geweldige app met 3d kaarten

Ik wil even wat met jullie delen. Via de Iphoneclub (.nl) kwam de tip van de app "maps3d".

Een offline kaarten programma met 3D kaarten.
Ongelooflijk veel gratis topografisch kaartmateriaal van ongelooflijk veel landen.

Je kunt zelf een gebied selecteren en de kaart in je telefoon laden zodat je ook zonder bereik beschikt over je kaarten.
Tracks kunnen worden ingeladen via everytrail.com.

Voor de volledige beschrijving kun je het best even in de appstore kijken.

Ik ben iig verbaasd en razend enthousiast over deze app en wilde dit even met jullie delen.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

ook ze vreselijk handig zo'n Iphone op een trekking, je mag blij zijn in GPS modus dat je de 8 uur haalt op de batterij, super blij.;)
 

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Maar daar heb je dan weer een bolderkar voor. Kan je een paar grote accus in meenemen om je iPhone weer op te laden :D

Groetzels,
Dennis

- Heeft een telefoon waar je mee bellen kan! -
 
Sander (en Dennis),

Jullie gaan direct uit van trektochten, maar voor iemand die dagtochten maakt vanuit een standplaats met elektriciteit geldt het probleem met de batterij niet en kan het toch handig zijn?

Marla
 
Ik gebruik kaart en kompas natuurlijk, net zoals iedereen zou moeten doen. Apps (er zijn er natuurlijk meerdere) gebruik ik alleen als backup. Als je in een bos loopt en je hebt geen zicht op de horizon of iets anders dan vind ik het soms lastig om te bekijken waar je precies bent. Google earth bied dan meestal uitkomst. Echter heb je hiervoor 3G nodig. Contact met internet vreet ook stroom. Deze app (Maps 3D) heeft offline kaarten. Dat betekent dat je telefoon in de vliegtuigmodus kan blijven. Effe snel checken waar je zit en dan de telefoon weer in de zak.
Verder kun je veel sneller een indruk krijgen van de hoogteverschillen in een bepaald gebied, voordat je er überhaupt heen gaat.

Sander ik hoef geen medaille hoor, maar om mijn enthousiasme over de mogelijkheden die je wél hebt met deze app in 1 zinnetje zo de grond in te boren vindt ik wel een beetje bot.
 
Thanks voor de tip Anton, ga ik binnenkort proberen.

Ik heb de iPhone tijdens het hiken inderdaad in de vliegtuig modus in de zak zitten zodat ik foto's kan maken en heel snel even online kan om sms, mail, WA, FB, etc te checken of foto's te uploaden (altijd handig zo'n internationaal data abonnement).

Wat ik nog miste is een offline kaartensysteem, als deze zo goed is als beschreven dan verdien je zeker een medaille :D
 
Voordeel van deze app is dat je in de settings kunt aangeven dat er geen gps op de achtergrond draait. Maw je gps staat alleen aan als je de app opent.
 
Ik ben het eens dat dit een fantastische app is! Zelf gebruik ik hem ook al een paar jaar en wat ik er bijzonder leuk aan vind is:

- hij berekent sinds kort je 'ETA', je ziet dus wanneer je ongeveer aankomt op de bestemming
- ook zonder internet kun je routes uitzetten in de app zelf
- je kunt routes uitzetten in Google Earth en die vervolgens van .kml omzetten naar .gpx en die openen in maps3d
- je kunt een gelopen trail opnemen en mailen naar vrienden en/of openen in Google Earth. Daar kun je de hike weer afspelen en precies de route zien.

ik neem vaak een externe lipo batterij mee (uit de modelbouw) van 300g, daarmee kan ik gemakkelijk meerdere dagen overbruggen.

Het bedrijf http://www.movingworld.de/ maakt deze app, ze hebben ook een duidelijk filmpje op hun site.
 
OsmAnd

Voor Android (en sinds kort ook IPhone) gebuikers is er OsmAnd in 2D en ook (tot 10 kaarten) gratis. Je kunt hierin een wandel (LAW's) of een fietslaag (LF's) aanzetten. Tegen een laag bedrag mag je onbeperkt kaarten downloaden en voor een nog lager bedrag geeft hij hoogtelijnen en schaduwen weer.
Je kunt de app ook gebruiken voor navigatie, maar daar heb ik geen ervaring mee.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan