Geschikt plastic voor eenvoudige tarp


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allemaal,

Als tijdelijke tarp wil ik het eens met plastic proberen. Ik zoek eigenlijk plastic met rvs ringen langs de zijkant. Eigenlijk zou groen landbouwplastic ideaal zijn voor mij. Ik weet iig. dat dat bestaat. Wie weet waar ik zoiets zou kunnen kopen? Ander plastic mag ook. Wél liefst groen van kleur. Echt zo'n vraag voor op het forum!
Iemand een tip?
Alvast bedankt!
Bosman
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Als je een beetje het Frans onder de knie hebt, zal je heel veel hebben aan deze site:
http://www.randonner-leger.org/02_materiel/bricolage.php
Er is echter ook een volledig visuele uitleg van hoe je zo'n tarp ineenknutselt:
http://www.randonner-leger.org/03_abridiapo/index.html

Op deze pagina krijg je een overzicht van waar je die uitstekende stof (silnylon) haalt (ultra licht en sterk) per land: http://www.randonner-leger.org/02_materiel/tissus.php

Dit is bijvoorbeeld een Belgische verdeler:
http://www.tafdak.com/
 
Al aan de afdek zeilen van een bouwmarkt gedacht? Ene kant blauw, andere donkergroen. Zitten al ringen in, en in meerdere formaten te verkrijgen. Evt alleen nog in de juiste vorm knippen.

groetjes,
timo
 
Hey, thanks for de tip. Ja, ik zou graag silnylon willen gebruiken. Jammer dat het allemaal doe het zelf is alleen. Niet dat ik niet van knutselen houd. Echter de smalle stroken waarin het spul verkocht wordt maakt dat ik wel heel veel moet gaan naaien. Weet je toevallig ook waar ze een stuk van 3 bij 3 meter of 2,2 x 2,5 meter verkopen? Dan kan ik de ringen er bijv. zelf in naaien.... Of zit je wellicht altijd met smalle stroken?
bedankt!
 
>Al aan de afdek zeilen van een bouwmarkt gedacht? Ene kant
>blauw, andere donkergroen. Zitten al ringen in, en in meerdere
>formaten te verkrijgen. Evt alleen nog in de juiste vorm
>knippen.
>
>groetjes,
>timo

Heyyyyy, dat zoek ik eigenlijk! Bij welke bouwmarkt/winkel heb je dat gezien Timo? Ik weet het zelf alleen in oranje te vinden. Ik weet precies wat je bedoeld :)
bedankt
 
Zover ik weet hebben ze ook de kleurencombinatie blauw aan de ene kant en donker groen aan de andere kant. Maar bij welke bouwmarkt ze deze precies hebben durf ik niet te zeggen.
 
Sowieso bij de Gamma, maar volgens mij ook bij Praxis ed te krijgen.
begint bij 2x3m en loopt in die verhouding op.

succes!
 
...het was een goeie tip mensen! 2 x 3 meter zeil met elke meter een rvs ring. Blauw aan één zijde. Het "beloofde groen" aan de andere zijde. Ideaal wat dat betreft! Het weegt 1800 gram. Dus ongeveer zoveel als een lichtgewicht 2 persoons tentje.
groet,
Bosman
 
Hey Bosman,

heb ook eens op punt gestaan dure tarp te kopen bij beversport. Maar schrok van de prijs. Omdat ik toch altijd wel en stuk touw meeneem bedacht ik dat een zeiltje (6 euro) van de Formido bouwmarkt ook prima kan. Touwtje spannen tussen 2 bomen en 4 haringen mee.

Ik heb een donker blauwe, van 3 bij 4 meter en die weegt geloof ik 600 grammetjes. Op de hoeken en om de meter zitten zeilogen en door het plastic zit een soort bewapening geweven dat het een ripstop effect geeft.

Heb er al veel plezier van gehad. Groene heb ik nog niet gezien maar misschien bij een landbouwhandel. Geen idee hoe die bij jou in de buurt heten.

Rene
 
Je moet ff zoeken.. Maar nu hadden ze bijvoorbeeld bij Kampeermarkt een coleman tarp van 2 bij 3 voor slecht 20 euro. En zo is er altijd wel ergens een goedkoop tarje te vinden hoor. En nee, dat moet je niet kopen bij bever.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan