Gevraagd: hiker GR-10 juli-augustus 2007


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hi,

Weet allereerst niet of dit berichtje hier op de juiste plek staat, let’s try. Ben hier nieuw, be prepared op je “weet ze dat niet!” gedachten…:)

Om maar met de deur in huis te vallen: ben op zoek naar mannelijke/vrouwelijke hiker(s) die gedurende max 2 maanden in juli en augustus 2007 de (in de Wandelgids van Ton Joosten) 52 etappes van de GR-10 zouden willen hiken.

Ben zelf 22 jaar, vierdejaars studente CE en hoop in juni af te studeren om een vakantieperiode van 2 maanden tegemoet te gaan: ultieme kans & uitdaging om de GR-10 te hiken! Ben redelijk sportief: in mijn vrije tijd train ik p/w gemiddeld: 2x (technische) atletiek en 2x 40-60 min duurloop. Verder kun je me zo nu en dan in klimhal Cervino vinden of spinnend in de uvt-sporthal.
Afgelopen zomervakantie (2006) mooie wandeltochten in Arco, Italië en Gorges du Verdon, Frakrijk gemaakt. In 2005 driedaagse hikingtour langs Baikalmeer, Rusland gemaakt. Geen verdere hiking-ervaring.
Aangezien ik niet veel mensen in mijn omgeving ken die GR-10 tocht in zijn geheel willen doen, zou ik graag in contact komen met mensen die hier wel interesse in hebben.

Hope 2 hear from u!

Greets Carmen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Carmen,

Ben zelf al een tijdje niet meer op de hikingsite geweest en kwam nu je berichtje tegen en ik moet je denk ik toch even waarschuwen, en ik denk niet dat ik de enige zal zijn die dit gaat doen. Natuurlijk is je idee fantastisch en ik heb een paar jaar geleden ook met hetzelfde idee rondgelopen. De Pyreneen zijn immers echt prachtig!
Ben er zelf een keer of 5 geweest en dat was echt genieten. Alleen toen hebben mensen met ervaring mij toch ook wel even met beide beentjes op de grond teruggebracht.

Ik heb zelf nog nooit langer dan een volle week gehiked en na een dag of 4 begon het voor mij al best zwaar te worden. Daarnaast ben ik nog nooit in 'moeilijke omstandigheden' gekomen, die in de Pyreneen veel kunnen voorkomen, zoals mist en storm en slecht gemarkeerde paden, alhoewel dat laatste op de GR10 wel mee zal vallen.

In ieder geval wat ik bedoel te zeggen is dat ik denk dat je iets te onervaren voor deze onderneming bent, zou je niet eerst eens een tocht van 2 a 3 weken gaan proberen? Ook dan moet je al heel wat plannen, wat eten en logistiek betreft en ik denk dat je ook dan al behoorlijk geconfronteerd wordt met jezelf en je fysieke grenzen. Er staan hele verhalen op deze site van mensen die de hele pyreneen hebben doorkruist en als je leest wat daar allemaal bij komt kijken, dan denk ik dat je misschien ook nog wel eens achter je oren zal krabben.

Nou en als je dan misschien besluit om een week of 3 te gaan, dan hou ik me wel aanbevolen. Ben zelf een sportieve jongen van 28 jaar, met een redelijke hike ervaring. Ben begin dit jaar in de Andes een paar keer op pad gegaan, maar het begint nu weer te kriebelen. Misschien kan ik je zelfs overhalen om de GR20 te gaan doen, maar laat ik eerst maar je reactie afwachten. En dan moeten we misschien maar eens wat gaan drinken om te zien of het klikt, best belangrijk als je gaat hiken..;)

Groeten en niets boos zijn he..;)

Erik
 
He Erik,

Allereerst bedankt voor je antwoord en natuurlijk ben ik niet boos!

Uit mijn berichtje klinkt het inderdaad alsof je zomaar even de GR-10, “slechts” 939 kilometer, onervaren en ongetraind doet, wat natuurlijk niet zo is.

Even wat nuances aanbrengen.
Ik heb het berichtje geplaatst, aangezien 2 vrienden van mij ook de GR-10 redelijk onbevangen en onervaren gedeeltelijk hebben gelopen. Na 3 weken zijn ze gestopt aangezien een van hen door een misstap een wond in de knie heeft opgelopen en de tocht hierdoor niet meer hervat kon worden. Wetende dat hun conditie niet beter is dan die van mij, met de gedachte “als zij het kunnen, kan ik het ook” en het feit dat ik van afzien en duur houd, is het berichtje eigenlijk ontstaan. Maar waar = waar, hoewel duurwandelingen te trainen zijn, geldt dit niet voor de benodigde ervaring betreft moeilijke omstandigheden, planning, logistiek en dergelijke. Ervaring is zeker een vereiste om een klassieker als de GR-10 te kunnen doen. Vandaar dat het inderdaad misschien beter is om eerst eens een tocht van 2-3 weken te doen!

“GR 20, volgens velen het mooiste langeafstandspad van Europa, maar door de hoogteverschillen en de warmte ook één van de zwaarste” (http://www.reisomdewereld.nl/zuideuropa/corsicav1.html)

“Eén van de zwaarste”, voordat ik jou op beide benen moet zetten:)

Klinkt zeker de moeite waard om meer over te weten te komen! Misschien inderdaad goed idee om elkaar beter te leren kennen, zodat ik meer over het hiken in het algemeen en de GR-20 in het bijzonder te weten kom!

Greets Carmen
 
haha, je hebt daar ook misschien wel een beetje gelijk, de GR20 schijnt idd behoorlijk zwaar te zijn, maar zo ontzettend mooi! Nou leuk om te horen dat je eventueel open staat voor een ander plan. Ik stuur je even een berichtje naar je persoonlijke inbox voor mijn e-mailadres, weet je hoe dat werkt? Kunnnen we misschien een keer iets afspreken.

Doei,

Erik
 
Hey Carmen,

Ik ben op zoek naar wat tochten die ik kan maken als voorbereding op een reis van een jaar naar Noorwegen en Zweden. Ik zoek een mooie tocht tussen de 2 en 4 weken om meer ervaring op te doen van wandelen in wat hoger gelegen gebieden. Ik heb veel moois over de GR 10 gehoord, een lekkere uitdaging! Jouw plan lijkt me wel wat.

Ik ben binnekort 19, zit in het examenjaar van het vwo en werk in een buitensportzaak. Ik heb een aantal solo-tochtjes gemaakt van +- een week door de Ardennen, Eifel, hier in de Zuid/Limburgse omgeving. Ook heb ik aan een groepstrekking meegedaan in Wales (Engeland). Mijn verdere obsessies zijn vooral survival en natuur.

Ik zou graag een aantal weken mee willen lopen, maar kan niet de gehele tocht maken ivm met andere voorbereidingen op mijn reis naar Noorwegen en Zweden. Hoe kijk jij hier tegenaan? Zoek je per sé iemand die de hele tocht wilt maken?

Groetjes, Hedwig
 
Hey Carmen,

Mijn naam is Wim, ben 31 en woon en werk in Gent (België).
Zoals jou ben ik redelijk sportief aangelegd: train 2 maal per week apneaduiken en ga 2 à 3 maal per week lopen (ca 60 min).

Naast de Ardennen, heb ik de West Highland way en de Gr20 met de rugzak afgestapt.
Jouw aanbod vind ik zeer interessant, maar ik zou slechts gedeeltelijk kunnen meelopen aangezien ik me enkel in juli kan vrijmaken.

Waar en hoe ga je overnachten? Gites of tent? Naast een beperking in tijd, heb ik ook een nogal "afgemeten" budget :-(
Mocht de aanbieding nog steeds geldig zijn hoor ik het graag van je!

Slukes,

Wim
 
Hoi Hedwig,

Ik trigger op de woorden survival en natuur.
Voel je misschien iets voor 6 a 8 dagen wandelen Haute Route Pyrenee.
Dus niks bewoonde werled gewond je eigen boontjes doppen.
Begin juli, low budget.

groet,

Stefan.
 
Hallo Carmen,ik, man 56 jaar, loop al jaren alleen door de bergen. Steeds solo, meestal gedurende twee weken eind augustus begin september. Ik loop altijd met rugzak en tent en ik verheug me er het hele jaar op. Dat "solo" is maar relatief, want ik eet meestal in hutten en daar heb ik veel aanspraak. Ik ervaar de vakanties als sociale hoogtepunten. Ik wandel lang en schuw geen grote hoogteverschillen. Ik ben bourgondisch-spartaans ingesteld. Een goed restaurant mijd ik niet, maar ik geniet even hard van een korst brood met water. Ik geniet intens, maar soms is het ook spannend, want als je alleen voor een gletscheroversteek of een afgrond staat dan moet je het pad maar even door je oogwimpers bekijken. Ja, ik kan soms ook bang zijn. Ik heb de hele GR10 gelopen, de GR20, deel van de GR5, Peleponesus, 4 weken door de Dolomieten, e.d. Mijn vrouw vindt het allemaal veel te zwaar en laat me gaan. Hoewel jouw plannen anders zijn dan de mijne zijn er misschien toch aanknopingspunten voor een gezamenlijke onderneming? Maar wel met ieder zijn eigen tent.
Groet, Maarten
 
Hey Carmen,

Nogsteeds van plan je plannen door te zetten?
Ik lees wat reacties van andere maar ik denk dat als je deze trek wilt doen dat je hem ook zou moeten doen.
Het zal inderdaad zwaar zijn en afzien worden, maar dat is juist de bedoeling van deze trek toch?

Ik ben Thomas uit Amsterdam.
DE laatste 5 jaar heb ik over de wereld gereisd en ben nu weer een jaartje in Amsterdam. In Nepal heb ik de Mount Everest base camp, en de Annapurna Circuit gelopen en jouw plan lijkt me geweldig.
Ik ben de maanden juli/aug/sept vrij en ben me nu een beetje aan het orienteren over wat ik allemaal kan gaan doen...en kwam jouw berichtje tegen, zoiets zocht ik.

Laat me weten of je het nogsteeds ziet zitten.

Thomas.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan