Geschikte tent????


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo. Ik heb van Eureka! een moonshadow duo. Zelf vind ik het wel een fijne tent. Alleen vraag ik mij wat af. Ik wil een erg lange trektocht gaan maken, de gr10 en gr11 aan elkaar, en ik vroeg mij af of die tent wel 'sterk'genoeg is. Over de tocht wil ik 3 tot 3 1/2 maand doen. Ik heb al op de site gekeken van Eureka!, maar misschien zijn er mensen die meer ervaring hebben met deze tent, of een andere van Eureka!, over een lange periode. Of dat jullie mij een andere tent aanraden dan deze. Ben benieuwd naar jullie reacties.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Zelfs een Hema tent moet wel 3,5 maand levensduur halen. Moet volgens mij géén probleem zijn. Wel opletten dat je de tent bij stevige wind altijd met de wind mee opzet.
 
Ik zou het er toch maar niet op gokken dat een hema tent het 3,5 maand uit houdt. Hij was volgens kassa bij aanvangst niet eens water dicht!

Maar aan de eureka heb je opzich een goede tent maar geen top tent. Hoe zo'n tentje zich over echt lange tijd houdt weet ik echter niet.
 
Ola,

Op zich heb je aan Eureka! een fabrikant die er een prima prijs/kwaliteit op na houdt. Er zijn reisorgansaties die tenten van dit merk meenemen op hun wandeltrektochten, o.a. door de pyreneëen. Er zijn uiteraard wel alternatieven te vinden, maar ik denk dat je aan je keuze geen buil zult vallen. Een hogere kwaliteit (wat al lastig te vinden is) danwel betrouwbaarheid, vertaald zich automatisch naar een hoger budget. Wel zou ik een extra grondzeil meenemen om de orginele zoveel mogelijk te beschermen. Niet omdat deze laatste zo slecht zou zijn, maar voor de zekerheid. 3 maanden trekken aan één stuk is toch een zware belasting, voor elke tent.

Gewoon even uit belangstelling. Heb je ervaring met langere trektochten? Wellicht kunnen mensen je nog tips geven. Als je het trouwens slim brengt (en serieus doet) kan Eureka! je wellicht met zo'n duurtest wat ondersteunen/sponsoren. Informeren kan altijd.


Veel plezier met je tocht.

groet,
Richard
 
Eureka maakt wel aardige tentjes...

Testverslag

Het Duitse tijdschrift 'Alpin' heeft in de juli editie de Eureka! Autumn Wind is als 'zeer goed' getest, vergeleken met andere koepel en hybride tenten.

De tweepersoons lichtgewicht Eureka! Autumn Wind nam het in de test op tegen producten van andere bekende tent merken, zoals Lafuma, The North Face, Vaude, Salewa en Robens. De Autumn Wind XD is een vrijstaande hybride tent, met een klein pakvolume, die geschikt is voor alle situaties waarbij naast een lichtgewicht ook een grote mate van stormvastheid nodig is. Grote stabiliteit, strakke zijpanelen, goede ruimte benutting, minimale afhankelijkheid van haringen en mobiliteit in opgezette vorm werden genoemd als de belangrijkste sterke punten van de Autumn Wind XD ten opzichte van de concurrentie.
De Autumn Wind werd duidelijk beter bevonden dan de andere tenten in de test, zoals de Vector 22 van The North Face, de Taurus van Vaude, de Grey Rock van Robens, de Refuge II van Lafuma en de Macpac Eclipse.

Alpin is een van de toonaangevende bergsport tijdschriften in de Duitse taal met een lezersaantal van 300 duizend in 2005. Het staat bekend om zeer uitvoerige en objectieve product testen.De moonshadow duo is een kleine en lichte tunnel en kan wat last hebben van wint. Maar een vraagje, ga je solo? dan is deze wel groot genoeg maar als je met zen tweeen gaat dan kan het wel erg gezellig krap worden... Heb zelf sinds kort een Mountainlite 2 en moet zeggen dat ze perfect zijn afgewerkt. Maar voor langere tochten is het idd wel aan te raden om een footprint of aquafolie te gebruiken voor onder je tent, das ietsje duurzamer.

De routes die je wilt gaan lopen zijn niet de eenvoudigste das dus wel iets om rekening mee te houden.

Zelf denk ik dat je met dit tentje best uit de voeten moet kunnen.

SucceS met je planning..
Bas

de test vindt je hier
http://www.alpin.de/produkttest/news/28138299-231b-412b-8b5c-4677705df9d9
is wel niet van de moonshadow maar toond wel dat eureka aardige tentjes bakt..
 
Eeeh.

3 1/2 maand gebruik betekend wel dat een tent intensief belast wordt.
Een normaal persoon doet er 3 a 4 jaar over om een tent zo intensief te belasten.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
ik heb wel ervaring met trektochten, maar niet met lange (stuk gr20, dolomieten, kilimajaro, zuid west schotland). Zelf ben ik nu al bezig met voorbereidingen. Ik ga het nieuwe boek van Ton Joosten nog eens bekijken. Gaat over de gr10 + kaarten. Ik heb ook al kaarten van de gr11 van de federacion aragonesa de motanismo. Dat van sponsoring door eureka is wel een goede. Ik zal dat eens aankaarten. thanks voor de tips.
 
>Ik zou het er toch maar niet op gokken dat een hema tent het
>3,5 maand uit houdt. Hij was volgens kassa bij aanvangst niet
>eens water dicht!


Hmmm tubetje seamseal.... en klaar is klara. En oh ja en goed de bodem inspecteren waar je op gaat staan.

Ik wil overigens niet beweren dat Hema tenten geweldige tenten zijn maar ik wilde meer een punt neer zetten dat als je een tent maar één vakantie gaat gebruiken dat je dan niet per definitie Hilleberg kwaliteit nodig hebt. En 3,5 maand in de lente/zomer periode, wat een zeer tentvriendelijk seizoen is, vergt niet zoveel van je tent. Je trekt bijna iedere dag dus je tent staat niet dagenlang in de volle zon maar zit in je rugzak en dus de negatieve invloed van de zon op je doek is ook niet zo hoog. Je kan het dus echt dan wel met wat minder kwaliteit materiaal aan. En wat lekke naden betreft zelfs bij een Hilleberg wordt nog geadviseerd de naden eerst te behandelen voor gebruik (hoewel ik dat een beetje onzinnig vind want die dubbel gekapte naden bij Hilleberg doen het bij mij tot nu toe nog prima zonder.

Ik ben zelf ooit begonnen met een Azimuth Pavo koepeltje dat had qua kwaliteit en prijs ook niet echt veel omhanden. Hij heeft het echter wel bijna 8 jaar uitgehouden met vrij intensief gebruik (wel altijd een luiertje gebruikt want de kuip vertrouwde ik al niet echt vanaf het begin, zo dun...) en uiteraard wat seamseal...
 
Off topic

Ola,

Een off topic vraagje: Wat verwacht je aan pakgewicht mee te zullen nemen? Ik reken voor pakgewicht altijd alles dat je in de rugzak meesjouwd (raar woord) zonder eten en zonder water, want die maak je op.

Ben wel benieuwd of je tijdens je tocht nog wat gaat schrappen in wat je meeneemt. Had de laatste tijd namelijk nogal wat 'Compostella' klanten in de winkel die na een maand lopen tot de conclusie kwamen dat een lichte rugzak fijner loopt dan een zware.

Ben benieuwd.

Eins
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan