GEZOCHT: Frankrijk kenners voor de FWB 2013


Rkoome

Administrator
Forumleiding
Hallo allemaal,

Traditiegetrouw 'levert' Hiking-site.nl informanten voor de Fiets- en Wandelbeurs en zo ook in 2013 (9 en 10 februari) als het lukt. Dit jaar staat Frankrijk centraal als themaland en dus ben ik op zoek naar mensen met (veel) ervaring met wandelen in Frankrijk. Liefst mensen die een bepaald gebied erg goed kennen of bijvoorbeeld één of meerdere GR-routes hebben gewandeld en daar wel iets over kunnen uitleggen aan passanten.

Wat doet een wandel-informant?
Op de Fiets- en Wandelbeurs komen duizenden mensen die op zoek zijn naar hun vokgende vakantiebestemming. Wandel-informanten helpen hen daarbij door bijvoorbeeld hun vakantie-foto's te tonen, wandelroutes te beschrijven of aan de hand van kaarten wat uitleg te geven over accommodaties of te volgen routes. Je geeft dus geen presentatie in een zaal, maar hebt een soort 'mini-stand', te midden van de grotere rij tafels met andere wandel-informanten van Hiking-site.nl. Alles geheel informeel en op basis van je enthousiasme voor het wandelen in Frankrijk of de betreffende route.

Wat krijg je ervoor terug?
Allereerst een enorme dosis dankbaarheid van de mensen die je kunt helpen met hun vragen, maar daarnaast de gezelligheid van een weekendje beurs, gratis lunch-pakketten en koffie/thee en een reiskostenvergoeding. En uiteraard toegang tot de beurs zelf en gratis toegang tot de standhoudersborrel op zaterdag in de namiddag. En niet geheel onbelangrijk: er zijn gratis slaapplaatsen vlakbij de RAI, zodat je de nacht van zaterdag op zondag dus gewoon in de buurt kunt overnachten.

Ook winterkamperen/sneeuwschoenwandelen!
Natuurlijk staat Hiking-site.nl er ook weer met een stand over winterkamperen en sneeuwschoenwandelen, dus mocht je daar iets over kunnen en willen vertellen, dan ben je ook van harte welkom!

Etentje/feest op zaterdag-avond
Net als andere jaren zal er op de zaterdagavond een etentje worden georganiseerd in de directe omgeving van de RAI. Dit jaar echter met een feestelijk tintje, want op diezelfde zaterdag is het mijn 40ste verjaardag. En dat kan en mag ik uiteraard niet geheel geruisloos aan me voorbij laten gaan :)

Zin om ook bezoekers te komen informeren? Laat het me dan zo spoedig mogelijk weten (webmaster@hiking-site.nl). Met uiteraard wat info over wat je ervaring is met betrekking tot wandelen in Frankrijk!

Raymond
 
Laatst bewerkt:
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Zet maar weer op de lijst anders krijg ik afkick verschijnselen. Wordt dan wel voornamelijk Vogezen :)
 
Deze nog maar eens onder de aandacht brengen. Ik ben nog op zoek naar mensen met ervaring/enthousiasme met/voor wandelen in de Franse Pyreneeën en de Franse Alpen. Iemand??

Raymond
 
voor franse alpen met name gebied tussen meer van Geneve en Chamonix (gebied Vanoise) kunnen bij mij terecht bij wandelen met kinderen;). Ik heb daar vaak gewandeld (eenmaal GR5 en een paar keer gewoon daar los gewandeld). Maar goed kaartmateriaal kan ook bij geleend worden die dagen :)
 
Fietsen in de (Franse) Pyreneën en zuidelijke Franse Alpen kan ik je mee helpen.....wandelen helaas (nog) niet.
Maar ja, het is geen biking-site.nl hè...

Groetzels,
Dennis

- Wiens laatste fietstocht toch ook alweer 7 jaar geleden is -
 
Dennis,

Het is de Fiets- en Wandelbeurs, dus een informant voor fietsers is zeker ook interessant en van harte welkom!

Raymond
 
Als deze belg iets voor jouw kan betekenen hoor ik het wel
Qua frankrijk, met voorsprong de Pyreneeën,
iets over de vercors en devoluy. De cevennen zijn ook niet helemaal onbekend voor mij,
de vogezen zijn te lang geleden.
In het voorjaar een eerste voorzichtige poging om te sneewschoenen op trailrunners gehad.
Om mijn CV wat op te smukken
http://ivovanmontfort.blogspot.be/
 
Als deze belg iets voor jouw kan betekenen hoor ik het wel

Hoi Ivo,

Dank voor je aanbod! Het ziet er naar uit dat we zowel via het prikbord als mail inmiddels een goede groep mensen bij elkaar hebben voor wat betreft aantal en verspreiding van kennis, dus volgens mij is het niet nodig om de lange reis naar Amsterdam te maken. Maar ik zal je aanbod in gedachten houden!

Raymond
 
Geen

Gezellig, en met Frankrijk als gastland mogen we het beste ook wel hebben over de restaurants die in de Michelingids staan ;-P

Ik wilde eigenlijk de stand inrichten als een restaurant.

Misschien wel handig als we dit keer iets beter voorbereiden ten aanzien van tape, nietmachine. Hoeven we de spullen niet te lenen :D
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan