Gearjunkies, aanbevelingen

Hallo Marla,

ik had het echt niet gezien dat dit een andere draad was! Hij was dus eigenlijk meer bedoeld voor de andere, aanbiedingen en kortingen, maar mijn slaapsysteem is wel degelijk een nieuw hebbeding, dat wil zeggen het bestaat nog geeneens! Binnenkort bij Kassa: Exota slaapsysteem met ploffende matrassen, tent volledig verwoest.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Nu ja, het was misschien meer iets voor een knutseldraadje maar, voor de volledigheid, ik heb het Exota slaapsysteem uitgeprobeerd, zes kussentjes aangeschaft in plaats van zeven, plus een Slazenger pompje met meerdere ventielen. Totale kosten: 6 x 0,99= 5,84 plus pompje van 2,49 = 8,33. Kussentjes eerst maar los onder de slaapzak. Dat gaat wel schuiven, maar de belangrijkste kussentjes die het meeste gewicht moeten dragen worden daardoor ook beter op hun plaats gehouden. Als je slaapt verdwijnen ze denk ik maar je kan ze bijvoorbeeld met elkaar verbinden met wat stukjes vissnoer o.i.d. Voor in de mummy slaapzak vind ik ze toch wat te groot als je ze hard opblaast en de kussentjes allemaal in de breedte gebruikt. Ik had mijn Wechsel matje er nog onder zonder oppompen daarvan en de kussentjes zijn niet veel smaller dan het matje; het lijkt iets meer dan 43 cm op het oog. Er zit een soort suede achtig effect op de boven kant waardoor het aan die kant niet weg gaat glijden onder je slaapzak, daaronder is het wel gladder. Ik was het alleen maar aan het uitproberen, mijn Coleman Biker slaapzak had ik ook nog niet uitgeprobeerd dus dat moest ook maar eens, het was klaarlichte dag, maar ik viel toch bijna in slaap. Dus je kunt er wel op slapen. Niet te hard op neerploffen. Ik noem het toch maar het 'Action Slaapsysteem' Minpunt is dat je zes keer een kussentje moet opblazen en het geen heel klein gewicht is samen. Iets zwaarder dan de Coleman slaapzak schat ik, die is 990 gram. Maar wel kleiner dan hun luchtbedden :eek: Als pluspunt staat daar tegenover dat je lekker hoog ligt en van de kussentjes een stoel of poef kunt bouwen. (met wat extra knutselwerk) Als ik helemaal op de grond ga zitten kom ik na een tijdje bijna niet omhoog, of je krijgt last van je onderrug, dus iets hoger dan dat maakt al veel verschil. Sorry voor uitvoerig bericht!
 
Laatst bewerkt:
De Soto Amicus met igniter bevalt mij erg goed. Hij weegt 78 gram en zonder igniter 70 gram.
In vergelijking met de PR2 vind ik hem vooral beter/efficiënter in winderige condities, daarnaast een stabielere pot stand en wat stiller.

Ik heb ook de Soto Windmaster en die is nog efficiënter (vooral in de wind), maar ook een stuk duurder waardoor de Amicus een betere prijs/kwaliteit verhouding heeft.

Gekocht voor €42 incl. verzending (€38 zonder igniter) bij:
https://www.ultralightoutdoorgear.c...-c145/amicus-stove-with-stealth-igniter-p7353

Product link
https://sotooutdoors.com/product/amicus-with-stealth-igniter/

Reddit topic
https://www.reddit.com/r/Ultralight/comments/877rxs/soto_amicus_vs_msr_pocket_rocket_2/

Hiking Jim review
https://adventuresinstoving.blogspot.com/2017/01/the-msr-pocket-rocket-2-vs-soto-amicus.html?m=1

2c8e4ee7d4833e30fc521e07e8b814c0.jpg
fd772b572c867196fb30c13da69307c5.jpg
5d39d9d0615182fb2d0cd8ccbdd3bd5d.jpg
 
Laatst bewerkt:
Het laatste wat ik gekocht heb is een windstopper. Goedkoop herenmodel omdat de damesmodellen allemaal een capuchon hadden. Toen ik fietste lette ik totaal niet op de grammen, dat is nu wel anders. Noodgedwongen omdat ik een rugzak heb van 30 liter waar ik alles in mee wil nemen en onder de 10 kg wilt blijven.
 
Gisteren ontving ik mijn Massdrop Granite Gear Crown 2 60 L rugzak regular. 1140 g, past als gegoten en reduceert mijn base weight met 1,5 kg. Heel blij mee!Bekijk bijlage 19728

Was het geen probleem om het in Nederland te krijgen? Invoerrechten e.d? Ik zie het ook wel eens voorbij komen maar de stap heb ik nog niet durven zetten


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 

Tom van Maanen

Lid Club Hiking-site.nl
Was het geen probleem om het in Nederland te krijgen? Invoerrechten e.d? Ik zie het ook wel eens voorbij komen maar de stap heb ik nog niet durven zetten


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
Soms zit het mee en soms zit het tegen. DHL rekende € 13 afhandelingskosten en de douane 21% BTW.
 
Jaren geleden schreef ik in post #393 van deze thread over de Haglofs LIM Parka. Deze heb ik met veel plezier gebruikt tijdens dagwandelingen en weekends. Het voordeel: In combinatie met een sneldrogende broek hoef ik geen regenbroek mee te nemen en de jas is nog steeds zeer licht (296 gr/mt L). Ik vond het ook jammer dat Haglofs met deze Parka na twee jaar gestopt was.
Onlangs ontdekte ik dat Haglofs weer nieuwe lichtgewicht Parka's heeft: De LIM Proof Parka (290 gr/mt L) en de Rapak Poncho (290 gr/mt M). De Poncho is dus iets zwaarder maar is ook iets langer en heeft een grote kangaroezak en knopen aan de zijkant zodat je beter bergop kunt lopen.
Voor vrouwen is er alleen de LIM Proof en daarnaast een windproof parka (Sarna Shield).
En natuurlijk de zwaardere parka's en de peperdure V series RAW Anorak (€ 799).
 
Ok, een beetje een afwijkende reactie én zonder afbeeldingen maar ik ben blij dat ik de laatste tijd gewone outdoorbroeken heb gekocht en géén afritsbare.
...
Er zijn gelukkig hele goede en vooral mooie, niet afritsbare, broeken te koop. Ik loop er toch altijd graag wat netter bij, misschien gek maar het geeft me een goed gevoel.

Helemaal mee eens: heb wel 'ns een afritser gepast [NorthFace, bij SpacSport],
maar de broek voelde gewoon niet prettig aan; en de afritsbaarheid voegt (enig) gewicht toe en maakt 'm kwetsbaarder.
'n mooie Fjallraven is véél degelijker en staat/zit beter; ja, kost 'n mep,
maar dan heb je er ook jaaren plezier van.
lichtloper
 
Maar niet voor idereen n fjalraven.
Ik wil dr nog geen voor niks.
Er zijn genoeg alternatieven en bijkomstig ook nog goedkoper.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Zojuist 4 meter Tyvek gekocht bij de vliegerwinkel. Het oude grondzijl van de Tarptent mocht wel vervangen worden. De oude heb ik eens in de wasmachine gestopt om te kijken wat er gebeurd. Ik ga er zakjes van naaien.
 
Zojuist 4 meter Tyvek gekocht bij de vliegerwinkel. Het oude grondzijl van de Tarptent mocht wel vervangen worden. De oude heb ik eens in de wasmachine gestopt om te kijken wat er gebeurd. Ik ga er zakjes van naaien.
Gaaf! Moet je ook nog stroken aan elkaar maken? En hoever laat je het grondzeil dan buiten de tent uitsteken? Heb je ook iets van ringen voor haringen gemaakt?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Stokken hoeven niet aan elkaar. De voorste stok op 120cm en de achterste stok op 74cm (wij hebben de MoTrail).

Het grondzeil moet niet buiten de tent steken. Anders kan er bij regen water onder tussen het Tyvek en de tent vloer gaan zitten.

Bij ons ligt het grondzeil gewoon los.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan