Geplande hikes tijdens (semi-)lockdown vanwege El Corona

Helaas hier ook enige activiteiten die niet door gaan, maar misschien kan ik dit later alsnog doen?

Ik heb het geluk en woon op 250m van een bosrand af, dagelijks ben ik er met onze honden te vinden. Saai is de natuur nog steeds niet, het veranderd elke dag weer. Er is altijd wel beweging ergens, maar niet iedereen ziet het. Wie loopt nu met plank of telefoon voor zijn gezicht in een bos denk je?
Kan me goed voorstellen dat er van alles kan gebeuren met de huidige crisis.
Positief vind ik dat een hele boel mensen nu worden 'gereset' en verplicht gaan nadenken en dat de lucht een stuk zuiverder is.

Via een van onze forum leden met een link naar hiking films, kwam ik uit bij de grote routes in Noorwegen, en dat is ook leuk tijdverdrijf.

Of in je tuin een set palen plaatsen voor een hangmat, dat is ook buiten leven.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

a48fb07e-575e-4f41-9190-18c4a0fb62af.jpg
 
Ik zou eind april drie dagen Pieterpad gaan lopen als voorbereiding van een hike in juli. Nu kan ik redelijk zelfvoorzienend zijn, maar water voor 3 dagen gaat niet lukken. Daarnaast weet ik niet of de campings eind april open zijn. Ik weet nog niet wat ik ga doen. Ik heb niks besproken, dus kan de beslissing ook gewoon aan laten komen op het allerlaatste moment. Ik zie over een maand wel.

Iedereen sterkte in deze tijd!
 
Ik zit er juist aan te denken om weg te gaan.

Ik nuanceer mijn vorig bericht graag even. Ik bedoel (bij nader inzien): ik droom ervan om juist nu weg te gaan :cool:

Ik ben op dit soort momenten echt heel blij dat ik in een klein dorp woon. Hier is het eigenlijk altijd rustig. Anders zou ik mezelf opsluiten in m'n huis (of de hut op een cruiseschip), das ook niet bevorderlijk voor m'n gezondheid.
 
Ik baal, want hier in de buurt is maar beperkte natuur op loopafstand, en daar is het gauw druk. Ik denk maar even regelmatig terug aan de tochtjes die ik wel heb gemaakt. Er aan herinnerd worden is niet zo moeilijk, ik heb ( tijdelijk) mijn wandelrugzak tot werktas gebombardeerd, ( andere werktas kaduuk, niet meer te repareren en geen zin om een andere te halen), dus als ik dat ding al zie zit ik alweer in Limburg of Drenthe...

Mirjam

- off topic: dit is een Millican Smith The Roll Pack, nog niet tegengekomen op HS...
 
Ik nuanceer mijn vorig bericht graag even. Ik bedoel (bij nader inzien): ik droom ervan om juist nu weg te gaan :cool:

Ik ben op dit soort momenten echt heel blij dat ik in een klein dorp woon. Hier is het eigenlijk altijd rustig. Anders zou ik mezelf opsluiten in m'n huis (of de hut op een cruiseschip), das ook niet bevorderlijk voor m'n gezondheid.
Een logische reactie op onze regelgeving , heb ook het idee laat mij alleen in de natuur , paar dagen eten , ben niemand tot last , helaas alle officiële locaties afgesloten .
weet mijn plan nog niet .

leef en beleef
 
Saai is de natuur nog steeds niet, het veranderd elke dag weer. Er is altijd wel beweging ergens, maar niet iedereen ziet het. Wie loopt nu met plank of telefoon voor zijn gezicht in een bos denk je?
Kan me goed voorstellen dat er van alles kan gebeuren met de huidige crisis.
Positief vind ik dat een hele boel mensen nu worden 'gereset' en verplicht gaan nadenken en dat de lucht een stuk zuiverder is

Zeker nu in het voorjaar is de natuur verre van saai, met zijn ontluikende bloemen en bomen. Hier in de omgeving wordt het met de dag kleurrijker :)

En wat betreft geuren: niet helemaal met je eens. Ik heb welgeteld 1 middag genoten van het ontbreken van de uitlaatgassen van de A15 en A15, en toen begon een bepaalde beroepsgroep flink te gieren.

Laat ik het zo zeggen, lekker is anders :D
 
Zeker nu in het voorjaar is de natuur verre van saai, met zijn ontluikende bloemen en bomen. Hier in de omgeving wordt het met de dag kleurrijker :)

En wat betreft geuren: niet helemaal met je eens. Ik heb welgeteld 1 middag genoten van het ontbreken van de uitlaatgassen van de A15 en A15, en toen begon een bepaalde beroepsgroep flink te gieren.

Laat ik het zo zeggen, lekker is anders :D
geweldig toch dat je in het buiten gebied woont , vele zullen jaloers zijn . Trots op die beroepsgroep ook , bekijk de crisis , laten wij voor ons zelf zorgen , we kunnen niet eens een mondkapje maken .
 
Ik had gepland om eind april/begin mei de Coast 2 Coast route in Engeland te gaan lopen, maar dat ga ik annuleren. Had gelukkig alleen de boot geboekt.

Ook al is de situatie dan misschien alweer verbeterd (wat ik overigens niet verwacht), dan nog wil ik even niet 'vastzitten' op een eiland en afhankelijk zijn van boot/vliegtuig.

Hier ook gepland te gaan eind april tot in mei. Euroshuttle geboekt, plannen gemaakt voor anderhalve week Wales. Mijn hart roept tegendraads: “Ik ga gewoon als de grenzen opengaan!”. Mijn hoofd weet wel beter en idd je wilt niet vastzitten op een eiland.

Maar even met zn allen door de zure appel heenbijten. Ben er wel nogal recalcitrant door.En dan zijn we nog niet eens in lockdown!
 
Ik ben op dit soort momenten echt heel blij dat ik in een klein dorp woon. Hier is het eigenlijk altijd rustig...

Ik woon in een flat in hartje Den Haag met uitzicht op een heel klein stadspark. En deze weken waardeer ik mijn balkon veel meer dan ik normaal al deed. Het is natuurlijk lekker weer, maar het is ook merkbaar stiller dan anders: de subfrekwentie toon die er altijd is van het verkeer is weg en op de aanvliegroute naar Schiphol komt geen enkel vliegtuig meer terwijl er normaal iedere drie minuten ofzo een vliegtuig over komt. Kortom, het is best goed toefen in de grote stad op dit moment. En er is op straat ook nog eens meer parkeerplek dan normaal.
Maar door mijn knieblessure en door de afsluiting mis ik wel het strand en de duinen.

Eins
 
Zoals al een paar keer genoemd, is er nu zoveel gesloten. Wat er wel open is, wordt nu misschien drukker bezocht dan normaal. Hoe houd je dan afstand? Als het al lukt er te komen. Het OV - inclusief vliegverkeer - ligt plat en waar dat niet zo is, is 1,5 meter afstand houden echt een uitdaging. In ieder geval raak je voorwerpen aan die vlak vóór jou door anderen aangeraakt kunnen zijn. Weet jij veel of zij hun handen wassen. Als je met de auto gaat, zul je onderweg toch moeten tanken, naar het toilet moeten etc. Je zult hoe dan ook in aanraking komen met andere mensen of voorwerpen die anderen voor jou hebben aangeraakt. Daar zit een risico in, hoe vaak je ook je handen wast en ontsmet en de voorwerpen ontsmet. En grenzen zijn of gaan nog dicht. Dan moeten anderen moeite doen om je onder te brengen en terug te halen naar Nederland. Lijkt bizar, maar in veel landen zitten ze nu echt niet op toeristen te wachten, dus hoe leuk is dat dan nog?

Het advies is ook om je zo min mogelijk in afstand te verplaatsen. Hoe meer mensen zich in beweging zetten en hoe vaker ze dat doen, hoe makkelijker het virus zich kan verspreiden. En andersom geldt dat ook. De infectiedruk kun je verlagen door je zo weinig mogelijk te verplaatsen. Volgens een arts van het UMC Groningen ook in de incubatietijd van 12 dagen, waarin je je misschien nog kiplekker voelt.

En wat als je inderdaad ziek wordt of een ongeval krijgt, terwijl je ergens afgelegen zit? Hoe moeten (berg)reddingsdiensten van dat gastland - je bent immers gast - daar dan op reageren? Dan verplaats je je in het gastland naar een ziekenhuis, samen met reddingspersoneel. weer meer kans op verspreiding, in een ziekenhuis nog wel.

Ik werk in een zorginstelling en woon alleen met twee honden. Mijn vriend woont in Duitsland. Via hem ken ik nog twee mensen werkzaam in de zorg. Hij is wat verkouden en blijft daarom voorlopig thuis. Voor de zekerheid. Ook al is het niets bijzonders. Zodat ik (en die andere twee) niet via hem onze zorgvragers kunnen besmetten met iets waar hun weerstand door verzwakt wordt of erger. Nog niet eens voor onze eigen gezondheid. Ik ga alleen naar mijn werk en de supermarkt, beide binnen een straal van 3 km. Mijn vriend zie ik nu weken niet en mijn vrienden en familie zal ik nog langer niet zien. We waren voor juni vakantie aan het plannen, eventueel naar familie in Zweden met de auto, maar als de situatie dan niet of nauwelijks is veranderd, gaat het dus gewoon niet door. Dan maar vakantie in Nederland.

Ik heb wel het geluk dat ik in Drenthe woon. Ik pak dus af en toe de fiets en ga een stukje fietsen in de omgeving. Alleen. Zoals gezegd is dit een moment om de natuur in Nederland te herontdekken en misschien ook wel jezelf.

Als je in Nederland tankt en een extra jerrycan meeneemt voor de terugreis + voldoende eten en drinken en voorbereid bent op pech onderweg, zou je in principe wel net over de grens in de buurlanden een afgelegen plek kunnen zoeken waar nauwelijks mensen komen. Maar ja, je bent misschien niet de enige die dat denkt.
 
Wij hadden in mei de Skye Trail gepland waar we erg naar uitkeken. Ik heb (tegen beter weten in waarschijnlijk) nog enige hoop dat het door kan gaan, maar reken er niet op. Erger zou ik het vinden als we geen gebruik zouden kunnen maken van onze permit voor de John Muir Trail... Eind augustus is nog ver weg, maar of tegen die tijd alles weer mogelijk gaat zijn? Ik durf in elk geval nog geen tickets te kopen...
 
Enige nadeel is dat je moeilijk een toilet kunt meesjouwen op de rug. En als iedereen het in de vrije natuur gaat doen schiet ook niet op. Dus pas als ik thuis in het kleinste kamertje ben geweest ga ik een klein wandeltje doen....

MIrjam
 
Vertrok normaal zondag naar Kaapverdië... maar uitstel is geen afstel. Dus hoop dat het eventueel in het najaar nog lukt en mijn reis naar Georgië in augustus alsnog kunnen plaats vinden. Intussen wandel ik elke dag de GR 5... altijd hetzelfde stuk in mijn buurt ;)
 
Vertrok normaal zondag naar Kaapverdië... maar uitstel is geen afstel. Dus hoop dat het eventueel in het najaar nog lukt en mijn reis naar Georgië in augustus alsnog kunnen plaats vinden. Intussen wandel ik elke dag de GR 5... altijd hetzelfde stuk in mijn buurt ;)
Oktober/November is denk ik zelfs een iets betere tijd voor Santo Antao.
 
Wij hadden in mei de Skye Trail gepland waar we erg naar uitkeken. Ik heb (tegen beter weten in waarschijnlijk) nog enige hoop dat het door kan gaan, maar reken er niet op. Erger zou ik het vinden als we geen gebruik zouden kunnen maken van onze permit voor de John Muir Trail... Eind augustus is nog ver weg, maar of tegen die tijd alles weer mogelijk gaat zijn? Ik durf in elk geval nog geen tickets te kopen...

Oei, dat zou inderdaad wel erg zuur zijn! Zeker nu het in de VS echt los gaat... Ik hoop voor je dat het tegen die tijd mogelijk is. Misschien worden de vliegtickets tzt zelfs goedkoper om ergens een lichtpuntje te benoemen ;)

Mijn 'plannen' waren nog niet definitief maar ideeën om naar IJsland te gaan of misschien Kungsleden te thru-hiken of Hoga Kusten of Skye trail op te zoeken hangen nu meer af van de mogelijkheden om te reizen dan andere factoren ;) Op mijn website (en helaas dus ook in de webshop) is het ook (te) rustig. Logisch, want mensen gaan niet hiken. Laten we hopen dat we dus weer snel op pad kunnen :)
 
Ik heb het geluk dat ik net een week voordat de crisis hier begon terug gekomen ben van vakantie.

Sindsdien werk ik nu bijna elke dag vanuit huis.
Ik woon gelukkig ook in een rustig dorp, met natuur dichtbij.
Op de "pauzetijden" maak ik een wandeling in het park.
In de avond en het weekend een langere wandeling.
In en om het huis is het ook al lang niet meer zo verzorgd geweest :)

Ik gebruik deze tijd dan maar om op de gezonde tour te gaan en probeer weer fitter te worden en overtollige kilo's kwijt te raken :)
Dan is er tenminste nog iets goeds aan deze situatie.

Over reizen of vakantie wil ik eigenlijk helemaal niet nadenken. Ik denk dat dat nog heel lang gaat duren en vind het daarom maar deprimerend.

Sowieso is de hele situatie deprimerend.
Ik woon alleen en door het thuiswerken mis ik nu de meeste sociale contacten.
Om nog maar niet te spreken van alle andere geplande activiteiten waar ik naar uit keek zoals concerten, festivals en andere dagattracties die de komende maanden in ieder geval afgelast zijn,....

Ik begin met de dag steeds meer moeite te krijgen met deze situatie.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Ik begin met de dag steeds meer moeite te krijgen met deze situatie.

Hier in Spanje is de situatie wat erger denk ik, wij mogen helemaal niet naar buiten (enkel noodzakelijke boodschappen enzo), dus kan me voorstellen hoe je je voelt. Fijne is wel dat ik een enorme boekenkast met routegidsen heb, waar ik nu eindelijk eens tijd voor heb. Plannen voor nieuwe tochten hier in Catalonië zijn er inmiddels genoeg!

Raymond
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan