gewicht voeding en kookmateriaal

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Joke8
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
J

Joke8

Guest
[marquee direction=left behavior=alternate width=30%]Yep,[/marquee]
hoeveel gewicht sleuren jullie mee aan voedsel en kookmateriaal voor pakweg 2 weken? Dank u. :P
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hola Joke8..

Wat ben je van plan Joke?
Ga je trekken met de rugzak en de benenwagen, of met de kano, de fiets.. pakezels?? Hoeveel mensen neem je mee en hoe zwaar is het terrein? (Moet ik denken aan het Pieterpad of aan de Haute-Route Chamonix-Zermatt?) In welk seizoen ga je? Zijn er mogelijkheden tot bevooraden onderweg? Heb je al pannen en een brander?
Deze zaken zijn allemaal een beetje bepalend voor wat je meeneemt.

Wees iets specifieker en we kunnen met je meedenken hier..

Groet,
:7
 
RE: nauwkeuriger omschrijving: gewicht voeding en kookmateriaal

Nauwkeuriger omschrijving van de eerste vraag (gepost op 17-06-01 om 01:40 PM):

2 personen, 2 weken, te voet, midden van Zweden (ong. om de 2 dagen een stad). Brander(s) en pan(nen) nemen we mee, maar hoeveel wegen deze op zich al? Nemen jullie een noodrantsoen mee? Zo ja, voorkeur (merk)? Andere suggesties? Niet te vergeten voedselbestanddelen? Extra vitamines of niet?

Dank u.
 
RE: nauwkeuriger omschrijving: gewicht voeding en kookmateriaal

Hi Joke..

da's een eenvoudige vraag die eigenlijk niet zo eenvoudig te beantwoorden is. Deze zaken zijn erg persoonlijk en erg afhankelijk van (o.a.) het beschikbare materiaal (en budget).. Maar ik zal een poging wagen:

Om de twee dagen een stad (heb je niet liever een dorpje.. of beter.. een gehucht..??).. dat scheelt.. Je hoeft dus niet al je eten voor 10 dagen ineens mee te nemen. In de Landhandels in Zweden kun je voor een deel de noodzakelijke voorraden inslaan. Deze kleine winkeltjes hebben zoiezo brood, melk, boter, kaas en eieren, en soms fruit. Ze staan vaak goed op wandelkaarten vermeld. Als je een spiritusbrander hebt dan zal brandstof niet zo'n probleem zijn. In sommige landhandels heb ik ook doorprik gastankjes gezien. Misschien is er ook wel ongelode benzine te krijgen.. Dat kun je het beste zelf inschatten aan de hand van je route..
Ga je op pad met een Pocket Rocket en een paar tankjes en kook je 1 x per dag een liter water dan ben je voor 10 dagen met zo'n 750 gram klaar.. Heb je zo een dikke Coleman van een kilo en eet je drie keer per dag warm, was je jezelf alleen met warm water en iedere dag.. leg je iedere avond je sokken in een warm sopje.. Dan kom je zo aan een paar kilo brandstof voor 10 dagen..
Snap je waar ik heen wil...?
Mijn ervaring is dat je met z'n tweeën voor vier dagen.. met een MSR Whisperlite (400 gram) brandstoffles (0.6 liter, gevuld zo'n 900 gram). 1 koekenpan en twee sauspannetjes (600 gram) en zo'n 2.5 kilo eten p.p. voldoende hebt. (dan ga ik uit van twee pakjes hartkeks, een reep chocola, twee mueslirepen en een vriesdroogmaaltijd per dag).. Hier valt eindeloos in te variëren natuurlijk.. Andere brander en andere pannen alleen al kunnen je zo een kilo schelen. Dat geldt ook voor je eten natuurlijk... Hoe gek wil je het maken?
Extra vitamines? Tja... dat moet je helemaal zelf weten.. Hoe is je gezondheid, je conditie, je mentale weerbaarheid, je ervaring..?? Let gewoon op de hoeveelheid vitamines in de voeding, maar met name de hoeveelheid energie die de hap bevat. Voor de zekerheid een paar Power-Bars (van die supervette peperdure energierepen) in de rugzak kunnen nooit kwaad..

Ik hoop dat dit je een idee geeft.. je moet het voor jezelf door ervaring zien uit te vinden.. pasklare oplossingen bestaan in de buitensport zelden.

Smaklig maltid
:7
 
RE: nauwkeuriger omschrijving: gewicht voeding en kookmateriaal

Hallo allemaal.

Niet allen de vitamines zijn belangrijk maar ook de mineralen zoals Natrium, Kalium, Calcium en Magnesium en nog een aantal.
Je neemt geen fruit mee voor 2 weken dus wat ik altijd doe is, ik nee van die bruistabletten mee die in water oplosbaar zijn en vol zitten met vele vitaminen en mineralen.

Vooral tijdens een 2 weken lange tocht verlies je ook veel mineralen door urineren, ontlasting en zweten.

Pas op want er zijn ook tabletten op de markt die alleen vitaminen bevatten of alleen maar een enkele mineraal.
Probeer er een aantal uit want de smaken verschillen enorm evenals de prijs.
Zelf haal ik een merk uit Duitsland.
Qua smaak de lekkerste en maar DM 7,-.
Naam weet ik zo niet uit mijn hoofd.
Groetjes.

Peter.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan