Gebruik wandelstokken.


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb een vraag over het gebruik van wandeelstokken en wel meer over de handlussen.
Wie stopt zijn handen wel en wie stopt ze er niet in.
Zelf ben ik steeds meer geneigd ze er niet in te stoppen omdat ik wel eens het gevoel heb dat ik daardoor erg beperkt word in mijn bewegingsvrijheid.

Hierbij moet ik wel opmerken dat sinds ik geopereerd ben aan mijn linker schouder ivm een habituele schouderluxatie, mijn bewegingsvrijheid van mijn linker schouder dus ietsjes beperkter is geworden.

Maar tijdens het gebruik van de stokken pak ik ze soms even lager vast dan bij het handvat en als ik een enkele keer uitglij, met mijn handen in de lussen, en mijn stok vast staat op de grond, dan beperkt de stok mijn val en heb ik een onnatuurlijke belasting op mijn schouder gewricht.

Wat is jullie gebruik en jullie mening hierover?

C.M.
D'Oude Vos.

(Laten we een Vosje gaan drinken).
 
Als je de handen door de lussen heen steekt (op de juiste manier), dan komt alle kracht alleen op je polsen. Je hoeft dus niet zo hard
in het handvat van de stok te knijpen. Met afdalen loopt dit een stuk minder vermoeidend.

Martijn...
http://www.vdcruijsen.nl
 
Zelf steek ik m'n handen nooit door de lussen, zeker als je met zware bepakking loopt kan het bij een eventuele valpartij leiden tot vervelende blessures omdat je die stokken vast en in de weg zitten.

Groet,
Frank.
 
He hallo vos,

ik gebruik mijn lussen regelmatig. ik bedoel dus tijdens een lastige afdaling met zware bepakking niet, i.v.m. uitglijden en valpartijen. maar tijdens een klim of vlakke stukken zeker wel. maar de lussen wel goed gebruiken, al hoe wel de meningen hier over verdeeld zijn. pak je ze boven of onderlangs vast? wat is goed en wat is fout? ik pak ze het liefst bovenlans vast, zo dat mijn polsen (handen) kunnen steunen in de lussen.

greetz Pepie
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan