loop misschien al vijftien jaar met hetzelfde zakmes rond. Een Victorinox huntsman. Zit altijd in mijn tas en gaat overal mee naartoe. Niets nieuws, maar als ik hem een keer kwijt raak, koop ik een nieuwe. Precies dezelfde. Wat een handig ding.
 
Sanrenmu B4-717 als 'every day carry', al heeft een wat stompere punt zoals die Gerber eigenlijk mijn voorkeur...
Vond deze net iets te klein om handig te zijn. De Sanrenmu 7010 heeft mijn voorkeur voor EDC. Wel 90 gr. Als je echt lichter wil moet je even zoeken naar spyderco clonen op ali. ;-)
 
Mijn buck mes zit altijd in de bepakking of broekzak, 27 gram en vlijmscherp


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Hi Bert,

dit is er een uit de Bantam series van Buck. gegoten kunstof greep met hierin de backlock en lemmet vast gezet. In de meeste gevallen zit het lemmet met een klinknagel vast. Niet het beste model maar zeker ook geen wegggooi mes. prijs punt van deze modellen zit tussen de 25 a 35 dollar, maar ze hebben tegenwoordig ook de mogelijkheid om er een persoonlijk tintje aan te geven, dan gaan ze naar de 40 a 45 dollar.

Bas
 
Inmiddels naar volle tevredenheid wat upgrades gedaan;

Zpacks Duplex Camo
ultralight-two-person-tent-duplex-camo_l.jpg

Carbon Fiber Tent Poles
carbon-fiber-tent-pole-l.jpg


Carbon Fiber Freestanding Tent Poles
duflex_camp_l.jpg


Zpacks Arc Haul Zip
arc-haul-zip-jet-angle-l.jpg


Evernew Ti Solo Pot Set
ECA278R.jpg


Evernew Ti Alcohol Stove + cross stand
EBY254_img3.jpg


Outdoor Research Helium HD
2429440129_186317_png_zoom_5.jpg


Zpacks Rain Kilt Large (ook handig als grondzeiltje)
backpacking-rain-kilt-side-l.jpg
 
Laatst bewerkt:
Nieuwste aanwinst: de Z seat van Thermarest. 60 gram voor 17 euro. Wellicht voor sommige wat volumineus, maar een lekker zitmatje wat je niet hoeft op te blazen, maar als een harmonica in elkaar vouwt.

Mirjam
 
13bf3d7df4d04ad68181a6187ab99b8e.png

Ik ben van plan toch eens te kijken of je niet wat meer met die goedkope kussentjes zou kunnen doen, in het kader van een budget modulair (modulair: het idee is dat je ze misschien ook kunt stapelen en er op zitten. Maar dat is wellicht teveel gevraagd van zo'n opblaas hoofdkussen) slaapsysteem :cool: De Action heeft, als het goed is, goedkope (hoofd-)kussens van Intex. Zie plaatje. Opblaasbaar, 43X28x9 cm.

28 cm is niet zo veel maar als ik er nu 7 koop en die achter elkaar leg heb ik bijna 2 meter. Alleen blijft dat natuurlijk niet goed liggen, maar misschien wel als ik ze in mijn goedkope Coleman slaapzak doe, als een soort Klymit systeem. De vraag is of dat past en of je er dan zelf nog in past, maar ik denk dat het wel zou moeten kunnen. Dan heb je voor 7 Euro een soort matrasje waar je net nog op je zij op zou moeten kunnen liggen, van 43 cm breed, dat zou net moeten kunnen. Je moet wel zeven van die dingen opblazen voor je kunt gaan slapen. En er komt wel veel gewicht op sommige kussens, bij je bekken bijvoorbeeld en je schouders. Misschien hebben ze ook geen 7 kussens in de winkel liggen...

P.S. - Voor de mensen die niet zoveel mailtjes binnenkrijgen met reclame wilde ik toch even zeggen dat het sinds gisteren uitverkoop is bij de Bever, met extra procenten korting op wat er nog is, als je de code invult. Een paar mooie rugzakken gezien die anders toch een stuk duurder zijn! Maar ik wil niet teveel reclame maken.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan