Gearjunkies, aanbevelingen

Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb ook z’on ding zonder frame. Ze zijn gelijk aan de kleine bergklim rugzakken, zweet rug zakken. Niet dat het veel uit maakt. Warm in de winter en vochtig in de zomer. Maar je draagt ook minder gewicht mee.
Ik heb er n stukje foam in gedaan zodat het makkelijker inpakt en heb gemerkt dat je ook minder meeneemt als je minder plaats hebt.Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Nog niet gebruikt, maar wel in huis 3F UL pac rugzak (35-45L, 880 gram)
http://www.3fultralight.com/product...ak-35l-45l-ultralight-hiking-frameless-packs/

Ter vervanging van mijn HMG Summit (30L). Concept van de HMG spreekt mij erg aan, maar ik wilde wat groter. Ik ben benieuwd. 't materiaal is wat dunner dan de HMG tas.

9 dagen mee gelopen in Slovenië. Ik had er in totaal 9.5 kg in bij de start. Aan t eind 6,5kg. Goed comfort, niet zweterig, voldoende steun op de heupen. Ik gebruikte 1 van de 2 bijgeleverde 'rugmatras/padding dingen'. Handige zijvakken en heupvakken.
Hij is niet waterdicht. Wel water afstotend. Dus alles toch in plastic moeten verpakken. Tas droogt wel snel.
Drinkzak kan in de tas, maar er is geen slang doorvoer, maar dat is wel door de rolltop te krijgen.
Slechts 1 aanpassing op gemaakt om de stokken te kunnen dragen (osprey system).
Verder is wit erg besmettelijk...
 
3F UL gear rugzak. €52
Afgelopen weekend gebruikt met 11 kg er in. Hij bevalt me uitstekend. Goed draagcomfort en netjes afgewerkt. Met een EVAzote matrasje erin een beetje zweterig op de rug, dat is wellicht beter met een TAR Z-lite. Geen nadelen ontdekt verder.

Nog even een terugkoppeling hierop. Afgelopen week deze rugzak gebruikt met voor 7 dagen eten erin (waarvan voor 2 dagen in het gaas in het voorvak). Rugzak kwam op 20kg uit. En dat draagt nog steeds uitstekend! Ik heb er nu als "frame" een nature hike clone van de Z-lite in (2 laags). Dat werkt uitstekend. Geen zweterige rug opgemerkt. Lichte regen gaat ook goed. Zware regen niet, maar hij wordt ook niet verkocht als waterdicht.

Ik vind het kwa draagcomfort vergelijkbaar met m'n radical design. Maar dan voor een fractie van het gewicht en prijs.
 
Voor de grammenjagers: Tandpasta tabletten.
Test volgt... :cool:

Naar aanleiding van het volgende draadje gebruik ik al jaren Toothy Tabs van Lush.
Bevalt goed en ik gebruik ze thuis ook.
Maar om dat nou onder 'Gearjunkies' te scharen ... ;)

Marla
 
  • Leuk
Waarderingen: hyz
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan