gezocht: 2 persoons tent voor 4 seizoenen gebruik.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben op zoek naar een 2 persoons tent voor gebruik tijdens nog te plannen sneeuwtochten komende winter.
Hiervoor zoek ik dus een tent die een lading sneeuw kan dragen.

De tent moet voldoen aan een aantal eisen:
- gewicht moet acceptabel zijn voor 1 persoon.
- ik moet erin passen (1,95m).
- De prijs mag niet te hoog zijn.

Je merkt dus al dat ik een leek ben op het gebied van 4 seizoens tenten. Wat is er zoal op de markt en wat zijn dingen die belangrijk zijn maar je snel over het hoofd ziet (waterkolom en ventilatie)?

Ik hoop dat jullie me helpen aan mijn nieuwe "huis".

Groeten,
Jeroen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hi Jeroen.

Wil je een tent die ook een halve meter sneeuw op zijn dak kan hebben of alleen maar een tent die ook geschikt is in de winter, ergens waar het sterk vriest maar de kans op die halve meter sneeuw te verwaarlozen is?
En wat is een prijs die niet te hoog mag zijn?
Ga je voor 200 euro of ergens tussen de 600 en 1000 euro?

Je moet je wel even realiseren dat je geen Mercedes 500 serie voor de prijs van een Susuki Alto kan krijgen.

Dus je moet duidelijk iets specifieker zijn.

C.M.
D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
>>De prijs mag niet te hoog zijn.

Gratis ook goed???

Doe mee aan de goodies prijsvraag elder op de site.

JA
 
Als budget niet te zwaar weegt:
De Haglofs Genius 23 is een hele serieuze 4 seizoenentent, dus wat zwaarder (Ruim 4 kg) en behoorlijk aan de prijs maar de mijne heeft tot nu toe tijdens 5 opeenvolgende winterkampeervakanties met soms heel veel sneeuw geen krimp gegeven.
Als ik dan toch een minpuntje moet geven is het dat de ventilatie net wat beter zou kunnen.
Verder zijn om de een of andere reden de tenten van The Wild Country ineens sterk afgeprijsd en daar kan je heel interesante tentjes tussen vinden die erg netjes zijn afgewerkt en uitstekend kunnen voldoen.

Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hoi Jeroen,

Als de prijs erg belangrijk is: kijk es bij de Bever naar de Lowland tenten, die hebben nu 50% korting!

Wel belangrijk: zet de tent ff op in de winkel om te kijken of alles echt in orde is, garantie/reparatie is een hoop gezeur bij de Bever/Lowland combinatie......

Succes!
Petra
 
De tent zal gebruikt gaan worden op tochten vergelijkbaar met een weekend winter hike. Halve meter sneeuw is niet de bedoeling, maar ik ben meer op zoek naar een tent die een behoorlijke regenbui tegenhoudt en daarnaast is het de bedoeling dat ie een sneeuwbui overleeft zonder in te storten.
De genius 23 heb ik al eens naar gekeken, maar vind dat gewicht hoog. Zat meer rond de 2,5 - 3,0 kg te denken. Is dat mogelijk bij een 4 seizoens tent?

Ik weet eigenlijk niet goed met wat voor prijzen ik rekening moet houden. Ik snap dat ik voor €150 nergens komt, maar voor €250 moet ik toch wel wat kunnen vinden?

Bedankt alvast!
 
>Hoi Jeroen,
>
>Als de prijs erg belangrijk is: kijk es bij de Bever naar de
>Lowland tenten, die hebben nu 50% korting!
>
>Wel belangrijk: zet de tent ff op in de winkel om te kijken of
>alles echt in orde is, garantie/reparatie is een hoop gezeur
>bij de Bever/Lowland combinatie......
>
>Succes!
>Petra

Loopt die actie niet al bijna een half jaar met als gevolg dat al die tenten al weg zijn?
 
let wel, goedkoop is duurkoop............... denk dat je dat bedrag toch maar iets moet opkrikken richting de 400Euro. Vergeet ook niet een footprint aan te schaffen, wel zo makkelijk en beter voor je tent. Ook die dingen liggen rond de 50Euro. Het totaal loopt dus al aardig op he!
 
Bij Bever Den Haag stonden vorige week nog een Conquest en een Mountaintracker Compact.......... geen idee of die in orde zijn, niet naar gekeken (heb al een tent waar ik heel tevreden over ben). Inderdaad loopt de actie al wat langer geloof ik. Maar als je echt een koopje zoekt, is dit misschien je kans, informeer even zou ik zo zeggen!
 
Ik heb volgens de Bever de laatste Mountaintracker (niet de compact):)

Volgens mij een echte suppertent met een perfecte afwerking maar heb deze nog niet gebruikt. Het doek op deze tent sluit helemaal perfect zonder overdreven veel spanning.

Dit was overigens 4 weken geleden misschien dat er binnen de Bever achter in het magazijn toch nog een Mountaintracker is gevonden.
Afgelopen week was in de Bever in Houten ook nog een Conquest aanwezig

Leo
 
Beste Jeroen,

Ik ben reeds een ervaren survivelaar en heb in de loop der jaren vele materialen in bezit gehad en uitvoerig getest.
En dan praat ik over echt duur spul.
Onlangs ben ik via via in contact gekomen met Marabut tenten, ik kan niets anders zeggen dan: ronduit geweldig!!!
Ik heb diverse Hillebergs, Northface en Lowland, maar ik kan echt zeggen dat de Marabut tenten al deze tenten ver achter zich laat en zeker de prijzen.
Ik geef je absoluut het advies om even naar Marabut te bellen!

Hier is de link naar de site:www.marabut-tents.com
 
>Halve meter sneeuw is niet de
>bedoeling, maar ik ben meer op zoek naar een tent die een
>behoorlijke regenbui tegenhoudt en daarnaast is het de
>bedoeling dat ie een sneeuwbui overleeft zonder in te storten.

Dat lijkt me dus gewoon een 3 seizoenstent! bv. een tunneltent kan dan al voldoen, kan geen halve meter sneeuw hebben, maar kan wel een flinke sneeuwbui aan. Als je de voordelen tegen de nadelen vind opwegen, kan je een grote tent voor weinig gewicht vinden...

grtz
Henk
 
Ik heb mijn eisen nog eens onder de loep genomen en ik denk dat ik beter af ben met een 3 seizoens tent die een sneeuwbui kan weerstaan. Hierbij is mijn oog gevallen op de tadpole 23 van the north face. Heeft iemand hier ervaring mee?

De tent heeft nog wel enkele punten waarvan ik niet zeker ben of het fijn is.
- Je zet namelijk eerst de binnentent op en spant de buitentent er dan overheen. Is je binnentent dan niet helemaal nat?

- Is de slaaplengte 2,20m voldoende voor mijm 1,95m?

Kennen jullie tenten met hetzelfde model als deze tadpole 23? Dan zou ik dat ook graag horen.

Hier is de tent waar ik het over heb: http://www.thenorthface.com/opencms/opencms/tnf/gear.jsp?productId=2907

Alvast bedankt,
Jeroen
 
Hi,

Hou er rekening mee dat de Tadpole vrij schuine wanden heeft bij zowel voeten- als hoofdeinde, dus met je lange lijf zou je daar problemen mee kunnen hebben, tenzij je je snachts helemaal opkruld (da's Carl nu ook aan het leren ;) )

Verder mooi tentje, wij zitten te twijfelen tussen deze en de MSR Zoid 2 voor onze volgende reis.

Groetjes
Petra
 
Jeroen.

Ik heb de allereerste versie van de Tadpole gehad.
Het grootste nadeel bij die was dat de buitentent, aan de zijkant, erg ver van de grond weg bleef. Als er dan een windje stond, tochte het zo door de tent heen, mede ook door de hoeveelheid verwerkte muskietengaas, dat het erg koud was in de tent.
Bij de 23 kan ik niet goed zien in hoeverre hij aansluit tot aan de grond maar als je echt de kou in wilt, het liefst zo ver mogelijk.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
De tent heeft nog wel enkele punten waarvan ik niet zeker ben of het fijn is.
- Je zet namelijk eerst de binnentent op en spant de buitentent er dan overheen. Is je binnentent dan niet helemaal nat?

Ja, in een flinke bui is dat erg vervelend, want niet alleen je binnentent wordt nat, ook je rugzak waar je in en uit aan het graaien bent staat buiten.

Een tent waarbij je eerst de buitentent opzet en dan de binnentent er in hangt heeft zeker voordelen, zowel met opzetten als afbreken.
Mooiste is als je kunt kiezen zoals bij mijn Hagloffs Genius waarbij je altijd naar de omstandigheden kan kiezen hoe je hem afbreekt/opzet.
En als aanvulling op Peter zijn verhaal over de hoogte van de zijranden: dat is inderdaad een heel belangrijk bij een tent waarmee je in najaar/winter op pad wilt gaan.
Een goed afgesloten tent kan je zo 10 graden schelen
hth
Rob
 
>
>- Is de slaaplengte 2,20m voldoende voor mijm 1,95m?
>
Mijn ervaring is dat (onder andere) TNF erg optimistisch is met het opgeven van de maten. De opgegeven 2.20 is in de praktijk zo kort dat ik met (ook) 1.95m niet fatsoenlijk pas (even proefgelegen op een tentenshow).
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Coleman Nashoba

Hee Jeroen,

Je hebt tijdens de wwh mijn oranje Coleman Nashoba of die van JW vast wel gezien, ook wel bekend als de hoerenkoepel (lichtje aan binnen geeft sfeervol warmrood licht...)
Deze tent bedoel ik dus, hier die van Janwillem:

http://www.hiking-site.nl/fotoalbums/showphoto.php?photo=3996&cat=3166

Als je dan toch voor niet al teveel geld een vrij betrouwbare wintertent wilt: bij Obelink in winterswijk (www.obelink.nl) hebben ze m misschien nog? Ik heb er 200 euro voor betaald, een extreme afprijs-actie, want ik heb m bij een andere webwinkel voor 450 zien staan.

Qua ventilatie en gewicht (iets meer dan 3 kg) is dit een prima tentje. Enig nadeel is dat je er echt hooguit met z'n tweeën in kan. Alle bagage past met wat meten in de binnentent, en dan heb je de twee uitgangen nog, waar ook veel rommel onder de luifel past. Ik ben er voor die prijs echt dik tevreden mee.

Groet'n
Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan