Gearjunkies, aanbevelingen


Mijn 'outdoorverzameling' is de laatste jaren enorm gegroeid. Je mag me gerust plaatsen in de categorie: 'Gearjunkies'.

Uiteraard wil ik vermijden om in 'normatieve' discussies te belanden, dus de term moet je ook luchthartig opvatten.

Mijn vraag:
"Wat is je meeste recente outdoor- aankoop die je anderen ook kan aanbevelen?"

In het kader van "this thread is worthless without pics" het verzoek of je ook een plaatje wilt bijvoegen.

Ik trap even af:
Mijn nieuwe rugzak, de Arcteryx Arrakis 65. Waterdicht, en een geweldig draagcomfort. De heupbanden roteren mee tijdens het lopen. Daarnaast is de afwerking geweldig.

Product.aspx
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

"this thread is worthless without pics" het verzoek of je ook een plaatje wilt bijvoegen.

Jouw plaatje is helaas niet zichtbaar. Gewoon een foto als bijlage toevoegen is de beste manier, dus niet in het bericht plakken.

Op zich een leuk idee als mensen hier kunnen aangeven waar ze echt blij mee zijn, maar dan moet het daar ook bij blijven. Ik ben hier toch altijd bang dat het een inhoudelijke discussie wordt over de items (waar deze en toch niet die?).

Marla
 
Helemaal mee eens. We moeten elkaar zeker niet de maat gaan nemen. Dat is niet de bedoeling.

Goede tip over de link ipv een plaatje. Txs.
 
Ok, een beetje een afwijkende reactie én zonder afbeeldingen maar ik ben blij dat ik de laatste tijd gewone outdoorbroeken heb gekocht en géén afritsbare.

Gewoon bij Perry, Decathlon, Bever of weet ik welke winkel. Maar ik vind afritsbare broeken erg overgewaardeerd. Ja, ze zijn soms handig en ik heb er ook een paar, maar je loopt er zo mee in outdoorkleding.

Er zijn gelukkig hele goede en vooral mooie, niet afritsbare, broeken te koop. Ik loop er toch altijd graag wat netter bij, misschien gek maar het geeft me een goed gevoel.
 
Van de week een Exped downmat UL 7 XS binnengekregen. 400 gram slaapmat met een comfort tot de -24 graden (vermits je de rest van je lichaam wat niet op het matje ligt ook goed isoleert):D. Als bonus zit daar een heel grote UL pompzak bij waar je zowel slaapzak als mat tegelijkertijd in kan stoppen en comprimeren om beschermd tegen water in je rugzak te vervoeren. Aanradertje voor de downmat liefhebbers en grammen jagers.
 
Ik heb zojuist de iets grotere versie Exped downmat UL 7 besteld, heb hem dus nog niet maar denk nu al dat ik er echt helemaal blij van ga worden. Hoop dat hij deze week binnen is zodat ik hem aankomend weekend een nachtje kan testen ;-)

groetjes, Jolanda
 
Macpac Esprit rugzak: verkrijgbaar in verschillende ruglengtes. Vooral niet lichtgewicht, maar erg degelijk. Van dezelfde maker, maar alweer bijna een jaar oud: Macpac Tuatara 20, dit rugzakje neem ik bijna overal mee naar toe, van wandelen en vakantie tot werk, visite en boodschappen. Superding! En inderdaad Chris, ik ben ook geen fan van afritsbroeken. Ik loop er niet graag supernetjes bij maar zo'n afritsgeval hoeft nou ook weer niet. Gelukkig heb ik ooit een broek van Mammut gehaald die net op een gewone 5-pocket lijkt en die dus ideaal is voor rondreizen. Voor wandelen waarbij ik een kaart e.d. nodig heb vind ik zo'n tig zakken broek soms wel weer handig.

Mirjam
 
Laatst bewerkt:
Ik moet zeggen dat ik wel tevreden ben met mijn Fizan Compact wandelstokken. Lekker licht en minstens zo goed als 2-3 keer zo dure stokken van een merk als Leki.
 
En inderdaad, ik ben ook geen fan van afritsbroeken. Ik loop er niet graag supernetjes bij maar zo'n afritsgeval hoeft nou ook weer niet. Gelukkig heb ik ooit een broek van Mammut gehaald die net op een gewone 5-pocket lijkt en die dus ideaal is voor rondreizen. Voor wandelen waarbij ik een kaart e.d. nodig heb vind ik zo'n tig zakken broek soms wel weer handig.

Helemaal mee eens, hear hear :) .
 
Ok, een beetje een afwijkende reactie én zonder afbeeldingen maar ik ben blij dat ik de laatste tijd gewone outdoorbroeken heb gekocht en géén afritsbare.

+1
Wellicht een heilige huisje :D, maar een gewone ziet er idd beter uit.
 
Nou zijn al deze fashion statements wel aardig en op zich aanbevelingen van (recent) gekochte produkten, maar misschien dat de OP toch op iets praktischere gebruikstips had gerekend ipv of je er wel goed uitziet....

Ik probeer me te bedenken wat mijn laatste aankoop was....dat moet in 2010 geweest zijn: een lichtgewicht K-way regenbroek, die ik sindsdien pas 1x gebruikt hebt. Gelukkig kostte hij maar net over de 200 rand. En ik bleef er droog in, dat dan ook nog....;)

Groetzels,
Dennis

- fashionable outdoor, daar wordt ik toch wel wat Beverig van -
 
Ik ben helemaal blij met mijn hangmat. Een Hennessy Hammock asym ultralight with zip. slechts 710 gram voor een goed doordachte hangmat met tarp. heb er al heel wat nachtjes lekker in geslapen.

Groetjes Allard
 
Ik ben helemaal blij met mijn Buffs. Belachelijk duur voor zo'n suf lapje stof, maar je doet er eindeloos mee, en ze hebben veel gebruiksmogelijkheden. Ik heb intussen een kleine verzameling.
Dit was niet mijn recentste aanschaf, maar wel een van de betere als je kijkt naar de verhouding prijs/gebruiksgenot.
Zo ben ik ook blij met mijn rugzak (MacPac), maar die heb ik ook al zes (?) jaar en die gebruik ik duidelijk minder intensief dan mijn Buffs.
Ook een niet zo recente aanschaf waar ik nog steeds erg blij mee ben, en die ik vrij intensief gebruik, is de Adidas Evil Eye sportzonnebril op sterkte.
 
Osprey Argon 70
Osprey-Argon-70.jpg

dit was een upgrade van een goedkoop AS Adventure-prul. Kleine opwaardering :).

Verder vertrek ik nooit zonder:
Leatherman Freestyle CX
leatherman_freestyle_cx_composite_320x240.jpg

Suunto Core
_mid_suunto_core_all_black_1344543_82201.jpg

Mijn 120gr 0,8L theepotje van €5! :)

prod_4815.jpg


Met betrekking tot de afristbroeken: hier zit een overtuigde voorstander. Een modieus voorkomen in de bergen interesseert me geen meter en verder zie ik enkel voordelen. Warm overdag: pijpen af. Koud 'savonds: pijpen aan.
 
helaas even geen afbeeldingen,mijn Primus omnilite TI,heerlijk brandertje,ik ga nooit
op pad zonder,en mijn nieuwe TP knives «voyageur»,een bushcraft mes met een geweldig
handvat,en handgemaakt.
 
"gearjunkie' ... ik?

Als ik het woord 'gearjunkie' hoor probeer ik snel een andere kant op te kijken. Ik ben nog in de ontkenningsfase;). En dat terwijl ik de afgelopen 3 maanden toch behoorlijk 'los' ben gegaan en een fortuin heb uitgegeven voor het besparen van wat grammen.

Een paar hoogtepunten daarvan zijn...

Met stip op één ...
een ZPacks combinatie van Cuben Fiber met tarptent met gaas binnentent. Op te zetten met een wandelstok. Ontzettend veel ruimte binnenin. Zonder haringen 430 gram incl. stuffzak.

Nooit gedacht toch gevonden ...
Ik ben al met mijn tweede Macpac Glissade (2900 g) bezig, de Rolls Royce onder de rugzakken, en voor mij zijn ze nog steeds de top qua comfort en robuustheid. Maar ik was op zoek naar iets lichters voor mijn komende tocht. Ik had naast de Macpac al een paar jaar een Osprey Ariel (1800 gr) en die was voor lichtere draaglasten helemaal okee, alleen was ie toch echt te krap om daar ook de in bijv. Yosemite Park verplichte 'bear canister' in te doen. Het ging allemaal net, maar lekker was het niet. En de Osprey ontbeerde ook een ondervak, wat ik een gemis vind op een kampeertrektocht. De nieuwe versie van de Ariel heeft dat wel weer, maar dan weegt ie ook meteen 2200 gram. Tot drie weken geleden op de Hiking-Site de Lowe Alpine Kongur prijsvraag voorbij kwam... Ik meteen de specs gecheckt (1790 gram??!!) en daarna bij Alpaca Buitensport gepast, waar ze nét binnen waren. De damesversie 55:65 was mij te klein (huh, ik ben maar 1,65 m ...) en leverde ook weinig extra ruimte op, maar de herenversie Kongur 65:75 zat mij als gegoten. Ongelooflijk... mét apart ondervak, met een hoofdvak dat ook van voren te openen is, een betere polstering en heel veel ruimer dan de Osprey ... en als ik de regenhoes met zak eruit haal nog maar 1730 gram!! Hoewel ik er nog geen kilometer mee gelopen heb, ben ik er toch alvast blij mee.

Caldera Cone met Evernew tita mok 550ml
Verder ben ik erg blij met mijn Caldera Cone combi met de Evernew titanium mok van 550 ml, waarmee ik boven een Esbit vuurtje voldoende water kan koken. Helaas geen goede foto, maar kijk anders op http://www.traildesigns.com/stoves/caldera-cone-system. Kookset met eigen hoes voor Caldera Cone plus Esbitbrander excl. brandstof totaal 250 gram.

Onthoofde slaapzak van ZPacks
En tot slot ben ik erg blij met mijn nieuwe slaapzak van Zpacks. Zonder capuchon 550 gram. Comforttemperatuur tot pakweg -5 (voor mij ongeveer 0 graden).

En ik ontken nog steeds dat ik een 'gearjunkie' ben :D. Ik heb nu drie tenten, drie slaapzakken en vele kookcombinaties, maar grote kans dat ik nu weer járen niets koop, net als de afgelopen 4 jaar.

Marla
 

Bijlagen

  • tentje met luifel open.jpg
    tentje met luifel open.jpg
    56,7 KB · Weergaven: 567
  • Lowe Alpine TFX Kongur 65-75.jpg
    Lowe Alpine TFX Kongur 65-75.jpg
    54,3 KB · Weergaven: 490
  • theemok met calderacone.jpg
    theemok met calderacone.jpg
    21,4 KB · Weergaven: 481
  • ZPacks slaapzak.jpg
    ZPacks slaapzak.jpg
    83,8 KB · Weergaven: 520
Laatst bewerkt:
Gearjunkies, aanbevelingen.

Dennis en Nermal:

Tuurlijk gaat functionaliteit boven het mooie. Ik vind het inderdaad ook dat bij o.a. Bever steeds meer modische kledingstukken te koop zijn. Dat is ook de reden waarom ik vrijwel alleen herenkleding heb, ook al ben ik een vrouw. Maar nog 1 keer over de afritsbroek: vanwege mijn steunkousen draag ik toch niet zo graag korte broeken.

En o jah, inderdaad niet recent gekocht, maar onverslaanbaar: de Buff sjaaltjes. In de winter heb ik er eentje in de zakken van mijn winterjas zitten en ik heb er altijd eentje mee naar mijn werk, onder een veiligheidshelm zitten ze geweldig. In de zomer ideaal tegen het zweten en zo zit er ook geen afdruk van die helm in mijn hoofd.

Mirjam
 
Daar herken ik wel iets van. De echte junkie hoor je altijd zeggen: ik ben absoluut niet verslaafd hoor, want ik kan er elk moment mee stoppen, als ik dat wil!
Nou ik kan er zelf ook wat van: een Aarnpacks Featherlite Freedom rugzak, een Tarptent Scarp 1 en een Western Mountaineering Summerlite slaapzak.(de laatste twee wel 2e hands). Om deze dingen en andere plus de mooie tochten te kunnen betalen ben ik een tijdje opgetreden als de ongeveer oudste en meest flexibele beveiliger van Nederland, terwijl ik al lang niet meer hoefde te werken.

Groeten,
Boelo
 
Laatst bewerkt:
In mijn zoektocht naar lichter en compacter ben ik afgestapt van fleece. Mijn eerste keus was de Patagonia Hi Loft Down Sweater:

http://http://www.backcountry.com/patagonia-hi-loft-down-sweater-mens

Het nadeel vond ik dat door transpiratie, vocht en materiaalkeuze het niet handig was om onder een outdoorjas te dragen.

Dus ging mijn zoektocht verder...:D

Ik heb daarom de Arceteryx AtomLT Hoody aangeschaft. Geweldig ding. Licht, (bijna) winddicht, waterafstotend, ademend, door core loft kan het tegen vocht en heel klein op te vouwen.

http://www.arcteryx.com/Product.aspx?EN/Mens/Jackets/Atom-LT-Hoody
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

inderdaad,die Arcteryx atom LT hoody,nu je het zegt,die draag ik dagelijks de laatste maanden,
lekker jasje !!ik zeg het ronduit,gear,verslavend jazeker !!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan