geschikte slaapzak voor jongens van 6 jaar gezocht


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik zoek goede raad bij de aanschaf van een slaapzak voor mijn
tweeling van 6 jaar. Ze zijn uit hun eerste kleine zakje
gegroeid. We kamperen op circa 1600 meter hoogte in
Zwitserland dus de slaapzak moet warm zijn. Ik koos een (volwassen, 220 lang)mummieslaapzak van wildebeast, nylon tijk met kunstof (insufil thermo)vulling(betaalbaar) die zeer compact opgevouwen kan worden maar die heel erg dun aanvoelt en dat stelt dus niet gerust: zou ie wel warm genoeg zijn voor mijn jongens die het thuis al snel te warm hebben en dus naast hun dons gaan liggen.
 
Ik denk dat je beter kunt kiezen voor een slaapzak die echt voor kinderen is. Wanneer je ze in een volwassenen slaapzak stopt moeten ze effectief een meter slaapzak te veel verwarmen. Natuurlijk zou je dit kunnen opvullen, maar dan moet je ten eerste flink wat extra zooi daarvoor meenemen en ten tweede blijft alles vast niet op zijn plek liggen. Bijkomend voordeel is dat een kinderslaapzak ook van hoge kwaliteit niet duur hoeft te zijn. Die Wildebeast heb ik eerlijk gezegd niet zoveel vertrouwen in, vooral omdat je aangeeft dat het een erg compact dun ding is. Dat klinkt als voor een volwassene ruim boven 0. Let erop dat een dergelijk merk vaak adverteert met 'extreemtemperaturen', terwijl je echt uitsluitend moet letten op comfort-temperaturen!

Een slaapzak waarvan ik denk dat hij echt geschikt is voor 1600 meter is de Haglofs Zleep of Zlumber van zo'n 65 euro. Dat is een serieuze slaapzak maar dan op kindermaat (tot 1m50 zeg maar, dus de komende 6 jaar nog wel bruikbaar). Het kan namelijk echt aardig vriezen op die hoogte 's nachts (eervorig jaar gok ik -5 op de camping van Zinal, 1700m), vergis je daar niet in. Dat ze het thuis snel warm hebben zegt wat dat betreft weinig, tenzij je de hele winter (voor zover die er was) het raam wijd open zet.

In ieder geval succes met kiezen,
Remco
 
Ik zou inderdaad op zoek gaan naar een kunsstof slaapzak omdat je die makkelijker zelf kunt wassen na een ongelukje.

Als de slaapzak te lang is (volwassen maat), kun je met een touwtje of een postelastiek de slaapzak dichtbinden op zo'n 50 cm voorbij de voetjes. Het kind hoeft dan niet een meter of meer overbodige slaapzak op te warmen, maar de slaapzak kan wel in de komende vijf jaar (das de levensduur van een gemiddelde kunstvezel slaapzak) met het kind 'meegroeien'.

Ik heb niet een suggestie voor een model slaapzak.

Eins
 
> Die Wildebeast heb ik
>eerlijk gezegd niet zoveel vertrouwen in, vooral omdat je
>aangeeft dat het een erg compact dun ding is. Dat klinkt als
>voor een volwassene ruim boven 0. Let erop dat een dergelijk
>merk vaak adverteert met 'extreemtemperaturen', terwijl je
>echt uitsluitend moet letten op comfort-temperaturen!

Vergeet ook niet dat kinderen relatief meer lichaamsoppervlakte hebben dan volwassenen en dus sneller afkoelen. En iets te warme slaapzak is niet zo'n probleem. Je kan ook goed met de rits een stukje open slapen. Ik zou denk ik gaan voor een slaapzak in mummiemodel met een comforttemperatuur tot ca. min 8.
Let er ook op dat de rits goed loopt en dat niet het tijk ertussen komt. Dat gebeurt met die van mij helaas (gekocht via internet, niet in praktijk getest) en dat kan in handen van kinderen snel kapot gaan.

Linda
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan